Case Kämäräinen kiertää Severi Pyysalon kera 20.-30.9.2023

719
lukukertaa
Tomi Kämäräinen. Kuva: Yrjö Vaivila.

Vuorovaikutus, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio.

 Näistä elementeistä musiikkinsa ammentavaa Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo yhtyettä kuullaan Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella Turun Monday Jazz Happenigeillä Ricabarissa 25.9.

Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, toimi punaisena lankana viime syksynä julkaistun Mystique From The North (Eclipse Music) albumin musiikissa. Julkaisukiertueella yhtyettä kuultiin niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu ”grooveista”, mitä hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten. Harmoniat ja melodiat kappaleisiin muodostuivat Kämäräisen vapaan improvisaation tuotoksista brittiläisellä 60-luvun vibrafonilla, jonka soundiin hän on ihastunut. Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti jälleen Kämäräisen säveltämään kappaleita, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana. Näin ollen jokainen soittaja voi tuoda oma käden jälkensä Case Kämäräisen musiikkiin. Tämän vuoden kiertueella kuullaan erikoisvieraina vibrafonisti Severi Pyysaloa sekä basisti Antti Lötjöstä.

”Sointiaihioiden harkittu työstö, vahva keskinäinen kommunikointi sekä maltti keskittyä oleelliseen saavat kuuntelijan antautumaan musiikin kannateltavaksi” Matti Komulainen Turun Sanomat.

Syksyn kiertueella vieraillaan yhdeksällä eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Keikoilla kuullaan yhtyeen uutta sekä vanhaa tuotantoa. Myös muutamia yllätyksiä on luvassa! Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo kiertueella 20. – 30.9.2023.

Yhtye:
Severi Pyysalo – vibrafoni
Marek Konarski (PL) – saksofoni
Tuomo Uusitalo – piano
Antti Lötjönen – basso
Tomi Kämäräinen – rummut

Kiertue:
Ke 20.9 Oulu, OMJ Jazz & Etno sarja, Rio Live
To 21.9 Kajaani, Kaukametsän sali
Pe 22.9 Nurmes, Hannikaisen sali
La 23.9 Kuopio, Maxim
Ma 25.9 Turku, Monday Jazz Happening, Rica Bar
Ke 27.9 Helsinki, Juttutupa
To 28.9 Jyväskylä, Jazz JKL, Poppari
Pe 29.9 Espoo, KUPLA April Jazz Club (Juuso Rinta, basso)
La 30.9 Salo, Salojazz Festivaali