Porvoo Jazz Festival 2023

471
lukukertaa

11. Porvoo Jazz Festival järjestetään 29.9.-1.10. Ohjelmiston kuratointi on
kahden taiteellisen johtajan, syksyllä yhdistyksen toiminnassa taka-alalle jäävän Jaska
Lukkarisen, sekä uuden taiteellisen johtajan, Max Zengerin yhteistä käsialaa. Luvassa on
jälleen kotimaisen jazzin kiinnostavimpia nimiä, kiinnostavilla ulkomaalaisvierailla
maustettuna.

Tapahtumien ytimenä toimii Porvoo Jazz Festival ry:n oma kotipesä, tunnelmallinen kulttuuritila Vanha 123, jossa kuulija pääsee kokemaan kaksi erilaista elämystä yhdellä
lipulla. Vanha 123:ssa nähdään mielenkiintoinen ja ajankohtainen kattaus: Selma Savolainen Horror Vacui, Jukkis Uotila Plays Finnish Jazz Classics, pohjoismainen yhteistyöprojekti Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen -Free Swing sekä Kari Ikonen & Karikko 50/25 -juhlakonsertti. Festivaalin avajaiskonsertti, Porvoonseudun musiikkiopiston kanssa yhteistyönä toteutettava oppilaskonsertti Nuoret Kyvyt, puolestaan toteutetaan Vanha 123:n alakeraran pop-up tila 123 Kellarissa. Sen rouheissa tunnelmissa nautitaan myös jatkoillan keikkojen, perjantain Jimi Tenor Band ja lauantain Maja Mannila Trion rytmeistä. Lauantaiyönä Kellarissa tehdään historiaa, sillä festivaali kokeilee jotain aivan uutta, ja toteuttaa todennäköisesti kautta aikain ensimmäiset Jazzreivit! John Coltranen ja erityisesti A Love Supreme -albumin ympärille rakentuvissa reiveissä yleisö houkutellaan kollektiiviseen, lähes hypnoottiseen musiikin kuunteluun.

Festivaali päättyy näyttävästi yhdeksänhenkisen Valtteri Laurell Nonetin konserttiin Porvoon Taidetehtaan Tehdassalissa, toteutettuna yhteistyössä Porvoon Kulttuuripalveluiden kanssa. Festivaalin soolokonsertoijista kitaristi Mikko Iivanaisesta sekä bassoklarinetisti Joris Roelofsista päästään nauttimaan kuvanveistäjä Felipe de Ávila Francon taideteosten lomassa Porvoon Taidehallissa. Viime vuonna ylistävän vastaanoton saanut Jazzkierros saa toivottua jatkoa jalkautuen yllätysesiintyjineen Porvoon keskustaan. Kävelykierroksen paikat säilytetään yllätyksenä tapahtumaan osallistuville loppuun saakka. Festivaalin ajan yleisöllä on tilaisuus nauttia villiyrttipunkkari Jyrki Tsutsusen pop-up ravintolan herkullisista tarjoiluista. Ravintola sijaitsee WSOY-talon keikkojen eli Vanha 123:n ja 123 Kellarin yhteydessä.

Porvoo Jazz Festival on syksyisin vuodesta 2013 alkaen suurella sydämellä järjestetty jazzfestivaali, joka panostaa laatuun ja intiimiin festivaalitunnelmaan boheemilla otteella.
Emme ota jazzia liian vakavasti vaan haluamme, että yleisöllämme ja esiintyjillämme on
ennen kaikkea mukavaa ja tunnelmallista. Myös vuorovaikutuksellisuus on
tapahtumissamme tärkeää, ja haluammekin tuoda ajankohtaisimman ja huolella valitun
jazzin koskettavuusetäisyyden päähän.

SIZE DOESN’T MATTER, JAZZ DOES!

Porvoo Jazz Festival