We Jazz lanseeraa uuden Other Power -levymerkin

322
lukukertaa
Islaja. Kuva: Antti Nylen.

Lokakuussa julkaistava Islaja-uutuus Angel Tape saa pian seurakseen kenialaislähtöisen, Berliinissä vaikuttavan KMRU:n albumin Stupor. Jatkossa Other Power julkaisee uuden musiikin ohella myös ennenkuulemattomia valintoja Pekka Airaksisen laajoista arkistoista. Levymerkin lanseerausiltaa vietetään Islajan levyjulkaisukeikan merkeissä Helsingin G Livelabissa 20.10.

Kansainvälisesti laajasti seuratuksi levymerkiksi noussut We Jazz lanseeraa uuden levymerkin, joka toimii nimellä Other Power. Uuden levymerkin päämääränä on julkaista seikkailullista musiikkia, joka ei sovi luontevasti We Jazzin jazz-jatkumolle ja sen liepeille sijoittuvaan julkaisusarjaan. Ensimmäinen uuden levymerkin julkaisu on Islajan eli Berliinistä Helsinkiin hiljattain kotiutuneen Merja Kokkosen uusi levy Angel Tape, joka näkee päivänvalon 13.10. Albumilta on julkaistaan tänään sen ensimmäinen single,Urvogel. Levy saa pian seurakseen toisen uutuuden, kun Kenian Nairobista lähtöisin oleva ja Berliinissä vaikuttava KMRU julkaisee uusimman tuotoksensa Stupor. KMRU:n levy toteutetaan yhteistyössä teoksen tilanneen helsinkiläisen PUBLICSin kanssa. Other Powerin taiteellisena johtajana ja visuaalisena suunnittelijana toimii We Jazz -levymerkin tavoin Matti Nives.

Islajan Urvogel Spotifyssä.

Levymerkin nimi Other Power on viittaus ja kunnianosoitus kahdelle edesmenneelle kokeellisen musiikin suurnimelle, Pekka Airaksiselle (1945–2019) ja Perttu Häkkiselle(1979–2018). Häkkinen ja Tatu Metsätähti julkaisivat vuonna 2012 kokoelman Airaksisen musiikkia otsikolla Other Power Harmönia-levymerkillään. Other Power -levymerkin tulevaisuus linkittyy myös Airaksiseen, sillä suunnitelmissa on julkaista valikoituja ennenkuulemattomia helmiä kokeellisen musiikin pioneerin laajoista arkistoista. Ensimmäinen Pekka Airaksinen -levy Hevajra julkaistaan alkuvuodesta 2024.

”We Jazz -levymerkin pyörittäminen on ollut erinomaisen hauskaa puuhaa ja innostuksemme löytää, tuottaa ja julkaista uutta musiikkia vain kasvaa”, sanoo Matti Nives. ”Siinä missä We Jazz on kiehtova mahdollisuus tutkiskella miltä jazz voisi nyt ja kohta kuulostaa, on Other Powerin tarkoitus tarjota monenlaiselle muulle seikkailulliselle musiikille oma kanavansa. Omat musiikilliset kiinnostuksen kohteeni levittäytyvät laajalle, joskin arvelisin että useat julkaisut ovat luokiteltavissa jollain lailla ’kokeelliseksi musiikiksi’. Mitä se sitten tarkoittaa jääköön nähtäväksi. Rohkaisu projektin aloittamiseen tuli aika pitkälti siitä osaamisesta, jota tiimimme on We Jazz -levymerkin kehittämisessä kerännyt, sekä muusikko Sami Pekkolan ja Pekka Airaksisen perintöä vaalivan Maarit Vainionkanssa kehitellystä ideasta julkaista kokonaan kuulematta jääneitä Airaksis-levyjä. Kenties Pekka onkin jonkinlainen vähintäänkin kuvitteellinen suojeluspyhimys tälle kaikelle.”

Other Power -levymerkin lanseerausta juhlistetaan syksyllä Helsingissä, Kyproksen Nikosialla ja New Yorkissa. Helsingin-tapahtuma on samalla Islajan Angel Tape -albumin julkaisukeikka, ja illan avaa Pekka Airaksisen kanssa työskennelleiden muusikoiden Sami Pekkolan ja Samuli Tannerin luoma uusi esityskonsepti Music for Pekka Airaksinen, jossa he soittavat kokoonpanonsa kanssa ”musiikkia Pekalle”.

Other Poweria jakelee We Jazz -levymerkin tavoin kansainvälisesti !K7 Music, Yhdysvalloissa Forced Exposure ja Suomessa sekä Skandinaviassa We Jazz Records. Uuden levymerkin kansainvälisestä viestinnästä vastaa berliiniläinen Modern Matters. Other Power -logofontti on suunniteltu yhteistyössä Jaakko Suomalaisen ja Tomi Leppäsen kanssa.

Other Power Label Night
G Livelab Helsinki

Pe 20.10. klo 20 (ovet klo 19)
Islaja (Angel Tape -levyjulkaisukeikka)
Music for Pekka Airaksinen
Lisätiedot

La 21.10. Open Up Nicosia Festival, Kypros
KMRU (Stupor-levyjulkaisukeikka)

To 16.11. Pioneer Works, New York, USA
Performa & PUBLICS present:
KMRU
Islaja

Instagram: @otherpowermusic
Bandcamp: https://otherpower.bandcamp.com