Pianisti Aki Rissasen uutuus ’Hyperreal’ ilmestyy CD:nä 25.8.2023

388
lukukertaa

Pianisti Aki Rissasen uutusalbumi ’Hyperreal’ ilmestyy kotimaan levykauppoihin perjantaina 25.8.2023. Edition Recordsin julkaisema albumi ilmestyi jo aikaisemmin kesällä suoratoistona, ja nyt levykauppoihin saadaan myös fyysinen versio levystä. Maahantuojana toimii Eclipse Music. Hyperreal on arvostetun suomalaisen pianistin lumoava uusi albumi ja projekti, joka yhdistää vaikuttavat ja monimutkaiset äänimaisemat Verneri Pohjolan koskettaviin trumpettimelodioihin sekä Robert Ikizin luomiin vastustamattomiin grooveihin.

Pianisti-säveltäjä Aki Rissanen on yksi suomalaisen jazzin keskeisimpiä sanansaattajia ulkomailla. Hän on julkaissut brittiläisen Edition Recordsin artistina joukon kiitettyjä trioalbumeja ja äskettäin soolopianoalbumin ”Divided Horizon”.Hyperreal -albumilla Rissanen vaihtaa vaihdetta kohti sähköisempää ilmaisua rumpali Robert Ikizin ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa. Hyperreal on albumi muutoksesta, olemisen, tiedostamisen, uudistumisen ja irtipäästämisen tärkeyden tunnustamisesta.”On tapahtumassa muutos johonkin uuteen ja vielä toistaiseksi tuntemattomaan. Todellisuus muuttuu nopeasti tekoälyn luomaksi virtuaalitodellisuudeksi tai hypertodellisuudeksi, ja meidän on oltava tietoisia näistä asioista ja sopeuduttava niihin ja erotettava toisistaan, mikä on todellista ja epätodellista”, Aki kertoo ajatuksista albumin teemojen taustalla.Teeman yhtenäisyys osoittaa jälleen Rissasen kyvyt säveltäjänä, kosketinsoittajana ja improvisoijana. Hyperreal on albumi, joka vie Rissasen kuulijakunnan uuden soundin äärelle ja tuonee mukaan myös uusia faneja. Promokuvia: https://akirissanen.com/gallery/TRACKLIST:1. Love Song2. Dead Flies3. Quntum Ballad4. Influxus5. Day After Yesterday6. Leisure7. Code Indigo8. Digitalis9. Breezy10. Exosphere11. HemisphereKaikki säv. Aki Rissanen, paitsi 8, 10 ja 11 Rissanen / Pohjola / Ikiz