Sointi Jazz Orchestra esiintyy yhdessä Sid Hillen kanssa Temppeliaukion kirkossa

473
lukukertaa
Kuva: Pietari Purovaara.

Ennakkoluuloton Sointi Jazz Orchestra juhlistaa 10-vuotista taivaltaan ja esittää Sid Hillen palkittuja big band -sävellyksiä sekä kaksi uutta tilausteosta. Hillen kiinnostavissa sävellyksissä klassisen ja jazzmusiikin elementit yhdistyvät persoonalliseksi sävelkieleksi, joka inspiroi ja yllättää. Saksalais-suomalainen pianisti-säveltäjä on järjestänyt Temppeliaukion kirkossa yli 80 Two Moons -sarjan konserttia sekä satoja soolokonsertteja usean vuosikymmenen aikana. Yhteiskonsertti Sointi Jazz Orchestran kanssa on Sid Hillen 600. esiintyminen Temppeliaukion kirkossa.

Rasmus Soinin kymmenen vuotta sitten perustamaa Sointi Jazz Orchestraa voi pitää monella tapaa ainutlaatuisena kokoonpanona sekä Suomen musiikkikentällä että kansainvälisesti. 18-henkinen nuorista ammattilaisista koostuva jazzorkesteri on uudistanut ja monipuolistanut big band -perinnettä kaihtamatta eri tyylilajien yhdistelemistä. Uuteen musiikkiin keskittyvä yhtye toteuttaa vuosittain uusia juuri sille räätälöityjä konserttikokonaisuuksia; tilaustöitä, kantaesityksiä sekä sovituksia vierailevien artistien teoksista. Solisteina ovat viime vuosina vierailleet mm. Mathias Eick, Maria Faust, Marius Neset ja Matti Johannes Koivu. Yhtyeen Kolibri-albumi oli ehdolla Teosto-palkinnonsaajaksi 2022. Sointin yhtenä tavoitteena on tehdä projekteja erityisesti sellaisten artistien kanssa, jotka eivät ole ennen esiintyneet isojen kokoonpanojen kanssa, sekä nostaa kiinnostavia musiikintekijöitä ja toisaalta antaa mahdollisuuden erilaisille, erityisesti nuorille säveltäjille säveltää musiikkia isolle kokoonpanolle.

Sid Hille on saksalais-suomalainen pianisti-säveltäjä, joka on vaikuttanut Suomen musiikkikentällä jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Big band -kokoonpanojen lisäksi hänen sävellyksiään ovat esittäneet useat eri kamariorkesterit, puhallinorkesterit ja kamarikokoonpanot ympäri Suomen. Lisäksi Hille on säveltänyt musiikkia useisiin suomalaisiin elokuviin.

Sointi Jazz Orchestra x Sid Hille 14.4.2023 klo 19, Temppeliaukion kirkko, Helsinki
Kesto n. 75min
Liput 22/15/10€ ennakkoon Tiketistä (ovelta 25/20/15€)