Normandialainen Papaposh Vapaat Äänet -kiertueella

453
lukukertaa

Ranskan Normandiasta kotoisin oleva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen huhtikuussa. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille. Kiertue saa alkunsa Turusta 12.4. Sen jälkeen viisikko esiintyy Helsingissä, Riihimäellä, Seinäjoella, Raahessa, Tampereella, Äänekoskella ja Savonlinnassa. Yhtye juhlii uutta albumiaan laajasti ympäri Eurooppaa ja kiertue jatkuu Baltiassa 21.-29.4.

Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvien pidot!

Papanosh on Normandien Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu v. 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs* ryhmään. Yhtyeen nykyset viisi soittajaa olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, painisti-uhkuri Sébastien Palis, basisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza. Ansioitunut yhtye on kiertänyt Euroopassa ja USA:ssa, Suomessa se on ilahduttanut Tampere Jazz Happeningin ja Raahen Rantajatsien kuulijoita.
* suomeksi: eloisat raivaajat

Quentin Ghomari trumpetti
Raphaël Quenehen saksofoni
Sébastien Palis piano, Fender Rhodes
Thibault Cellier kontrabasso
Jérémie Piazza rummut

Papanosh Suomessa 12.-19.4.2023
Ke 12.4. klo 20 Turku, Mestarinkadun konserttisali
To 13.4. klo 19 Helsinki, Malmitalo
Pe 14.4. klo 19 Riihimäki, Ö-Talo
La 15.4. klo 19 Seinäjoki, Kalevan Navetta, Hugo-Sali / Jazzoikoon!
Su 16.4. klo 19 Raahe, Friemanintalo / Rantajatsiklubi
Ma 17.4. klo 19 Tampere, G Livelab
Ti 18.4. klo 19 Äänekoski, Suolahtisali
Ke 19.4. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz

Papanosh Baltiassa 21.-29.4.2023

Kiertueen tuotanto: Les Vibrants Défricheurs & Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Ranskan Instituutti Suomessa, ADAMI, AJC, Centre National de la Musique, ODIA Normandie, Spedidam
Yhteistyökumppani: Kumu drums

https://www.lesvibrantsdefricheurs.com/papanosh

https://papanosh.bandcamp.com/album/a-very-big-lunch