Mika Kallio Gong Odyssey merellisessä miljöössä

501
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Huhtikuussa huippujazzia kuullaan saaristossa, kun kiehtova Mika Kallio Gong Odyssey esiintyy Korpoströmin Saaristokeskuksessa ja Utön saaren kirkossa.ARCHIPELAGO SEA JAZZ PRESENTS: Mika Kallio Gong OdysseyPe 14.4. Saaristokeskus Korpoström klo 19 La 15.4. Utön kirkko klo 21Mika Kallio – gongit ja syntetisaattoriJussi Fredriksson – gongit ja syntetisaattoritJaska Lukkarinen – gongit, syntetisaattori ja lyömäsoittimetMax Zenger – bassoklarinetti, kontrabassoklarinetti ja lyömäsoittimetLiput 15 euroa Tiketistä tai ovelta ennen konsertin alkua.Kesto n. 1 tunti. Konsertit ovat ikärajattomia.

Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion neljäs soololevy Gong Odyssey julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai osakseen innostuneen vastaanoton. Vuoden levytapauksiin kuuluvalla albumilla pääosassa ovat eri kokoiset gongit, eli metalliset ympyränmuotoiset lyömäsoittimet. Levyn sävellykset huojuvat gongien luonteen mukaisesti ambientin ja improvisoidun musiikin välimaastossa. Kallio heittäytyy rohkeasti kartoittamattomille alueille loihtien ääniavaruuden, jossa aika lakkaa olemasta.

Livekonserteissa sävellysten eteeriset äänimaisemat herättää henkiin monipuolinen ja luova ryhmä kotimaisen jazzmusiikin kärkinimiä. Kosketinsoittaja-rumpali Jussi Fredriksson, puupuhaltaja Max Zenger sekä rumpali Jaska Lukkarinen esiintyvät pääsoittimiensa lisäksi myös gongien ja muiden lyömäsoittimien taitajina. ”Olen tosi otettu saadessani tehdä gongimatkan tällaisten huippuosaajien ympäröimänä”, Kallio hehkuttaa kanssasoittajiaan.

Mika Kallion (s. 1974) soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Kansainvälisesti arvostettu improvisoinnin mestari tunnetaan erityisesti duoistaan saksofonisti Mikko Innasen ja trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa sekä Kallio Slaaki -lyömäsoitinyhtyeestä ja tanssitaiteilija Satu Rinnetmäen kanssa toteutetusta IMPULSION-projektista.

”Jälki on aivan omanlaistaan: kiehtovaa ja rauhoittavaa. Jos alkaa olemaan päässä ahdasta, niin tällä sinne saa nopeasti tilaa, kunhan vain antautuu Kallion johdattelemalle tripille avomielisesti ja läsnä ollen.” – Jussi Niemi, Soundi (★★★★★)

Korpoströmiin voi saapua omalla autolla ja veneellä sekä Saaristobussin linjoilla 901–904.

Utön saarelle pääsee oman veneen lisäksi yhteysalus M/S Baldurilla. Alus lähtee Nauvon Pärnäisten satamasta lauantaina klo 13.30. Paluumatka sunnuntaina Utöstä klo 12.30. Yhteysalus on maksuton ja matkan kesto on n. 5 tuntia. Nauvon Pärnäisten satamaan voit saapua omalla autolla tai Saaristobussin linjoilla 901–904.

www.archipelagoseajazz.fi