Jukka Haaviston johtama fuusiokvartetti julkaisee ensimmäisen singlensä

963
lukukertaa

Sähköbasisti Jukka Haaviston ensimmäinen omaa nimeä kantava albumi ’Reflections’ ilmestyy marraskuussa. Albumilta saadaan ensimmäinen näyte perjantaina 23.9. kun singlejulkaisu ’Dancing in the Woods’ ilmestyy suoratoistopalveluissa. Haaviston kokoaman kvartetin nuoret soittajat ovat ikäpolvensa ehdotonta parhaimmistoa.Jukka Haavisto – basso, sävellyksetJohannes Granroth – kitaraSeveri Sorjonen – rummutVili Itäpelto – koskettimet

Kuten basistilegenda Leland Sklar sanoi kuunneltuaan levyn, Haaviston albumin musiikki palauttaa ajatukset 70-luvun fuusiojazzlevyjen parhaimmiston pariin. Tarttuvat sävellykset, taidokas soitto sekä nuorten virtuoosien energia luovat vastustamattoman yhdistelmän kaikille sähköisen jazzin ystäville. Levyn julkaisukonsertti pidetään joulun välipäivinä 27.12. Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä.Jukka Haavisto on uuden sukupolven virtuoosibasisti. Hän on studio- ja livemuusikko, joka soittaa ja esiintyy oman yhtyeensä lisäksi monien eri artistien ja kokoonpanojen kanssa. Näistä mainittakoon mm. Jukka Haavisto Trio, Bossapoika, Beat, Bass & Bone, Heiskanen Bayatz Baharatz, VENHA sekä Helsinki Headnod Convention .

Haavisto opiskeli Stavangerin yliopistossa, musiikin ja tanssin instituusissa, josta hän valmistui esittävän musiikin ja jazz-improvisaation maisteriksi 2016. Nykyään hänet tunnetaan nauhattomasn basson spesialistina, jazzfuusion ja maailmanmusiikkifuusion säveltäjänä ja taidokkaana improvisoijana.Haaviston yhtyeen täydentävät tuore Jazzkukko -festivaalin kitarakilpailun voittaja Johannes Granroth, ikäpolvensa jazzrumpaleiden parhaimmistoon kuuluva Severi Sorjonen sekä nuori keyboard-velho Vili Itäpelto.

Haavisto itse on Aguilar Amplification, Soundtools Oy sekä Maruszczyk Instruments -artisti. Hänen aikaisempien yhteistyökumppaneidensa ansioluettelo kattaa laajan skaalan muusikoita ja säveltäjiä kuten Stein Inge Brækhus, Jouni Järvelä, Mikko Hassinen, Marouf Majidi, Mika Säily, Jarno E.J. Tikka, Marc Bernstein, Jussu Pöyhönen, Robin Methlie sekä Johannes Ulveraker.

JUKKA HAAVISTO: Reflections (ilm. 25.11.2022) – ECD-2022174TRACKLIST:1. Four Days After2. Dancing in the Woods3. Three Reflections4. Noora5. Opus nr.86. Opus nr.117. Morning DewKaikki sävellykset ja sovitukset: Jukka HaavistoÄänitys: Tapio Ylinen, Eclipse Music Studio / Latosound, TampereMiksaus: Tuukka TervoMasterointi: Hannu Lamminmäki, Musapaahtimo, HelsinkiKansikuva: Tuukka UimonenDesign: Aarni YlinenJUKKA HAAVISTO – LIVE27.12.2022 – Tampereen Teatteri, Kulttuuriravintola Kivi (julkaisukonsertti)