Aili Ikonen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra kiertueella 5.–13. lokakuuta

630
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Suomen valovoimaisin jazzlaulaja Aili Ikonen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra kiertävät yhdessä konserttisaleja 5.–13. lokakuuta. Ikosen sävellyksiä ja suosikkeja kuullaan Kangasalla, Kuopiossa, Kotkassa, Loviisassa ja Helsingissä.Jazzlaulaja, sanoittaja ja säveltäjä Aili Ikonen tähdittää UMO Helsinki Jazz Orchestran Suomen kiertuetta 5.–13. lokakuuta. Valoista, varjoista -kiertueella Aili Ikosen omat sävellykset, kuten Läpi harmaan sumun ja Valo kuullaan uusissa pukimissa UMOn kapellimestari Ed Partykan sovittamina. Myös Ikosen suosikit mm. BjörkiltäStingiltä ja Joni Mitchelliltä saavat uuden hahmon 16-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran käsittelyssä. “Olemme valinneet ohjelmistoon kappaleita, jotka käsittelevät pohjoista luontoamme ja käyttävät luontoa heijasteena erilaisten tunteiden kuvaamiselle; neljää vuodenaikaa, veden eri olomuotoja, valon väreilyä. On kiehtovaa miten moninaisia metaforia nämä voivat edustaa musiikissa ja lyriikoissa. Luvassa on suuria tunteita,” Ikonen kuvailee.Osana Hiilineutraali UMO 2025 -hanketta Kuopion, Kotkan ja Helsingin keikoilla on tarjolla hiilineutraali lippu, jolla konserttikävijä voi kompensoida osallistumisensa hiilijalanjäljen. Kompensaatiomaksu käytetään suoraan vanhojen metsien suojeluun ja metsityshankkeisiin. Kiertue on myös osa UMOn Great Voices -sarjaa, jossa orkesterin solisteina nähdään upeaäänisiä laulajia niin Suomesta kuin maailmalta.Aili Ikonen (s. 1982) on yksi Suomen parhaista jazzlaulajista, joka vaikuttaa oman soolouransa lisäksi myös lauluyhtye Rajattomassa. Hän on kysytty solisti, jonka kuulasta ääntä on verrattu niin Laila Kinnuseen kuin Ella Fitzgeraldiin. Ikonen on julkaissut kolme sooloalbumia sekä useita eri yhtyeiden kanssa tehtyjä levyjä. UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla toimiva 16-henkinen orkesteri, jonka yllätyksellinen ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin yhdistäen vanhaa ja uutta ennen kokemattomalla tavalla. Orkesterin kapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimii Ed Partyka.Aili Ikonen feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra Valoista, varjoista -kiertueellaKapellimestarina Ed PartykaKe 5.10. klo 18 Kangasala-talo, KangasalaTo 6.10. klo 19 Vuotalo, HelsinkiPe 7.10. klo 19 Seurahuone, LoviisaMa 10.10. klo 19 Kuopion Musiikkikeskus, KuopioTo 13.10. klo 19 Kotkan KonserttitaloLiput myy Lippupiste sekä Liveto (Loviisan konsertti)ailiikonen.fiumohelsinki.fi