Case Kämäräinen julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa

573
lukukertaa

Pohjoinen mystiikka, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio. Näistä elementeistä musiikkinsa ammentava Case Kämäräinen julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa elokuun lopulla. Puolan Varsovassa kesäkuussa äänitetyn kolmannen Mystique From The North (Eclipse Music) albumi ilmestyy suoratoistona 26.8.2022 ja CD:nä syyskuussa.

Albumista julkaistaan myöhemmin pienpainos St. Louisissa Don Baileyn toimesta yksittäiskaiverrettua vinyyliä. Uutta levyä esitellään 7 paikkakunnan kiertueella ympäri Suomea. Erikosvieraana kiertueella kuullaan maailmankuulua vibrafonistia Severi Pyysaloa, jonka musiikillista tulkintaa Kämäräinen on pitkään ihannoinut. Julkaisukiertue starttaa Kajaanin Kouta-Salin konsertilla to 1.9 klo 19:00Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, on tälläkin albumilla toiminut punaisena lankana. Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu-grooveista, joita hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten.Sävellystyössä Kämäräinen käytti pääosin joitakin vuosia takaperin hommaamaansa brittiläistä 60-luvun vibrafonia, jonka soundiin hän on ihastunut. Näin ollen sävellyksien harmonia ja melodiat saivat alkusysäyksensä vibrafonilla soitetuista vapaan improvisaation tuotoksista, joita hän muokkasi sopiviksi rytmisiin ideoihinsa. Jokainen intuition tuotoksena saatu sävellys idea vietiin loppuun saakka valmiiksi kappaleeksi, jonka jälkeen vasta päätettiin, tuleeko kappale levylle vai ei. Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti jälleen Kämäräisen säveltämään kappaleita, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana ja näin tuoda oma käden jälkensä Case Kämäräisen musiikkiin. Julkaisukiertueella mukana oleva vibrafonisti Severi Pyysalo pääsee myös vierailullaan antamaan oman näkemyksensä Pohjoisesta mystiikasta.Levyn kokonaisuudesta heijastuu vahvasti ”Pohjoinen mystiikka”. Levyllä sen voi kuulla slaavilaisista melankolis-romanttisista melodioista sekä yhtyeen toteuttamista äänimaisemista. Kämäräinen kuvailee levyn nimessäkin olevaa Pohjoista mystiikkaa jollain tavoin nostalgiaksi. Muutettuaan kahden vuoden opiskelun jälkeen Kööpenhaminasta takaisin Suomeen, hän näki kotimaansa aivan uusin silmin. Pelkästään metsässä kävely tai järvelle katseleminen, saatikka sitten talven ihmeelliset revontulet tai keskikesän yöttömät yöt, saivat hänet hiljaiseksi ja arvostamaan Suomen luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta.Case Kämäräinen – Mystique From The North (CK-0822)TRACKLIST:1. Mystique From The North2. Riders3. A Long Time Ago4. Cabin Feaver5. Cowboy6. Mörkö7. Spring8. Memories Of My LifeÄänitetty: Tokarnia 2.0, VarsovaÄänitys: Jan SmoczyńskiMiksaus sekä masterointi: Michał KupiczKansitaide: Aarni YlinenKannen kuvat: Olli “Hude” HuttunenMarek Konarski – saksofoniGrzegorz Tarwid – pianoPetter Asbjørnsen- bassoTomi Kämäräinen – rummutCASE KÄMÄRÄINEN – LIVETo 1.9 Kajaani, Kouta-SaliPe 2.9 Nurmes, Hannikaisen saliLa 3.9 Joensuu, PakkahuoneMa 5.9 Turku, RicabarTi 6.9 Lappeenranta, LamppuTo 8.9 Kuopio, Wanha MyllyPe 9.9 Savonlinna, Kulttuurikellari