Selma Juudit Alessandran indie-jazzia Bar Ö:ssä 9.10., myös etänä!

1332
lukukertaa
Selma Savolainen tuo yhtyeensä Turkuun perjantaina 9.10. Kuva: Anni Porrasmäki.

Flame Jazz -illassa kuullaan laulaja Selma Savolaisen luotsaaman yhtyeen muusiikkia, jossa yhdistyvät röyhkeys ja hienostuneisuus. Konsertista voi nauttia myös etänä Facebook Livessä!

Perjantaina Bar Ö:n intiimissä tunnelmassa kuullaan Selma Juudit Alessandran indie-jazziksi kutsuttua omintakeista musiikkia. Laulun, vintage-kosketinsoittimien sekä villiintyneen rytmisektion soundissa on paljon tuttua, mutta enimmäkseen jotain täysin uutta. Yhtyettä johtaa lauluyhtye Signestäkin tuttu laulaja-säveltäjä Selma Savolainen (s. 1993), joka vastaa myös lauluteksteistä. Pianisti Artturi Rönkä, basisti Joonas Tuuri ja rumpali Jesse Ojajärvi ovat tuttuja kotimaisen jazzin eksentrisestä päädystä.

Selma Juudit Alessandran musiikki liikkuu indie-jazzin, taidepopin ja 70-luvun psykedelian maastoissa. Analogisyntetisaattoreiden ja utuisen laulun täyteläisiä maisemia rikkoo aika ajoin bändin vapautuneen rouhea paahto sekä laulaja-lauluntekijäperinteestä muistuttava intiimiys – mieleen saattavat tulla Kate Bush, Julia Holter tai jopa Weather Report. Yhtye julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019. Konseptuaalisen pitkäsoiton kantavana teemana ovat Savolaisen kokemukset isänsä, pianisti Jarmo Savolaisen poismenosta ja surun kanssa aikuiseksi kasvamisesta.

Vuonna 2016 Selma Savolainen valittiin toisena suomalaisena Betty Carter’s Jazz Ahead-residenssiin, joka järjestetään Kennedy Centerissä, Washington D.C.:ssä. Kaksiviikkoinen residenssi on tarkoitettu esiintyville säveltäjille, ja residenssin aikana Savolainen konsertoi muun muassa New Yorkin Apollo-teatterissa.

”Musiikkia kuvataan usein rajattomaksi ja sääntövapaaksi ihmemaaksi, mutta harvoin vastaan tulee niin rajatonta ja kiehtovaa yhtyettä kuin Selma Juudit Alessandra.” – desibeli. net

”Laulaja Selma Savolainen on eräänlainen Billie Holiday 2.0 tai milleniaali Saima Harmaja.” – Katri Kallionpää, Jazzkeittiö / HS

Selma Savolainen – laulu, kosketinsoittimet
Artturi Rönkä – kosketinsoittimet
Joonas Tuuri – sähköbasso
Jesse Ojajärvi – rummut

Liput: Tiketti

Peruslippu 18 €
Eläkeläiset 15 €
Opiskelijat 10 €

Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti konserttipäivänä myös Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja turvavälien säilyttämiseksi. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumassa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun, Bar Ö:n ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Voit tukea Turun jazztapahtumatoimintaa ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 15.10. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.