Pori Jazz 2020 joudutaan perumaan

605
lukukertaa

Suomen hallitus on keskiviikkona 22.4. ilmoittanut kieltävänsä suuret yleisötapahtumat Suomessa 31.7.2020 asti. Päätöksen seurauksena joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että Pori Jazz 2020 on peruttu. Pori Jazz järjestetään seuraavan kerran heinäkuussa 2021, jolloin festivaalin pääkonserteista nautitaan Porin Kirjurinluodossa 15.–17.7.

Yleisön, esiintyjien sekä kaikkien tapahtuman toteuttajien terveys ja turvallisuus menevät Pori Jazzin järjestelyissä kaiken muun edelle. Koko maailman yli pyyhkinyt terveyskriisi on aiheuttanut viime viikkoina valtavia mullistuksia, jotka valitettavasti ulottuvat kesään asti. Edessämme on vielä pitkä taistelu koronavirusta vastaan, eikä isojen yleisötapahtumien järjestäminen ole tässä tilanteessa mahdollista.

Toivoimme viimeiseen asti, että olisimme päässeet tapaamaan toisiamme Kirjurinluodossa heinäkuussa. Pori Jazz on järjestetty vuosittain kesästä 1966 alkaen, joten tämän vuoden festivaalin peruuntuminen on valtava pettymys meille kaikille. Sitä se on myös monille muusikoille sekä lukemattomille Pori Jazzin toteuttamiseen osallistuville yhteistyökumppaneille, alihankkijoille ja tapahtuma-alan toimijoille, joiden arjen koronapandemia on sotkenut jo kevään myllerryksen aikana. Yhtä lailla festivaalin välivuosi on iso isku Porin ja Satakunnan kesälle, jota olisimme tahtoneet elävöittää tavalliseen tapaan.

Pori Jazzia on järjestänyt ensimmäisestä festivaalista alkaen voittoa tavoittelematon yhdistys Pori Jazz 66 ry, jolle tämän vuoden tapahtuman peruuntuminen tarkoittaa taloudellisia haasteita. Tulevan kesän rakentamiseen on jo tähän mennessä käytetty merkittäviä taloudellisia panostuksia, joita emme pysty kaikilta osin perumaan. Valtaosa festivaalin vuotuisesta tulovirrasta rakentuu lipunmyynnistä, joka jää nyt toteutumatta.

Joudumme pyytämään tukeanne tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Aloitamme ensi vuoden valmistelut saman tien, ja olemme jo avanneet keskustelut kaikkien niiden artistien sekä yhtyeiden kanssa, joiden oli määrä esiintyä tämän vuoden Pori Jazzissa. Pyrkimyksenämme on, että mahdollisimman iso osa tälle vuodelle sovituista esiintymisistä – joista kaikkia ei ole edes ehditty julkistaa – pystytään toteuttamaan heinäkuussa 2021. Jaamme tarkempia tietoja aiheesta mahdollisimman pian.

Mikäli olet jo ostanut pääsylippusi tulevalle kesälle, tarjoamme mahdollisuutta käyttää liput heinäkuussa 2021. Tämä ei vaadi asiakkailtamme minkäänlaisia toimenpiteitä, eli jo hankitut yhden tai useamman päivän pääsyliput käyvät sellaisenaan heinäkuun 2021 festivaalilla. Tarjoamme myös pienen yllätyksen kaikille niille asiakkaillemme, jotka säilyttävät tämän vuoden pääsylippunsa. Tarkempia tietoja lippuihin liittyen löydät verkkosivuiltamme: www.porijazz.fi/liput

Verkkosivuiltamme löydät ohjeita myös siinä tapauksessa, että haluat palauttaa pääsylippusi ja saada lipunhinnan (pois lukien Ticketmasterin palvelumaksun sekä mahdolliset toimituskulut) takaisin voimassaolevien toimitusehtojen mukaisesti. Päätöstä lipun palauttamisesta ei välttämättä tarvitse tehdä saman tien, sillä riittää että lähetät palautuspyyntösi 31.7. mennessä. Huomioithan, että lippujen palautusta voi hakea vain liput ostanut henkilö tai taho.

Olemme syvästi kiitollisia kaikesta siitä tuesta, jota Pori Jazzin ystävät ovat osoittaneet meille läpi vuosien ja vuosikymmenten. Koronapandemia aiheuttaa juuri nyt huolta ja murhetta meille kaikille, mutta tästä selvitään yhdessä. Jaamme lisätietoja Pori Jazzin suunnitelmista mahdollisimman pian, mutta käyttäydytään sillä välin vastuullisesti ja noudatetaan viranomaisten suosituksia. Pysytään kuulolla!