Basisti Antti Lötjösen debyyttialbumi Quintet East saa julkaisunsa tänään

590
lukukertaa
Kuva: Tuomas Timonen.

We Jazz julkaisee Antti Lötjösen kauan odotetun debyyttilevyn vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Lötjösen johtamassa kovatasoisessa kvintettikokoonpanossa mukana ovat trumpetisti Verneri Pohjola, saksofonistit Jussi Kannaste ja Mikko Innanen sekä rumpali Joonas Riippa.

Basisti Antti Lötjönen on tullut tutuksi lukemattomien huippuyhtyeiden riveistä (mm. The Five Corners Quintet, Timo Lassy Band, Aki Rissanen Trio, 3TM, Ilmiliekki Quartet, jne.) ja nyt hän astuu esiin sooloartistina We Jazz Recordsin tänään julkaisemalla debyyttilevyllään Quintet East. Albumilla esiintyy väkevä yhtye, jonka jäsenet ovat kukin niin ikään meritoituneita ja arvostettuja muusikoita. Lötjösen kvintetissä mukana ovat kotimaan kansainvälisesti arvostetuimpiin muusikoihin lukeutuva trumpetisti Verneri Pohjola, mm. 3TM-triosta tuttu saksofonisti JussiKannaste, mm. Koma Saxon riveissä vaikuttava saksofonisti Mikko Innanen ja rumpali JoonasRiippa.

Quintet East -albumi kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

Lötjönen yhtyeineen on tehnyt vakuuttavan levyn, jonka yhdeksästä kappaleesta kahdeksan on miehen itsensä käsialaa. Mystisesti svengaava avaussingle Erzeben Strasse kasvaa jättimäisiin mittasuhteisiin samoin kuin hiljaisen itsevarma Le Petit Lactoire. Vastapainoksi tarjoillaan kahden soolobassokappaleen ja funkyn P.S.:n kaltaisia miniatyyrejä. Toinen single Oblique edustaa levyn avantgardistisempaa laitaa ja Mary Hartman, Mary Hartman puolestaan viittaa edesmenneiden jazz-sankareiden Ornette Colemanin ja Charlie Hadenin suuntaan. Livenä jo suosiota kerännyt Quintet East soittaa albumilla napakasti ja yhtenäisesti, kunkin muusikon vahvuuksia upeasti hyödyntäen.

Antti Lötjösen debyyttilevy Quintet East saa julkaisunsa tänään, päivää ennen miehen 40-vuotissyntymäpäivää. Samalla Lötjönen lunastaakin itselleen tekemänsä lupauksen aloittaa uransa sooloartistina ennen 40-vuotispäiväänsä. Lue tästä Helsingin Sanomien tällä viikolla julkaisema haastattelu.

We Jazz Records julkaisee levyn vinyylimuodossa, CD:nä ja digitaalisesti. LP-versio on varustettu upealla tip-on-sleevellä ja hopeoidulla kirjailulla. CD on matta digisleeve samoin hopeoidulla tekstillä.

”Swaddled between the experimental and familiar warmth of American jazz in the late 50s and 60s, Antti has bridged the decades to produce a musical showcase as meandrous as it is intense and busy; as traditional as it is modern. A great start as a bandleader, but Quintet East also extolls the talents of an extraordinary proficient and prolific Finnish jazz scene.”
– Dominic Valvona / Monolith Cocktail

”Forget all of the hyped jazz right now – this is superb. Disciplined and intricate musicianship, beautifully produced and crisply recorded. Great album and perfect lockdown listening!”
– Quinton Scott / Worldwide FM

”I’ve appreciated ineffable highs of music in many genres, but now I see how jazz does it. I’ve never been able to appreciate it before. So if you’re in that boat with me, I can vouch that Lötjönen has a lot to offer. Someone had to be the key that turned the lock, and, maybe just maybe, Lötjönen was that for me here.”
– Stephen Carradini / Independent Clauses

Antti Lötjönen: Quintet East
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP22/WJCD22)
Julkaisupäivä 17.4.2020
Jakelija Suomessa: Playground Music

1. Monograph I / 2. Erzeben Strasse / 3. Mary Hartman, Mary Hartman / 4. Pocket Yoga / 5. Monograph II / 6. Oblique / 7. P.S. / 8. Le Petit Lactoire / 9. Rowan

Antti Lötjönen Quintet East
Antti Lötjönen, basso / Verneri Pohjola, trumpetti & taskutrumpetti / Mikko Innanen, altto-, baritoni- & sopraninosaksofoni / Jussi Kannaste, tenorisaksofoni / Joonas Riippa, rummut

Sävellykset: Antti Lötjönen (paitsi Mary Hartman, Mary Hartman Robert Charles Kingston)
Tuotanto: Antti Lötjönen & Matti Nives
Äänitys: Abdissa Assefa / Kallio-Kuninkala Studios, joulukuu 2019
Miksaus: Abdissa Assefa / Ambience Studios, Helsinki
Masterointi: Svante Forsbäck, Chartmakers
Kuvat: Tuomas Timonen
Design: Matti Nives

Antti Lötjönen Quintet East live (päivitetyt keikkapäivät)
2.10.2020 Flame Jazz / Café Tiljan, Turku
8.10.2020 G Livelab, Helsinki
4.2.2021 G Livelab, Tampere

http://wejazzrecords.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/lotjonenantti/
http://www.instagram.com/anttilotjonen/