We Jazz 2019 1.–8.12. Helsingissä, ensimmäiset esiintyjät julkistettu

1530
lukukertaa

We Jazz 2019 järjestetään Helsingissä 1.–8.12.2019. Festivaalin ensimmäisiin artistikiinnityksiin lukeutuvat elektroakustista jazzmusiikkia esittävä norjalainen trumpetisti Hilde Marie Holsen, uudenLake-albumikonseptinsa esittelevä rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen johtama 3TM, post jazz -trio VIRTA, joka kuratoi oman festivaalinsa festivaalin sisälle, sekä helmikuussa We Jazz Recordsin kautta uuden albuminsa julkaiseva kvartetti OK:KO. We Jazz 2019 -kausikortit ovat nyt myynnissä Lippupisteessä.

Kahdeksan päivän mittainen We Jazz 2018 -festivaali järjestettiin onnistuneesti Helsingissä 2.–9. joulukuuta. Tapahtuma vieraili myös ensi kertaa Virossa itsenäisyyspäivänä 6.12. järjestetyssä konsertissa, ja keväällä on luvassa jatkoa kuukausittaisen Tallinnassa järjestettävän We Jazz -klubin merkeissä. Tapahtuman konserteista suurin osa oli loppuunmyyty ja keikkoja nähtiin mm. antikvariaatin kellarissa, itsepalveluvarastossa, teknoklubeilla, teollisuushallissa, elokuvateatterissa, kahvilassa, valokuvastudiossa sekä taidegalleriassa.

”We Jazz otti harppauksia eteenpäin konseptuaalisesti tänä vuonna kenties enemmän kuin tähän mennessä koskaan”, toteaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Tapahtuma ja levymerkkimme sulautuvat koko ajan paremmin yhteen ja mahdollistavat entistä rohkeammat kokeilut tulevaisuudessa. Samalla kansainvälinen kiinnostus We Jazzia kohtaan on nousemassa täysin uudelle tasolle, joka antaa osaltaan rohkaisevaa signaalia toimintamme merkityksellisyydestä.”

We Jazz 2018 -festivaalista sanottua: 

”On the basis of just a few days, the latest edition of We Jazz fulfilled its core mission of making for an evocative, ever-mobile way to both see and hear Helsinki and its musical landscape.”
Joe Woodard, Downbeat

”We Jazzin avauskonsertissa yhteisöllisyyden tunnelma levisi myös yleisöön.”
Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

”Rohkea ja vakuuttava avaus.”
Katri Kallionpää, Nyt-liite / Jazzkeittiö-blogi

”Älyllisyydestä mietiskelyn kautta riemukkaaseen hulinaan.”
Santeri Kaipiainen, Rondo Classic

”Suomen jännittävin jazzfestivaali.”
Jukka Piiroinen, Valon Kuvia -blogi

”Olimme kaikki yhtä isoa We Jazz-perhettä.”
Jere Elo, Kohta jazzii -blogi

We Jazz 2019
1.–8.12.2019 Helsingissä
Tapahtuma Facebookissa

We Jazz 2019 -kausikortit nyt myynnissä Lippupisteessä.