Jazz City Turun kevätohjelma täynnä tähtihetkiä

1216
lukukertaa
Jochen Rueckert Quartet avaa Jazz City Turun kevätkauden 18.1.2019. Kuva: Thomas Krueselmann.

Flame Jazz, Turku Jazz Orchestra ja Turku Jazz Festival kiittävät hienoa yleisöä ja huippuesiintyjiä vuodesta 2018! Turun uusi jazzvuosi 2019 käynnistyy tammikuussa newyorkilaistunnelmissa sekä neljännentoista jazzristeilyn pyörteissä. Turku Jazz Orchestran kevättä vietetään upeiden kapellimestarien johdolla, ja maaliskuussa juhlitaan Turku Jazz Festivalin viisikymppisiä.

Konserttisarja Flame Jazz avaa kevätkauden kansainvälisellä vierailulla, kun modernin jazzin valiot saapuvat Logomon Move-klubille huippurumpali Jochen Rueckertin johdolla. New Yorkin jazzkentän loisteliaimmat solistit ja armottomasti svengaava komppiryhmä vievät yleisön Ison Omenan kuumiin jazzklubitunnelmiin. Flame Jazzin keväässä kuullaan myös muita kansainvälisiä vierata. Logomoon saapuu kovassa nosteessa oleva uusi norjalainen trio GURLS, jonka yhtenä jäsenenä soittaa Turussa useamman kerran vieraillut saksofonisti Hanna Paulsberg. Café Tiljanin lavalle nousee ruotsalaisfonisti Jonas Kulhammarin yhtye vieraanaan legendaarinen Junnu Aaltonen.

Tammikuussa lähdetään tietysti myös Itämeren aalloille neljännentoista jazzristeilyn merkeissä. Risteilyn tähtinä loistavat mm. rakastettu ruotsalaislaulaja Viktoria Tolstoyelokuvamusiikkiohjelmistollaan sekä kitaravirtuoosi Marzi Nyman Kelluvassa Katedraalissaan.

Turku Jazz Orchestra starttaa tammikuussa big band -klassikoilla kapellimestari-säveltäjä-saksofonisti Ville Vannemaan johdolla. Logomon konsertissa parrasvaloihin nousevat ansaitusti orkesterin omat tähdet. Maaliskuussa Turku Jazz Orchestra saa vieraakseen palkitun säveltäjä-kapellimestari Outi Tarkiaisen. Turku Jazz Festivalin lavalla esitetään Tarkiaisen upea Unpainted Portraits -teos, jossa kuullaan musiikillisia taitelijamuotokuvia. Big bandin kevätkausi huipentuu kansainvälisellä tähtivierailulla toukokuussa, kun Turkuun saapuu amerikkalainen huippufonisti-säveltäjä Don Menza!

Jazzvuoden suurimmat juhlat juhlitaan maaliskuussa, kun Turku Jazz Festival viettää viisikymppisiään Åbo Svenska Teaterilla, Logomossa ja Tiirikkalassa. Avajaiskonsertti järjestetään keskiviikkona 6.3. Café Tiljanissa turkulaiskitaristi Niklas Winterin johdolla. Viiden päivän juhlahumussa esiintyy yhteensä 15 kokoonpanoa aina duosta big bandiin. Viime keväänä loppuunmyyty Logomon festivaaliviikonloppu tuo Turkuun mm. Nicola Conten, Trygve Seimin, Aili Ikosen, Jarmo Saaren ja paljon muuta! Logomon Teatro-galleriaan avautuu myös helmikuussa 50-vuotisjuhlanäyttely.

TAMMIKUU

Pe 18.1. Jochen Rueckert Quartet (US), Logomo, MOVE
La 26.1 – su 27.1. Flame Jazz Cruise 14, Viking Grace
Ke 30.1. Turku Jazz Orchestra & Ville Vannemaa: Big Band Classics, Logomo, MOVE

HELMIKUU

La 9.2. Gourmet, Café Tiljan, ÅST
Pe 15.2. Aki Rissanen Trio + Turku Jazz Festival 50 vuotta -juhlanäyttelyn avajaiset,Logomo, Teatro-galleria

MAALISKUU

Turku Jazz Festival 2019:
Ke 6.3. Turku Jazz in Flames: Winter Hess Huntley (FI/DK/US), Café Tiljan, ÅST
To 7.3. 50 Years of Turku Jazz: Billy Cobham’s Crosswinds Project + Eero Koivistoisen kvartetti -69, Åbo Svenska Teater
To 7.3. Turun konservatorion workshop & Jaska Lukkarinen + Jam Session, Tiirikkala
Pe 8.3. OK:KO, Turku Jazz All Stars, Turku Jazz Orchestra & Outi Tarkiainen, Superposition!, Nicola Conte Spiritual Galaxy (IT/UK/FI), Logomo Teatro
La 9.3. Riitta Paakki & Manuel Dunkel Duo, Turku Jazzin vuoden artisti 2019: Ilkka Arola Sound Tagine, Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Dusty Springfield, Trygve Seim Helsinki Songs (NO/EE/FI), Jarmo Saari Republic feat. Timo Lassy, Logomo Teatro
Su 10.3. Jazzbrunssi: Kari Antila Organ Brothers + Final Jam Session, Tiirikkala

Pe 22.3. Signe, Café Tiljan, ÅST
Pe 29.3. Viba, Bar Ö

HUHTIKUU

La 6.4. GURLS (NO), Logomo, MOVE
La 13.4. Talent Night: Jean Erik + Tuomas Paukku Scription, Logomo, MOVE
Pe 19.4. Joonas Haavisto Trio & Teemu Viinikainen, Logomo, Teatro-sali

TOUKOKUU

Pe 3.5. Aaltonen–Kullhammar Union (SE/FI), Café Tiljan, ÅST
Ke 8.5. Turku Jazz Orchestra & Don Menza (US), Logomo, MOVE
Pe 10.5. Jere Haakana Varjosto, Bar Ö
Pe 17.5. Mika Kallio Limited Edition plays Special Edition, Logomo, MOVE