Kolme kotimaista jazztähteä kohtaa Logomon klubikonsertissa

1460
lukukertaa
Berghäll Triality.

Saksofonisti Joakim Berghällin, kitaristi Kalle Kaliman ja pianisti Kari Ikosen muodostama tuore trio saapuu syyskiertueellaan Flame Jazzin vieraaksi Logomon tunnelmalliseen perjantai-iltaan!

Joakim Berghäll (s. 1980) on kaikenlaisia rajoja kaihtava muusikko-säveltäjä, joka tunnetaan mm. Helsinki-Cotonou Ensemblen riveistä. Berghällin pääinstrumentti on saksofoni, mutta hän hallitsee sujuvasti myös sellon, lyömäsoittimet, basson sekä kitaran. Säveltäjänä hän on tehnyt pienyhtyejazzsävellysten lisäksi myös rytmistä orkesteri- ja kamarimusiikkia. Perjantaina kuullaan Berghällin sävellyksiä uuden Berghäll-Kalima-Ikonen -huippuyhtyeen esittämänä ensi kertaa Turussa.

Uniikin soitinyhdistelmän jännitteistä sekä keskinäisen kommunikaation mahdollisuuksista ammentava kolmikko esittää Logomossa Joakim Berghällin säveltämän neliosaisen sarjan The Arctic. Teos julkaistiin trion ensilevynä kesäkuussa 2018 ja on saanut kriitikoilta vuolaita kiitoksia. Albumi julkaistaan kansainvälisesti tammikuussa 2019. Berghällin musiikissa on usein läsnä sielukas pohjoinen luonto, ja The Arctic -sarja tuo eriskummallisten tarinoiden myötä valoon Pohjolan monet kasvot.

Yhtye yhdistelee vapaasti virtaavaa, mutta vahvan melodista improvisaatioilmaisua monipolvisiin, kamarimusiikista ammentaviin sävellyksiin. Berghällin matalat puhaltimet kietoutuvat kiehtovasti Kalle Kaliman avantgardistiseen kitaramaailmaan. Kolmikon kaikki muusikot ovat kansainvälistä kärkikaartiamme, ja Jazzliiton syyskiertue onkin ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ja kuulla ympäri Keski-Euroopan konserttilavoja esiintyviä artisteja yhdessä. Perjantaina nähdään Turussa jälleen myös Flame Jazzin vuoden artisti 2018, Kari Ikonen, jonka moniulotteinen Moog-taituruus on täysin omaa luokkaansa.

Joakim Berghäll – baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Kalle Kalima – sähkökitara, 6-kielinen kitarabasso
Kari Ikonen – preparoitu piano, Moog-syntetisaattori

Flame Jazz: Berghäll-Kalima-Ikonen: The Arctic
Pe 14.9.2018 klo 19 (ovet klo 18)
Logomo, MOVE 1
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 17,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €
S-etu 15 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Dinner & show: 83,5–93,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä tuntia ennen konserttia.
Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.