Flame Jazzin superviikonloppu täynnä jazztähtiä maalla ja merellä

914
lukukertaa
Helsinki-Cotonou Ensemble. Kuva: Eetu Linnankivi

Turussa hemmotellaan musiikinystäviä koko viikonlopun, kun Flame Jazzin ensimmäinen superviikonloppu tuo Bar Ö:hön, kaupunginkirjastoon sekä Viking Gracelle peräti yhdeksän kotimaisen jazzin huippukokoonpanoa. Itämeren suojelu nousee esiin tärkeänä teemana lauantain ilmaiskonserteissa.

Flame Jazzin superviikonloppu on täynnä jazz-elämyksiä laidasta laitaan yli neljänkymmenen suomijazzin kuumimman soittajan tarjoilemana. Ohjelma käynnistyy perjantai-iltana kahden huippuesiintyjän konsertilla Bar Ö:ssä klo 19. Illan aloittaa vibrafonivirtuoosi Severi Pyysalon kokeellisella äänimaisemalla väritetty oodi säveltäjämestari George Gershwinille. Lukuisten yhtyeiden valovoimaisena solistina tunnettua Pyysaloa kuullaan nyt intiimisti mies ja vibrafoni -pohjalta.

Dalindèon ja Ricky-Tick Big Bandin rumpalina tunnettu Jaska Lukkarinen tuo Ö:hön oman huipputrionsa erikoisvieraanaan kitaristi Raoul Björkenheim.

– Raoul on jo 90-luvulta ollut minulle tärkeä hahmo. Kun Oulun Elojazzeille hiljattain ehdotettiin omaan triooni jotain vierailevaa solistia, päädyin hetken mietittyäni Raouliin. Ratkaisu on kaikkea muuta kuin konventionaalinen ja kaikessa intensiivisyydessään ja hämmentävyydessään musiikillisesti oikein toimiva, Lukkarinen kertoo ja odottaa innostuneesti turkulaisyleisön vastaanottoa.

Jaska ja kumppanit antavat hyvät vauhdit jazzintäyteiselle viikonlopulle!

Severi Pyysalo: Ode to Gershwin
Jaska Lukkarinen Trio & Raoul Björkenheim
Pe 21.9.2018 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku
Ennakkoliput: Tiketti (sis. palvelumaksun)
Normaali 17 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 14 €
Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.

…..

Lauantaina Flame Jazz jalkautuu Turun pääkirjaston käytäville Itämeren suojelun merkeissä. Taiteiden yössä Aurajoella ensimmäisen osansa saanut konserttisarja Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin täydentyy nyt kansainvälisesti kiitellyn Jussi Fredriksson Trion esiintymisillä. Yhteistyössä Saaristomeren Suojelurahaston kanssa järjestettävä tapahtuma kiinnittää huomiota ympäristönsuojeluun. Yleisölle pääsymaksuttomissa esityksissä pääkirjaston Tieto-osastolla (2. krs) kuullaan improvisaatioita merten tilasta klo 12 ja klo 13 sekä Jussi Fredriksson Trion ?– ja !-albumien musiikkia pidemmässä konsertissa klo 14.

Itämeren suojelua jazzmusiikin keinoin
La 22.9.2018 klo 12, 13 ja 14
Turun pääkirjasto, Tieto-osasto (2. krs)
Linnankatu 2, Turku
Vapaa pääsy!

…..

Lauantai-iltana suunnataan Turun satamaan, josta Itämeren ympäristöystävällisin risteilyalus Viking Grace starttaa klo 20.55 huippusuositulle jazzristeilylle!

Jo kolmannentoista kerran järjestettävän Flame Jazz Cruisen kattaus vaihtelee menomatkalla L’Alliance Takalon hienovaraisesta tunnelmoinnista Nassaun Fasaaninräjähtävään fuusioenergiaan. Varsinaiseen lauantai-illan huumaan risteilykansan johdattelee kansainvälistä menestystä nauttiva Helsinki-Cotonou Ensemble, jonka musiikki on suoraan tanssisuoneen iskevä yhdistelmä länsiafrikkalasia voodoo-rytmejä, afrobeatia, jazzia ja funkia.

Jazzia ja iskelmää yhdistelevä ennakkoluuloton Gourmet herättelee paluumatkalle rikkaalla soundimaailmallaan. Sunnuntaina päästään myös elokuviin, kun Voguessa esitetään kuvataiteilija Perttu Saksan dokumenttielokuva Animal Image tuoreimman Yrjö-palkitun, trumpetisti Verneri Pohjolan, ja lyömäsoitintaiteilija Mika Kallion johdolla. Risteily huipentuu suomijazzin eliittiin kuuluvan saksofonisti Timo Lassyn sekä Ricky-Tick Big Bandin vaskipuhaltajien seurassa kolmentoista soittajan vastustamattomalla groove-energialla.

Flame Jazz Cruise 13
La 22.9.2018 klo 20.55
Viking Grace
Ensimmäinen Linja
Turun Linnansatama

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin. Paluu Turun satamaan sunnuntaina 23.9. klo 19.50.

Risteilyliput: Viking Line