Eclipse Jazz Clubin syksyn 2018 ohjelmisto

1091
lukukertaa

Eclipse Jazz Clubin syyskaudella kuullaan 6 konserttia, joiden pääpainotus on tällä kertaa kitaravetoisessa musiikissa. Luvassa jälleen myös kansainvälisiä vieraita sekä esiintyjiä kotimaisen jazzmusiikin terävimmästä kärjestä. Eclipse -klubi tekee myös työnsä uuden säveltaiteen eteen, sillä peräti neljässä konserttia kuudesta kuullaan uunituoreiden levyjen materiaalia.

18.9. Aapo Heinonen Quintet: levyn julkaisukiertue
16.10. Sigurdur Rögnvaldsson’s Dark Forest (ISL-FIN): levyn julkaisukonsertti
30.10. Mikko Löytty: Höyhen -albumin julkaisukonsertti
20.11. Teemu Viinikainen III
30.11. Philipp Gropper’s Philm (GER) + Verneri Pohjola & Mika Kallio
18.12. Hot Heros: Folk Jazz From Finland

Kaikki konsertit Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä, paitsi 30.11. konsertti, joka järjestetään Ylioppilasteatterissa. Kaikki konsertit alkavat klo 19.30, paitsi 30.11. jolloin aloitetaan klo 19.00.

Eclipse -klubin syyskauden avaa 18.9. elokuvallisesta ja orkesterimaisesta soinnistaan tunnettu Aapo Heinonen Quintet julkaisee, joka uuden albumin ja suuntaa seitsemän konsertin mittaiselle julkaisukiertueelle. Heinosen sekä toisen alkuperäisjäsenen rumpali Tomi Saikkosen rinnalla levyllä ja kiertueella soittavat saksofonisti Teemu Takanen, kitaristi Héctor Lepeja basisti Vesa Ojaniemi.

Islantilaiskitaristi Sigurdur Rögnvaldsson on niin ikään levyn julkaisukiertueella lokakuussa Dark Forest -kokoonpanonsa kanssa. Konsertissa kuullaan tummasävyisen jazz-rock-yhtyeen toisen albumin uutta materiaalia.

Blues-rockin ja progen maailmaan mennään Eclipse -klubilla 30.11. kun basisti lauluntekijä Mikko Löytty esittelee neljännen soololevynsä materiaalia. Löytyn kanssa näyttämölle nousee Viides vuodenaika -yhtye, jossa soittavat Löytyn lisäksi rumpali Simo Laihonen, kitaristit Jarkka Rissanen ja Tapio Ylinensekä kosketinvelho Arto Piispanen.

Huippukitaristi Teemu Viinikainen saapuu konsertoimaan 20.11. yhdessä rumpali Joonas Riipan ja kosketinsoittaja Mikael Myrskogin kanssa. Yhtyeen ”Return of Robert Dickson” -albumi oli alkuvuodesta ehdolla parhaan jazz-albumin EMMA-palkinnon saajaksi ja oli myös mukana useilla ”vuoden parhaat levyt” -listoilla vuoden 2017 julkaisujen joukosta.

Perjantaina 30.11. Eclipse -klubi siirtyy hetkeksi Ylioppilasteatteriin. Kahden yhtyeen erikoiskonsertti järjestetään yhteistyössä Vapaat Äänet -kiertueen kanssa. Berliinistä Suomen vierailulle saapuu kansainvälisesti arvostettu Philipp Gropper’s Philm, joka on nopeasti nousut saksalaisen jazzskenen eturiviin. Jazzin perinteestä tietoinen saksofonisti-säveltäjä Philipp Gropper soittokumppaneineen avaavat klassisen jazzkvartetin kokonpanon uusin sfääreihin. Tiivis ja orgaaninen yhteissoitto on Philmin tavaramerkki, joka ihastutti mm. Moersin Festivaalin yleisöä.

”Sun Ship” -albumi on valittu  vuoden 2017 kymmenen parhaan levyn listalle (Jazz Thing, Cadence Magazine, Freie Press). Yhtyeen toinen levy “Live At Bimhuis” ilmestyi toukokuussa 2018 WhyPlayJazz -merkillä.

Ylioppilasteatterin illassa kuullaan myös kotimaisen jazzin ehdotonta kärkeä. Trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Mika Kallio loihtivat ilmoille äänellisiä eläinten kuvia suositun ”Animal Image” -albumin mainingeissa.

Kauden päätöskonsertissa 18.12. päästään nauttimaan klubin kotikaupungin omien tähtien musiikista. Tamperelainen Hot Heros (Sami Sippola, Ville Rauhala & Janne Tuomi) esittelevät uuden albuminsa materiaalia. Folk Jazz From Finland -levy kertoo jo otsikossaan kaiken oleellisen. Kansansävelmien maailmasta ponnistetaan vapaan improvisaation suureen maailmaan.

ECLIPSE JAZZ CLUB @ Kulttuuriravintola Kivi
Liput 15€ ennakkoon tai ovelta alkaen tuntia ennen konserttia.

Ennakkolippuja saatavilla osoitteesta:
https://eclipsejazzclub.bandcamp.com