Antila, Kari & Luhtala, Karri: Organ brothers

1631
lukukertaa
Cover photo by Kari Antila ; Cover art by Petri Aarnio.

Seventh String Music 2018 SSMCD-4

1.Manolito’s second line (Antila)
2.It’s working again (Luhtala)
3.Pain (Antila)
4.Seven bunnies (Antila)
5.More (Luhtala)
6.Still hope (Antila)
7.Truth sleeps in south (Antila)
8.Outside (Luhtala)

Kari Antila (guitar), Karri Luhtala (organ), Tuomas Timonen (drums).

Produced by Kari Antila, Karri Luhtala and Tuomas Timonen
Recording, mixing and mastering by Jorma Hämis Hämäläinen, Studio Pop Oy
Recorded 3/2018 at Studio Pop, Helsinki, Finland

Arvio: 3,5 tähteä

 

Kiva, rento levy. Pinnistelemätöntä soittoa, hyvän mielen jazzia.

Pehmeät soinnit ja svengi ovat ykkösasioita. Rumpali Tuomas Timosellekin pedataan pieniä irrottelun paikkoja, mutta kuten otsikointikin paljastaa, bändi on kahden tasavahvan viejän näpeissä. Sävellykset menevät näin: kitaristi Kari Antila 5, urkuri Karri Luhtala 3. Soitannollisesti ollaan kuitenkin samalla viivalla, sekä Antila että Luhtala pääsevät improvisoimaan sydämensä kyllyydestä levyn mittaan.

Kehykset kaksikon sooloille ovat kunnossa, napakat teemat ja tiiviit rakenteet pitävät fokuksen siellä missä urkujazzissa pitääkin eli kuumassa svengissä. Rauhallisemmin maalaileva meno (Pain, More, Still hope) ei mielestäni onnistu pitämään intensiteettiä samalla tavalla yllä. Truth sleeps in south -biisin jamaikalainen poljento yllättää ja virkistää levyn loppupuolella.

Bassottomuus on vielä mainitsematta, eli uruilla hoituvat muun ohella myös alarekisterin sidosaineet. Urkubasso tuo jazziin selkeästi erilaisen sykkeen kuin oikea, elävä basisti. Satun tykkäämään molemmista formaateista, ja myös Luhtalan soitosta kovasti, parhaimmillaan Hammond nousee todella komeasti liitoon.

Maailma ei mullistu, seinät eivät kaadu, mutta hei, myös groove on pyhä arvo, ja se on tällä levyllä kunniassa.