Vallaton taiteenkumous ja jazz-maistiaiset

754
lukukertaa

Vallaton taiteenkumous avaa turkulaisten taiteentekijöiden yhteisen syyskauden 30.8. Linnateatterin uusissa tiloissa Dominossa. Jazz City Turku tarjoaa maistiaisen syksyn tilausteoksesta, jonka säveltäjänä on turkulaislähtöinen Henri Lyysaari ja saksofonisolistina Max Zenger. Illan aikana on myös mahdollisuus ostaa ennakkolippuja syksyn jazzkonsertteihin.

Turun laadukas ja monimuotoinen kulttuurikenttä tarjoaa torstaina ainutlaatuisia taidemaistiaisia kaikille kaupunkilaisille. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua syksyn laajaan kulttuuritarjontaan sekä nauttia rennosta ja iloisesta tunnelmasta yhdessä taiteentekijöiden kanssa. Turkulaiset teatterit, orkesterit ja muut taiteentekijät esittävät Linnateatterin Domino-salissa tulevan syksyn ”parhaat palat” non-stoppina.

Vallaton taiteenkumous esittelee illan aikana kuvataiteilijoiden installaatioita, nukketeatterinukkeja, sanataidetta sekä mahdollisuuden tutustua tanssin, teatterin, nukketeatterin, musiikin, kuvataiteen ja kirjallisuuden tarjontaan. Lisäksi auditorion valkokankaalla pyörii valikoima lyhytelokuvia, ja Linnateatterin aulatilassa kuullaan jazzmusiikkia pianisti Jussi Fredrikssonin esittämänä sekä barokkimusiikkia Kuninkaantien muusikoiden toimesta. Yleisö voi ostaa tapahtumassa ennakkolippuja syksyn tapahtumiin ja hankkia vaikkapa kirjoja, sarjakuvia ja grafiikan teoksia. Linnateatterin Domino-ravintola on auki tilaisuuden ajan, ja siellä voi nauttia lasillisen tai kaksi.

Tapahtuman järjestää kulttuuritoimijoiden tuore Taidekahvit-verkosto, joka koostuu Turun kaupungin kulttuurilautakunnan sopimuskumppaneista. Verkoston tarkoituksena on tuoda taide näkyväksi sekä nostaa paikallisten kulttuurialan ammattilaisten asema yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vallaton taiteenkumous -iltatapahtumaa edeltää aamupäivällä seminaari, jossa kulttuurintekijät ja kaupungin päättäjät kohtaavat.

Tervetuloa ainutlaatuiseen, maksuttomaan iltatapahtumaan klo 16-21 Linnateatteriin! Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Linnateatterin kanssa.

Vallaton taiteenkumous
Linnateatteri Domino, Puutarhakatu 8.
To 30.8. klo 16-21

Jazz City Turku esittää klo 20.15:
Max Zenger & Jussi Fredriksson Duo plays Henri Lyysaari
Max Zenger – saksofoni
Jussi Fredriksson – piano
Henri Lyysaari – sävellys

VAPAA PÄÄSY!