Jazz Jkl Liven syksyn ohjelma on julkaistu

950
lukukertaa
Jazz Jkl Liven kevätkauden avaa kolme muusikkosukupolvea yhdistävä Nordic Trinity. Kuva: Maarit Kytöharju.

Jazz Jkl Live esittelee syksyn kymmenosaisessa konserttisarjassa tämän hetken kiinnostavinta ja ajankohtaisinta kotimaista jazzia. Syksyn monimuotoisessa ohjelmassa yhdistyy jazzmusiikin monet eri tyylit sekä omaa, uutta musiikkia esittävät kokoonpanot.

Syyskauden pääartistit ovat saksofonisti Manuel Dunkel ja kitaristi Teemu Viinikainen, jotka tuovat Jyväskylään omat kokoonpanonsa sekä esiintyvät pianotriojen vierailevina solisteina: Dunkel lauantaina 6.10. Tuomas J. Trion ja Viinikainen keskiviikkona 24.10 Joonas Haavisto Trion vahvistuksena. Kauden ohjelmassa saavat muutenkin vahvasti sijaa kotimaisten pianistien kokoonpanot. Kari Ikonen Trion keikka torstaina 20.9. korkkaa Jazz Jkl:n konserttitoiminnassa uuden esiintymispaikan, Ravintola Fuugan Suomalaisella Musiikkikampuksella, ja Aapo Heinonen Quintet vierailee kaupungissa levynjulkaisukiertueensa merkeissä perjantaina 19.10.

Syyskauden avauskonsertissa lauantaina 8.9. esiintyy kriitikoiden ylistämä Nordic Trinity. Suomen legendaarisimman saksofonistin, Juhani Aaltosen, kitaristi Mikko Innasen ja rumpali Klaus Suonsaaren muodostaman kokoonpanon esittämä musiikki perustuu improvisointiin, soittajien väliseen herkkään kuunteluun ja reagoivaan kommunikointiin. Nordic Trinityn musiikkia on luonnehdittu poikkeuksellisen kauniiksi free jazziksi. Yhtyeen pääpiirteittäin vapaarytmisten melodisten kuvaelmien varaan rakentuva musiikki säilyttää rajuimmillaankin henkevyytensä ja nautittavuutensa.

Lokakuun 4.–6. päivä vietetään Jazz Jkl Live Festiä. Minifestivaalin aloittaa torstaina live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu Mopo, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita punkista, jazzista ja suomalaisesta luonnosta. Festin perjantaita ryydittää konserttisarjan tuottaja ja Jazz Jkl ry:n puheenjohtaja Tuomas Paukun isännöimät jazzjamit, ja lauantain konsertissa kuullaan Tuomas J. Trioa solistivieraanaan saksofonisti Manuel Dunkel. Dunkel esiintyy oman kvartettinsa kanssa konserttisarjassa torstaina 8.11.

Laajamittaisen yhteistuotantokiertueen Jazzliiton kanssa tekevä William Suvanne tuo uuden Chess’n Jazz -kokonpanonsa kaupunkiin torstaina 15.11. Ennen konserttia järjestetään yhteistyössä Suomen Shakkiliiton kanssa shakkiturnaus, jonka finaali pelataan konsertin väliajalla. Teemu Viinikainen III:n odotettu keikka jouduttiin kevätkaudelta perumaan, mutta se järjestetään nyt uudelleen torstaina 29.11. Konserttisarjan päättää torstaina 20.12. lauluyhtye Signe.

Konserttiliput ovat myynnissä Tiketissä hintaan 9,50/13,50€. Popparin konsertteihin myydään jäljelle jääneitä lippuja ovelta hintaan 10/15€.

Jazz Jkl Live – Syksy 2018:

8.9. Nordic Trinity, Poppari klo 19
20.9. Kari Ikonen trio, Fuuga klo 19

4.10.–6.10. Jazz Jkl Live Fest
4.10. Mopo, Poppari klo 195.10. Jamit, Poppari klo 22
6.10. Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel, Poppari klo 19

19.10. Aapo Heinonen Quintet, Poppari klo 19
24.10. Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen, Fuuga klo 19
8.11. Manuel Dunkel Quartet, Poppari klo 19
15.11. William Suvanne Chess’n Jazz, Poppari klo 19
29.11. Teemu Viinikainen III, Poppari klo 19
20.12. Signe, Poppari klo 19

www.jazzjkl.fi
www.facebook.com/jazzjkl
www.tiketti.fi/jazzjkl