Ruotsissa vaikuttava jazzlaulaja Sanna Ruohoniemi julkaisee

1535
lukukertaa

Tukholmassa tällä hetkellä asuva suomalainen, pohjalaslähtöinen jazzvokalisti & säveltäjä Sanna Ruohoniemi on yksi kiinnostavimmista nuoren polven musiikintekijöistä, niin muusikkona kuin säveltäjänäkin. Esikoislevy ”Tales of a stranger” (Eclipse Music 2016) on saanut osakseen paljon huomiota ja kriitikoiden ylistäviä arviointeja ympäri Skandinaviaa. Kiertue ylsi Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Tanskaan ja Saksaan.

Irene Sjögren kuvailee: ”Sanna Ruohoniemi is a genuine jazz musician, true to her inner self, a seeker exploring the boundaries of her musical ability – very brave in her pursuit and certainly succesfull. This applies also to her group, they work really well together.”

Syksyllä 2018 julkaistaan Ruohoniemen toinen levy, ”Start from Nothing” (Eclipse Music), joka jatkaa rohkeaa ja omalinjaista polkuaan modernin vokaalijazzin maailmassa tarjoten rikkaan ja vivahteikkaan kombinaation siitä mitä jazzmusiikki voi ylipäätään olla. Suomesta levynjulkaisukiertueen aloittava vokalisti konsertoi pääsääntöisesti ruotsalaisen yhtyeen voimin.

Julkaisukonsertit:

19.9 Rytmihäiriöklubi, Juttutupa, Helsinki
20.9 Brahe-sali, Lieksa (tuottajana Jazzkerho -76)
21.9 Hotelli-Ravintola Alma, Seinäjoki
12.10 Stockholm Jazz Festival
26.10 Sockerbruket Arena, Göteborg

Sanna Ruohoniemi (FI) – laulu & sävellykset
David Bennet (SE) – alttosaksofoni
Joona Toivanen (FI) – piano
Arvid Jullander (SE) – kontrabasso
Simon Andersson (SE) – rummut

www.sannaruohoniemi.com
www.facebook.com/sannajazz