UMO ahkeroi kesällä ja syksyllä

1015
lukukertaa
Aili Ikonen esiintyy UMOn solistina syyskuun alkupuolella.

Elokuvamusiikkia ja ikonisia säveliä

Yhdessä UMOn syksyn mielenkiintoisimmista konserttikokonaisuuksista sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa on ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan! ”Blue Notes on Silver Screen” -konsertit sisältävät tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. Konserteissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman.

UMOn solistina kolmessa iltakonsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen. Osa konserteista tehdään päiväkonsertteina ilman solistia.

UMO & Aili Ikonen: Blue Notes on Silver Screen – jazzia elokuvissa
La 8.9. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki
Ma 10.9. klo 20 // G Livelab, Helsinki (livestriimaus www.helsinkikanava.fi)
Ti 11.9. klo 19 // Suurlava, Mäntsälä

UMO: Blue Notes on Silver Screen – jazzia elokuvissa (päiväkonsertit ilman solistia)
Ke 7.11. klo 13 // Musiikkitalo, Helsinki >> Lue lisää, lipunmyynti alkaa myöhemmin
To 8.11. klo 14 // Kanneltalo, Helsinki >> Lue lisää ja osta liput

 Guillermo Klein, globaali jazzpersoona

Argentiinalaislähtöinen pianisti, säveltäjä ja orkesterinjohtaja Guillermo Klein vierailee UMOn solistina kahdessa konsertissa marraskuun puolivälissä. Klein tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita ympäri maailmaa. Buenos Airesissa lapsuutensa viettänyt, sittemmin Yhdysvalloissa opiskellut ja nykyään New Yorkista käsin keikkaileva Klein on globaali jazzpersoona, jonka ilmaisu ei tunne kulttuurirajoja. Klassisen musiikkikoulutuksen saaneen Kleinin tuotantoa kuvaillaan ainutlaatuiseksi sekoitukseksi nykyjazzia, klassista, latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia ja rockia. Klein mainitsee saaneensa inspiraatiota myös argentiinalaisesta tangosta. Kaikesta tästä syntyy värikkäitä orkestrointeja, vahvoja dynamiikkavaihteluita, rinnakkaisrytmiikkaa ja kieroja synkooppeja. Klein on tehnyt yhteistyötä mm. Seamus Blaken ja Joshua Redmanin sekä useiden isojen orkesterien, kuten hr-Bigbandin ja Metropole Orchestran kanssa. Miehen omia yhtyeitä ovat Big Van ja Los Guachos, jonka kanssa Klein on levyttänyt useita albumeita.
– Tuon omaa, tuoretta materiaaliani soitettavaksi UMOlle. Luvassa on takuuvarmaa perinteisen jazzin, latinorytmien ja klassisen musiikin sekoitusta sekä tunteiden ja värien kirjoa. Tunsin viime vierailullani v. 2009 vahvaa hengenheimolaisuutta umolaisten kanssa ja odotan marraskuun keikkoja innolla! Tule keikalle, et tule pettymään, Klein lupaa.

UMO feat. Guillermo Klein
To 15.11. klo 19 // Koko Jazz Club, Helsinki
Pe 16.11. klo 20 // Finlandia-talo, Helsinki-sali, Helsinki

Tribuutti Princelle, keskiössä Parade-levy

UMO paneutuu popmusiikki-ikoni Princenklassikkoalbumi Paradeen marraskuun lopun kahdessa konsertissaan Savoy-teatterissa. Orkesterin laulusolisteina vierailevat suuret Prince-fanit ja -asiantuntijat Sam Huber jaTuomo sekä portugalilainen souldiiva Marta Ren, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.
Vuonna 1986 julkaistu Parade oli Princen (1958–2016) kahdeksas albumi ja Under the Cherry Moon -elokuvan soundtrack. Albumin ensimmäinen single Kiss ponnahti saman tien listaykköseksi ympäri maailman ja siitä tuli lopulta yksi Princen suurimmista hiteistä. Albumin sovitukset olivat laajempia kuin Princen aikaisemmissa sävellyksissä, kun maestro täydensi ensimmäistä kertaa soundimaailmaansa puhaltimin ja jousin.
Tässä tribuuttikonsertissa umolaiset saavat runsaasti soolotilaa uudelleensovitettujen arrien myötä. Parade-levyn mestariteokset Kiss, New Position, Girls & Boys ja Sometimes It Snows in April ovat saaneet rohkeat ja menevät sovitukset kapellimestari Mikko Hassisen taitavissa käsissä.

Tribute to Prince: UMO feat. Sam Huber & Tuomo & Marta Ren
Ke 28.11. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki
To 29.11. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

Joulukiertue Emma Salokosken kanssa

UMO ja laulajatar Emma Salokoski tekevät yhteisen, kuuden konsertin joulukiertueen, joka ulottuu Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi Porvooseen ja Tampereelle.
Emma Salokosken valitsemasta ohjelmistosta löytyy jouluklassikoiden lisäksi solistin omia, epätavallisempia suosikkeja. Konserteissa kuullaan myös aivan uusia joululauluja, kuten Olavi Louhivuoren säveltämä ja Salokosken sanoittama Jouluaamu sekä uutta joulumusiikkia Seppo Kantoselta. Monet kappaleista ovat saaneet värikkäät ja kirkkokonserteissa herkän vivahteikkaasti soivat uudet sovitukset kapellimestari Mikko Hassisen käsissä.
– Ei varmaankaan ole sattumaa, että juuri joulun ympärille on sävelletty niin paljon musiikkia. Talven pimeyden keskellä musiikki on paras tapa nostaa mielialaa. Joulu on otollista aikaa palata vanhoihin klassikoihin, joiden tenho ei koskaan vähene. Samalla se antaa tilaisuuden luoda täysin uutta musiikkia ja uusia traditioita. Konsertin nimi ’Muuttuvat joulut’ kuvastaakin elämän ikuista muutosta: jouluna on hyvä tehdä tilannekatsaus, mitä kulunut vuosi on vienyt mennessään ja tuonut tullessaan, Emma Salokoski tunnelmoi.

Emma Salokoski & UMO: Muuttuvat joulut
Pe 7.12. klo 18 // Tampereen tuomiokirkko
La 8.12. klo 18 // Pyhän Laurin kirkko, Vantaa
Ma 10.12. klo 18 // Porvoon tuomiokirkko
Ti 11.12. klo 18 // Espoon tuomiokirkko
Pe 14.12. klo 18 // Temppeliaukion kirkko, Helsinki
Ma 17.12. klo 18 // Kallion kirkko, Helsinki

Konsertit HKO:n ja KYN:n kanssa

Duke Ellingtonin svengi herää eloon UMOn ja Helsingin kaupunginorkesterinlyöttäytyessä jälleen yhteen. Illan aikana kuullaan mm. Ellingtonin sinfonisin teos Symphonic Ellington ja sen ikoninen naapurustokuvaus Harlem, sekä kuningatar Elisabeth II:lle sävelletty The Queen’s Suite. Niin tutut kuin tuoreemmatkin sovitukset jazzin aatelismiehen sävelistä kipparoi Antti Rissanen.

Helsingin kaupunginorkesteri & UMO: Symphonic Ellington
Ti 18.9. klo 19 // Musiikkitalo, Helsinki (livestriimaus www.helsinginkaupunginorkesteri.fi)
Lipunmyynti käynnistyy 9.8.

UMO ja maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi rankattu KYN jatkavat yhteistyötään kahdella konsertilla pyhäinpäivän alla. Konserteissa kuullaan pyhäinpäivän tunnelmaan sopivaa musiikkia mm. Anna-Mari Kähärältä ja Kaj Chydeniukselta. Muistojen, muistelemisen ja kaipauksen äärelle vievät tätä konserttia varten Mikko Hassiselta tilatut sovitukset esimerkiksi kappaleista Aamulla varhain ja Sinua, sinua rakastan. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen, kuoroa johtaa musiikkineuvos Kaija Viitasalo.

UMO & KYN: Kaipaan
To 1.11. klo 18 // Mikael Agricolan kirkko, Helsinki
Pe 2.11. klo 18 // Tapiolan kirkko, Espoo

UMOn festarikesä: Flow, Elojazz, Kaivarin konsertti, Jyväskylän kesä

UMOlla on edessään vilkas festarikesä! Keikkailemme heinä- ja elokuussa pitkin ja poikin suomenmaata, yhdessä Nicole Willisin, Jukka Eskolan ja Paperi T:n kanssa.

Nicole Willis & UMO
Pe 6.7. // Jyväskylän kesä, Jyväskylä lue lisää

Jukka Eskola & UMO
Pe 3.8. // Elojazz, Oulu lue lisää

Jukka Eskola & UMO
La 11.8. // Flow Festival, Helsinki lue lisää

Paperi T & UMO
Su 19.8. // Kaivarin kesäkonsertti, Helsingin Juhlaviikot, Helsinki

Tukikonsertin uudet vierailijat julkaistu: Jaakko Kuusisto, Kerkko Koskinen, Eero Koivistoinen…

UMOn pelastamiseksi käynnistettyjoukkorahoituskampanja on hyvässä vauhdissa, mutta apua tarvitaan edelleen! Joukkorahoituksen avulla on kerätty noin kolmannes (6600 €) minimitavoitteesta eli 20 000 eurosta. Kampanja on käynnissä lokakuun loppuun asti.
Tukikonsertissa ma 29.10. Finlandia-talolla ovat aiemmin julkaistujen solistivieraiden lisäksi mukana myös Jaakko Kuusisto ja Kerkko Koskinen, sekä bigbandillinen entisiä umolaisia, mm. Eero Koivistoinen, Olli Ahvenlahti, Jukkis Uotila, Pekka Sarmanto ja Pentti Lahti. UMOa pelastamassa nähdään myös ystävämme Paleface, Anna Puu, Sami Saari, Jimi Tenor, Sami Pitkämö, Aija Puurtinen, Higher Ground Vocals, Jukka Perko, Teemu Viinikainen ja Jukka Eskola.
Jos et vielä ole osallistunut UMOn pelastustalkoisiin, tee se heti!

Tukikonsertin lipunmyynti

Joukkorahoituskampanja

Konserttitaltiointeja ja videopätkiä netissä, levyjä Spotifyssa

Helsinkikanava:
Teppo Mäkynen & UMO G Livelabissa
Konsertin alkuosa : loppuosa

Radio Helsinki:
Teppo Mäkynen & UMO G Livelabissa

Yle Areena:
Gregory Porter & UMO M1-studiossa

Oletko koskaan tutustunut UMOn Youtube-kanavaan? Siellä on katseltavissa mm. tuoreet konserttivideomme Värttinän kanssa, Randy Breckerin ja Mats Holmquistin kanssa sekäMusatehdas-projektistamme kasiluokkalaisten kanssa.
Spotify-kanavallamme voit kuunnella sekä vanhoja, että tuoreempia levytyksiämme, kuten tämän Brasiliassa jo julkaistun, mutta Suomessa ainoastaan tätä kautta kuunneltavissa olevanItibere Zwargin, Hermeto Pascoalin ja UMOn Universal Music Orchestra -levyn.