RinneRadiolta voimaannuttava Zarkukselle-single

1158
lukukertaa

RinneRadio julkaisee jälleen uutta musiikkia brittiläisen Ambient Zone -levymerkin kautta. Aiemmin tänä vuonna julkaistun ja mainion vastaanoton saaneen Yasmin-singlen jatkoksi julkaistu Zarkukselle-single on RinneRadiota ehkä herkimmillään. Mukana singlellä ovat tuottaja-ohjelmoija Konsta Mikkosen ja perkussionisti Juuso Hannukaisen lisäksi myös viulisti Pekka Kuusisto, Lauri Wuolio cupola-pannuineen sekä Minka Kuustonen, jonka ääni tuo kappaleeseen oman mausteensa.

Kuuntele Zarkukselle suoratoistopalveluista tai YouTubesta Aleksi Myllykosken tekemän videon siivittämänä.

Kuten singlen nimestäkin voi pääätellä, on Zarkukselle kunnianosoitus yhtyeen edesmenneelle perkussionistille Zarkus Poussalle, joka vaikutti yhtyeen riveissä vuosivälillä 1999–2002. Tapani Rinne halusi tuoda kappaleeseen mukaan kaipuun lisäksi sitä positiivisuutta, joka Zarkuksesta huokui loppumattomana hehkuna. Kauniit muistot ovat tallentuneet kappaleeksi, jossa vangitsevat klarinettimelodiat soljuvat hypnoottisen elektronisen pilven päällä.

”Tunnelma, värit, ilmapiiri, tila ja soundi… Nämä elementit ovat yhtä tärkeitä minulle kuin niin sanotut traditionaaliset musiikin elementit; melodia, rytmi ja harmonia”, Tapani Rinne kuvailee.

Tähän mennessä urallaan jo 11 albumia julkaissut RinneRadio jatkaa loputonta uudistumistaan ja yksi esimerkki tästä on myöhemmin tässä kuussa julkaistava remix Helsingin Juhlaviikkojen tulevana taiteellisena johtajanakin toimivan Marko Ahtisaaren uuden Construction-duon kappaleesta. Lisäksi RinneRadio on tehnyt yhteistyötä MC KOOn kanssa, ja tästä syntyneestä Kesän lapsi -videosta päästään nauttimaan jo ensi viikolla.

RinneRadion – kuten Tapani Rinne itse lystikkäästi luonnehtii – ”rytmikkäämmät paukutukset” kuullaan seuraavasti:

7.7. Kosmos Festival
3.8. Kaskinen
11.8. Tampere
18.8. Lahti

Syksyllä RinneRadio tekee muutamia ambientkonsertteja esiintyen esimerkiksi marraskuussa Milavida-museossa Tampereella sekä Paavalin kirkossa Helsingissä.