Juuka jatsaa!

1350
lukukertaa
Aurora Hentunen.

Tällä viikolla järjestettävä Juuka jatsaa -festivaali tuo Juuan keskustaan svengaavaa livemusiikkia soulin, soul jazzin ja pohjoismaisen jazzin muodoissa. Keskiviikkona 13.6. klo 19 Svengi-konsertissa Seurojentalolla esiintyy Jukka Eskola Soul Trio, joka koostuu Suomen jazzkentän tähtikaartista: trumpetisti Jukka Eskolasta, urkuri Mikko Helevästä ja rumpali Teppo Mäkysestä, joka voitti tänä vuonna jazz-Emman. Eskola on monille tuttu myös TV:n puolelta, sillä hän soittaa muun muassa SuomiLOVEn ja Tanssii tähtien kanssa housebandeissa. Soul Trion debyyttialbumi julkaistiin viime keväänä. Yhtye ammentaa soundillisesti soul jazzin perinteestä 60-luvulta, mutta Soul Trion musiikista löytyy piirteitä kaikilta vuosikymmeniltä. Tässä konsertista ei svengiä puutu!

Aurora Hentunen Quartet ja Minna Rusanen hurmaavat torstaina 14.6. klo 18 kunnantalon valtuustosalissa Mellow Tone -konsertissa. Nuoren pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen luotsaama yhtye Aurora Hentunen Quartet on yksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Hentusen moderni pohjoismainen jazz on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta ja Pohjoisen kodin kaipuusta, jota Amsterdamissa asuva Hentunen usein tuntee. Yhtyeessä soittavat Hentusen lisäksi saksofonisti Adele Sauros, kontrabasisti Veli-Matti Silanterä sekä rumpali Ville Luukkonen. Minna Rusanen on laulaja-lauluntekijä-laulunopettaja, joka inspiroituu Eino Leinon runoista. Konsertissa kuullaan Rusasen omia sävellyksiä ja sanoituksia, sekä sävellyksiä muiden teksteihin, joihin Rusanen on viime aikoina alkanut säveltää.

Perjantaina 15.6. klo 19 Seurojentalolla Souljuna-konsertti vie kuulijansa mukaansatempaavien rytmien ja vahvojen vokalistien äärelle, kun lavalle nousevat Sami Saari ja Anna Halmetoja yhdessä Musiikkileirin opettajien kanssa. Suomalaisen soulin kuninkaaksikin tituleerattu laulaja-kitaristi Saari on pitkän linjan musiikin ammattilainen. Saari on ollut vahvasti mukana siivittämässä suomenkielisen soulin uutta nousua Soulklassikot-albumillaan. Juukalaissyntyinen Anna Halmetoja toimii biisinkirjoittajana ja tekee urbaania popmusiikkia artistinimellä AiDA. Tässä konsertissa Halmetoja esittää uusia ja vanhoja soul-suosikkejaan. Liput kaikkiin konsertteihin www.juukajatsaa.com, S-market Juuka, Levy-Esko Joensuu ja ovelta tuntia ennen konserttia.

Juuan Musiikkileiri käynnistyi eilen sunnuntaina n. 70 leiriläiselle. Leiriviikko huipentuu loppukonserttiin lauantaina 16.6. klo 13 Juuan liikunta-kulttuuritalolla.