EastFest Helsinki 2018 – Laatumusiikkia lähiöön!

1101
lukukertaa

EastFest Helsinki on uusi Itä-Helsinkiin sijoittuva musiikkifestivaali, joka tuo kaupungin alkukesään ainutkertaisia elämyksiä rennossa kartanomiljöössä.

Puotilan Kartanon pihapiirissä soi nelipäiväisen tapahtuman aikana huippumuusikoiden festivaalille varta vasten rakentamat All Stars kokoonpanot sekä energisen svengaavat bändit. Tapahtuman tähtiniminä yhdessä All Stars kokoonpanojen kanssa kuullaan Kasmir, Janna, Emma Salokoski sekä Osmo Ikonen. Festivaalin avaa torstaina 14.6. saksofonisti Timo Lassy -yhtyeineen ja kansainvälistä potkua mukaan tuovat Suomessa ensi kertaa esiintyvät artistit Aske Jacoby Tanskasta sekä Matti Klein Soul Trio Saksasta. Neljän päivän aikana nähdään lavalla myös mm. Heikki Silvennoinen yhdessä Heikki Helan ja Johanna Förstin kanssa, Eva + Manu sekä yksi maailmanmusiikin lipunkantajistamme Helsinki-Cotonou Ensemble. EastFest Helsinki jatkoklubista vastaa legendaarinen DJ Bunuel.

– Idea festivaalista on muhinut mielessäni jo pidempään tätä vehreää kartanoaluetta pohtiessani. Menestyksekkäät Kartano All Stars klubi-iltamme viime vuosilta ovat antaneet rohkaisun tavoitella isompaa ulkoilmatapahtumaa juuri omaan lähiöömme Puotilaan, missä Kartano, yhteisenä kohtaamispaikkana on mitä mainioin tapahtuma-alueeksi ja merellisen Itä-Helsingin näyteikkunaksi. EastFest Helsinki -festivaalin ydin onkin juuri tässä huippumuusikoiden “All Stars” työryhmässä, josta kokoonpanot eri solistien esityksiin kootaan. Tämä ajatus takaa sen, että jokainen esitys on ainutkertainen niin kokoonpanoltaan kuin musiikilliselta sisällöltään, kuvailee tapahtuman taiteellinen johtaja, muusikko Tomi Salesvuo

Festivaalin perhepäivä sunnuntaina 17.6. antaa mahdollisuuden nauttia piknik-brunssia New Orleans henkisen jazz-bändin säestyksellä, puhaltajinaan mainiot Antti Rissanen ja Jukka Eskola. Sunnuntaipäivässä voi riemastua lastenorkesteri Hulinan esityksestä ja katsella Puotilan kesäteatterinpotpurin Viiru muuttaa -näytelmästä. Mukana perhepäivässä häärää kaiken lisäksi suomalaisen koripallon superporukasta Susijengistä mm. Shawn Huff ja Jamal Wilson! Perhepäivään on sunnuntaina vapaa pääsy.

EastFest Helsinki -festivaali Puotilassa kokoaa yhteen yleisöä itäisen Helsingin lisäksi myös koko metrolinjan varrelta aina Länsimetron pääteasemaa Matinkylää myöden. Hyvät liikenneyhteydet sekä rautatieasemalta että lentokentältä mahdollistavat helpon saavutettavuuden myös muualta Suomesta. Festivaalialue sijaitsee lähellä useiden eri bussilinjojen pysäkkejä ja vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Puotilan metroasemalta.

– Lähiössäkin on oikeus laadukkaaseen musiikkielämykseen. Tähän me uskomme ja onkin ollut hienoa huomata yleisön löytävän meidän toimintamme Kartanolla. Oli myös hienoa ohjelmistoa kootessani huomata, kuinka moni muusikkokollega asuu aivan lähiseudulla ja kuinka valmiita he olivat heti lähtemään festivaaliimme mukaan. EastFest Helsinki -festivaalin saavutettavuus on esiintyjillekin helppoa, mutta toivotamme toki yleisön tapahtumaamme tervetulleiksi kauempaakin!,  kertoo Tomi Salesvuo.

Katso koko festivaaliohjelma EastFest Helsinki sivuilta!

EastFest Helsinki 2018
Torstai 14.6. – sunnuntai 17.6.2018
Puotilan Kartano, Puotilantie 7, Helsinki