Särmikäs Teemu Viinikainen III sähköistää Bar Ö:n!

1030
lukukertaa
Kuva: Ville Paasimaa.

Suomen tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen tuo tuoreimman yhtyeensä Bar Ö:hön perjantaina. Sähäkkä trio soittaa Flame Jazz -illassa materiaalia viime syksynä julkaistulta albumilta Return of Robert Dickson, joka oli myös ehdolla vuoden parhaaksi jazzalbumiksi.

Nerokas jazzkitaristi Teemu Viinikainen esiintyy Turussa tuoreen kokoonpanon ja uusien biisien voimin. Kosketinsoittaja Mikael Myrskogin ja rumpali Joonas Riipan täydentämä kolmikko julkaisi syyskuussa 2017 debyyttialbuminsa nimellä Return Of Robert Dickson. Levylle on onnistuttu vangitsemaan uuden trion raikas olemus. ”Tämä yhtye yhdistää ainutlaatuiset sointivärit kiihkeään rytmiseen sykkeeseen”, kuvailee Viinikainen kokoonpanoaan. Levyn sävellykset ovat hänen mukaansa kuin pieniä karttoja ja niiden sisältämät improvisaatiot suuria seikkailuja.

Tuore albumi jatkaa Viinikaisen Robert Dickson -saagaa, joka alkoi hänen 2005 julkaistulla ensimmäisellä albumillaan Tales of Robert Dickson. Kahden hillitymmän, akustisvoittoisen levyn jälkeen uusin albumi tekee paluun sähköisempien sointien maailmaan. Sävellykset ovat pääosin Viinikaisen käsialaa, mutta mukana on myös trion vapaata improvisointia. Kitarointi on Viinikaiselle ominaisesti dynaamista ja kuulasta, mutta mukaan on tarttunut myös uudenlaista myrskyä ja kiihkoa monipuolisen Joonas Riipan täyteläisen rumputyöskentelyn sekä nousevan kosketinsoittajataiturin Mikael Myrskogin värikkäiden Rhodes- ja Moog-soundien ansiosta. Trio suuntaa albumillaan arvaamattomalle musiikilliselle matkalle, joka täyttyy niin vahvoista rock-soundeista kuin pehmeämmistä balladisävyistä.

Teemu Viinikainen on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Vuonna 2001 perustettu maineikas U-Street All Stars oli Viinikaisen ensimmäinen merkittävä jazzyhtye, jonka menestyksessä hänellä oli tärkeä rooli. Viinikainen on myös palkittu mm. Sony Jazzpalkinnolla 2004 ja Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2009. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi. Hänen pyrkimyksensä kehittyä edelleen tekee hänestä artistin, joka on kiinni nykyhetkessä, mutta katse suunnattuna tulevaisuuteen.

Dave Liebmanin, Joe Lovanon ja Randy Breckerin rinnalla nähty Viinikainen on yksi suomijazzin kirkkaimmista kansainvälisistä tähdistä. Intiimissä Bar Ö:ssä mestarin inspiroivaa soittoa päästään perjantaina seuraamaan lähietäisyydeltä!

”He now probably numbers among the top twenty jazz guitarists in the world.” – Professor Stuart Nicholson

Jazz: Teemu Viinikainen III
Teemu Viinikainen – kitara
Mikael Myrskog – Rhodes & Moog
Joonas Riippa – rummut
Pe 27.4.2018 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18.