30. Elojazz tarjoilee Oulussa huippukattauksen

1421
lukukertaa
Nik West.

Elojazz juhlii tulevana kesänä 1.–5. elokuuta, kun festivaali järjestetään jo 30. kerran. Ympäri Oulua levittäytyvä festivaali aloitetaan tänä vuonna varaslähdöllä jo keskiviikkona klubiohjelman merkeissä. Torstaina tunnelmoidaan avajaiskonsertissa Tuiran kirkossa, ja pääkonsertit järjestetään viikonloppuna tuttuun tapaan Rauhalan patiolla ja Prunnitorilla. Festivaali huipentuu sunnuntaina Big band -tanssiaisiin Rotuaarilla. Juhlavuosi pyörähtää käyntiin jo tulevana perjantaina 27.4. Tubassa ja Voimala 1889:ssä Elojazzin ennakkoklubilla, joissa soittamassa ovat DJ Pappa Wolf, Oulu Youth Jazz Orchestra sekä Sarkkinen-Hiltula-Ohenoja trio.

Perjantai-illan huipennuksena festivaalilla nähdään amerikkalainen basisti-laulaja Nik West yhtyeineen. Muun muassa Princen, John Mayerin ja Bootsy Collinsin kanssa soittanut West vie funkin aivan uusiin ulottuvuuksiin ja tuo elokuiseen iltaan todellista tähtiloistetta. Lisää kansainvälistä väriä perjantaihin tuo pianisti Aki Rissasen trio, joka astuu lavalle yhdessä saksalaisen pasunistivirtuoosi Nils Wogramin kanssa.

Festivaalilauantai aloitetaan Oulu Youth Jazz Orchestran johdolla. Lauantaina myös tunnelmoidaan Aili Ikosen johdolla, lisätään vauhtia energisen Mopo-yhtyeen kyydissä ja päätetään pääkonsertit harvoin esiintyvän suurkokoonpanon, Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brassin musiikilliseen ilotulitukseen.

Juhlavuoden Valokeilassa Mikko Hassinen

Elojazzin Valokeilassa loistaa tänä vuonna kysytty sovittaja, orkestroija ja kapellimestari Mikko Hassinen, jota voidaan kutsua yhdeksi Suomen tämän hetken johtavista jazzmuusikoista.

Hassisen sävellystuotanto koostuu pääosin teoksista big bandeille ja kamarikokoonpanoille. Hän on työskennellyt mm. UMOn, Helsinki Filharmonian, Keski-Pohjanmaan  Kamariorkesterin, sekä Kansallisoopperan orkesterin ja kuoron kanssa. Tällä hetkellä Hassinen toimii UMOn taiteellisena suunnittelijana sekä pääkapellimestarina.

Elojazzin perjantain avaavassa Jukka Eskola & UMO -konsertissa kuullaan festivaalin taiteellisen johtajan Jukka Eskolan runsaasta soul- ja bossa nova -painotteisesta tuotannosta poimittuja sävellyksiä, jotka konsertin kapellimestarina toimiva Hassinen on sovittanut uuteen big band -asuun.

Festivaalin avajaiskonsertissa oululaisväriä

Oululaislähtöisen Johanna Iivanaisen herkän lyyrisestä äänestä pääsee nauttimaan festivaalin avajaiskonsertissa, kun Johanna ja Mikko Iivanainen duo esiintyy Tuiran kirkossa. Konsertin toinen kokoonpano on Jori Huhtala 3. Basisti Huhtalan trio on uudenlainen yhtyekonsepti suomalaisella jazzkentällä, joka rakentaa musiikissaan vahvoja tunnelmia ja äänimaisemia.

Festivaalin perjantain jatkoklubilla kuullaan Johanna Iivanaisen suuren esikuvan Ella Fitzgeraldin tulkintoihin perustuvia jazzsävelmiä Iivanaisen johtaman trion tulkitsemana. Lauantain jatkoklubilla Voimala 1889:n lavan valtaa Jaska Lukkarinen Trio yhdessä Suomen jazzkitaristien kärkikastiin kuuluvan Raoul Björkenheimin kanssa.

Åströmin puistossa järjestettävän Jazzpuiston lisäksi festivaali tarjoaa juhlavuoden kunniaksi kaikille avoimen ilmaistapahtuman myös sunnuntaina Rotuaarilla Big band -tanssiaisten merkeissä. Ennen tanssiaisia Rotuaarin lavalla kuullaan myös big band -fanfaarikilpailun finaali. Musiikista vastaa Oulu All Star Big Band.

Elojazz järjestetään osana Oulun juhlaviikkoja ja sen tuottaa Jazz-20 ry. Liput myynnissä perjantaista 27.4. lähtien Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Ilman palvelumaksua Oulu10:stä ja Valveelta. Katso koko ohjelma:  www.elojazz.com

Elojazzin avajaiskonsertti Tuiran kirkossa
Torstai 2.8.
Jori Huhtala 3
Johanna ja Mikko Iivanainen duo

Elojazzin pääkonsertit Prunnitorilla
Perjantai 3.8.
Jukka Eskola & UMO
Aki Rissanen Trio feat. Nils Wogram
Nik West
Jatkoklubi: Johanna Iivanainen sings Ella

Lauantai 4.8.
Oulu Youth Jazz Orchestra
Aili Ikonen
Mopo
Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass
Jatkoklubi: Jaska Lukkarinen Trio feat. Raoul Björkenheim

Big band -fanfaarikilpailu ja -tanssiaiset Rotuaarilla
Sunnuntai 5.8.
Oulu All Star Big Band