Nassaun Fasaani lentää Logomossa

1063
lukukertaa
Kuva: Teemu Hujanen.

Kotimaisen jazzin luottosoittajista koostuva jazzfunk-yhtye Nassaun Fasaani juhlistaa toisen albuminsa julkaisua Turussa viikonloppuna. Väkevä komppiryhmä ja taiturimaiset solistit tarjoilevat Move 1:n lavalla räjähtävän energisen päivityksen fuusiomusiikin jalosta genrestä.

Rumpali Toni Porthénin ja saksofonisti Joonatan Raution perustama Nassaun Fasaani on sähköisen jazzfunkin mahdollisuuksia tutkiskeleva kvintetti, jossa vaikuttavat perustajakaksikon lisäksi suomijazzin ykkösnimet, kosketinsoittaja Jussi Fredriksson, basisti Juho Kivivuori sekä perkussionisti Abdissa Assefa. Yhtyeen joulukuussa julkaistu Nassonaut-levy on jatkoa jo debyyttialbumi Returnilla kuullulle rikkaalle rytmiselle seikkailulle, tyylien fuusiolle sekä voimakkaiden Länsi-Afrikan ja Etelä-Amerikan rytmien vaikutteille.

Nassaun Fasaanin musiikki on kiehtova yhdistelmä rytmi- ja etnomusiikin eri tyylejä. Fuusiotunnelmat yhdistyvät luontevasti yllättäviin mutta voimakkaisiin sovituksiin. Yhtyeelle ominaiset, pääasiassa Joonatan Raution kynästä lähtöisin olevat, yllätykselliset sävellykset saavat seurakseen uudella albumilla rikkaita harmonioita, tarttuvia melodioita sekä tanssillisia rytmejä. Soundi-lehti myönsi levyarvostelussaan Nassounautille täydet viisi tähteä, ja yhtyeen poikkeuksellisen häikäisevä keikkalavaenergia onkin onnistuttu tallentamaan myös levyraidoille.

Nassaun Fasaanin muusikot ovat kaikki tunnettuja kotimaisen jazzin ja rytmimusiikin huipulta. Räjähtävän virtuoosinen Toni Porthén tunnetaan monien jazzyhtyeiden riveistä sekä yhteistyöstä pop-artistien, kuten Anna Abreun kanssa. Yrjö-palkittu, ja Michael Breckeriinkin verrattu, saksofonisti Joonatan Rautio onnistuu edelleen yllättämään yleisönsä instrumenttinsa tyylipuhtaana taiturina. Nassaussa Rautio viihtyy myös kosketinsoittimien parissa, mutta päävastuu vapaammasta liitelystä lankeaa pianisti Jussi Fredrikssonille, joka sähköistää yhtyeen sointimaailman Moog-maalailuillaan ja terävillä Rhodes-sooloilla. Rytmiryhmää täydentävät sähköbassotaituri Juho Kivivuori ja armottomasti svengaava lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa.

”Nassonaut on takuuvarmasti levykevään positiivisin ja energisin pläjäys. Tinkimättömällä ammattitaidolla keitetty. Sopii niin arkeen kuin juhlaan.” – Jusa Hämäläinen, Karjalainen

”Taidokasta groovea pudotteleva albumi ei pidättele irtonaisuuttaan, mikä sorvaa elämyksestä nautinnollisen.”  – Juha Seitz, Soundi

Joonatan Rautio – saksofoni ja kosketinsoittimet
Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Juho Kivivuori – basso
Abdissa Assefa – lyömäsoittimet
Toni Porthén – rummut

Flame Jazz: Nassaun Fasaani
La 14.4.2018 klo 19 (ovet klo 18)
Logomo, MOVE 1
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 17,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €
S-Etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 82,5–92,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen, ellei konsertti ole loppuunmyyty ennakkoon.