Kamasi Washington ja kotimaan jazz-herkkuja Flow-festivaaleilla

1408
lukukertaa

Flow Festivalin Balloon 360° -lavalla nähdään elokuussa yhdysvaltalainen saksofonisti ja säveltäjä, mm. Kendrick Lamarin ja Gerald Wilsonin kanssa työskennellyt Kamasi Washington. Tänä vuonna uuden levynsä julkaiseva jazz-tähti esiintyy Flow’ssa kahdella keikalla huippumuusikoista koostuvan bändinsä kanssa. Lisäksi lavalle astuvat tämän hetken kiinnostavimpiin ja halutuimpiin folk-rock-artisteihin lukeutuva Kevin Morby, debyyttialbumillaan viime vuonna ihastuttanut, kamaripopin ihme Moses Sumney sekä psykedeelisestä rockista ammentava ranskalaisduo The Limiñanas. Lavalla nähdään kaksi kotimaassaan Norjassa valtavaa suosiota nauttivaa laulaja-lauluntekijää: timanttisia pop-kappaleitaan vahvasti tulkitseva, hiljattain Nordic Music Prize -palkinnon ansainnut norjalaistähti Susanne Sundfør sekä viime vuonna Lovers-debyyttilevyllään upean vastaanoton saavuttanut sielukas elektropop-artisti Anna of the North. Balloon 360° -lavalla nähdään myös kaksi kiinnostavaa afrikkalaisryhmää: nigerialainen pitkän linjan saksofonisti, afrosoulin ja afrobeatin edelläkävijä Orlando Julius yhdessä The Heliocentrics-kokoonpanon kanssa sekä kongolaisen Kinshasan kaupungin uuden kulttuurin nousua edustava KOKOKO!, jonka itsetehdyt soittimet ja radikaali asenne ovat luoneet elektrokollektiivista rajoja mullistavan ilmiön.

Balloon 360° -lavalla nähdään lisäksi  joukko kotimaisen jazzin huippuja: trumpetisti Jukka Eskolayhdessä jazz-orkesteri UMOn kanssa, Olli Ahvenlahti New Quartet eli kotimaisen jazzin eläviin legendoihin kuuluva pianisti-säveltäjä yhdessä rumpali Jaska Lukkarisen, kontrabasisti Antti Lötjösensekä tenorisaksofonisti Jussi Kannasteen kanssa sekä live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu, maailmallakin kiinnostusta herättävä jazz-yhtye Mopo. Lisäksi lavalla nähdään kansainvälistä läpimurtoa kolkutteleva, upeaääninen pop-kyky Lxandra, laulaja-lauluntekijä Yona yhdessä Lumos-jousikvartetin kanssa sekä indiepop-yhtye Karina, jonka hiljattain julkaistu debyyttialbumi on herättänyt suurta kiinnostusta ja kerännyt ylistystä kotimaan suurimmilta medioilta. Abstraktia folkmusiikkia maalaileva Lau Nau nähdään Flow’ssa niin ikään huippukokoonpanon kanssa, kun Pekko Käppi, Matti Bye, Samuli Kosminen sekä 20-henkinen kuoro astuvat hänen kanssaan lavalle.

Flow Festival järjestetään 10.–12. elokuuta Helsingin Suvilahdessa.

Aiemmin vuoden 2018 Flow Festivalille varmistuneita esiintyjiä ovat mm. Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Patti Smith, Lykke Li, Fleet Foxes, Alma, Charlotte Gainsbourg, Bonobo, Grizzly Bear, St. Vincent ja monia muita.

Flow Festivalin vuoden 2018 varmistuneet kumppanit ovat pääyhteistyökumppani Lapin Kulta, kumppanit Aalto Yliopisto, Oatly, OP, Paulig, Plan B ja Stopteltat, sekä mediakumppanit Basso, Clear Channel, Helsingin Sanomat ja Resident Advisor.

www.flowfestival.com