Uusi festari aloittaa Puotilan Kartanon alueella

1388
lukukertaa

EastFest Helsinki -festivaalin ydin on huippumuusikoiden muodostamassa All Stars -ryhmässä, josta kootaan kokoonpanot tähtiartistien erikoiskeikoille. All Stars -muusikoiden kanssa esiintyvät muun muassa kevään Vain Elämää -tähti Kasmir sekä Suomi LOVE:ssa ihastuttava Osmo Ikonen.

Puotilan Kartanon pihapiirissä soivat alkukesään sijoittuvan nelipäiväisen tapahtuman aikana huippumuusikoiden varta vasten festivaaleille rakentamat All Stars -kokoonpanot sekä energisen svengaavat bändit.

All Stars -kokoonpanojen solisteina kuullaan Kasmir, Janna, Emma Salokoski sekä Osmo Ikonen. Festivaalin avaa torstaina 14.6. Saksofonisti Timo Lassy yhtyeineen, ja kansainvälistä potkua mukaan tuovat Suomessa ensi kertaa esiintyvät artistit Aske Jacoby Tanskasta sekä Matti Klein Soul Trio Saksasta. Neljän päivän aikana nähdään lavalla myös mm. Heikki Silvennoinen, Eva + Manu sekä yksi maailmanmusiikin lipunkantajistamme – Helsinki-Cotonou Ensemble.

“Idea festivaalista on muhinut mielessäni jo pidempään Puotilan vehreää kartanoaluetta pohtiessani. Menestyksekkäät Kartano All Stars -klubi-iltamme viime vuosilta ovat antaneet rohkaisun tavoitella isompaa ulkoilmatapahtumaa juuri omaan lähiöömme, missä Kartano yhteisenä kohtaamispaikkana on mitä mainioin tapahtuma-alueeksi ja merellisen Itä-Helsingin näyteikkunaksi. EastFest Helsinki -festivaalin ydin onkin juuri tässä huippumuusikoiden “All Stars”-työryhmässä, josta kokoonpanot eri solistien esityksiin kootaan. Tämä ajatus takaa sen, että jokainen esitys on ainutkertainen niin kokoonpanoltaan kuin musiikilliselta sisällöltään”, kuvailee tapahtuman taiteellinen johtaja, muusikko Tomi Salesvuo.

Festivaalin perhepäivä sunnuntaina 17.6. antaa mahdollisuuden nauttia piknik-brunssia New Orleans henkisen jazz-bändin säestyksellä, puhaltajinaan mainiotAntti Rissanen ja Jukka Eskola. Sunnuntaipäivässä voi riemastua lastenorkesteri Hulinan esityksestä ja katsella Puotilan kesäteatterin potpurin Viiru muuttaa -näytelmästä. Mukana perhepäivässä häärää kaiken lisäksi suomalaisen koripallon superporukka Susijengi! Perhepäivään on sunnuntaina vapaa pääsy.

“Lähiössäkin on oikeus laadukkaaseen musiikkielämykseen. Tähän me uskomme, ja onkin ollut hienoa huomata yleisön löytävän meidän toimintamme Kartanolla. Oli myös hienoa ohjelmistoa kootessani tajuta, kuinka moni muusikkokollega asuu aivan lähiseudulla ja kuinka valmiita he olivat heti lähtemään festivaaliimme mukaan. EastFest Helsingin saavutettavuus on esiintyjillekin helppoa, mutta toivotamme toki yleisön tapahtumaamme tervetulleiksi kauempaakin!”, Salesvuo sanoo.

Festivaalialue sijaitsee metroaseman ja useiden bussipysäkkien välittömässä läheisyydessä, ja sinne onkin hyvät yhteydet sekä Rautatientorilta että lentoasemalta.

Koko festivaaliohjelma löytyy osoitteesta http://www.eastfesthelsinki.fi.