We Jazzilta Twitter-botti

1188
lukukertaa

Helsinkiläinen festivaali, levymerkki ja luova kollektiivi We Jazz lanseeraa jazzmusiikkia suosittelevan Twitter-botin, eli Twitter-tilin joka suosittelee seuraajilleen yhden jazzkappaleen kerran tunnissa. Tili @wejazztunes twiittaa Spotify-biisilinkin We Jazzin kuratoimalta listalta, ja siltä voi myös tilata suosituksen mainitsemalla sanat ”jazz kiinnostaa” tai hashtagin #jazzkiinnostaa. Projektin tavoitteena on parantaa jazzmusiikin ja uuden yleisön kohtaamismahdollisuuksia, sekä inspiroida jo tottuneempiakin jazzin kuuntelijoita uusilla löydöillä. Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen jazzmusiikkia suositteleva Twitter-bot.

”Kiinnostuimme boteista ja rupesimme pohdiskelemaan niiden hyödyllisyyttä musiikin seuraajille”, toteaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Olemme usein törmänneet tarpeeseen jakaa ihmisille musiikkisuosituksia ja koska jazz kiinnostaa, päätimme valjastaa nykyaikaisen some-automaation musadiggareiden avuksi. Jo nopeasti on selvinnyt, että tili on erittäin addiktoiva seurattava. On erittäin jännittävää seurata mikä biisi uutisvirtaan seuraavana lävähtää.”

Suosituslinkkiä klikkaamalla kuulee lyhyen katkelman biisistä ja linkkiä seuraamalla päätyy Spotifyn alustalle levyyn, jolta kappale löytyy. We Jazz päivittää suosituslistaansa botin louhittavaksi jatkuvasti, ja tilin repertuaariin kuuluu käsin poimittuja jazzkappaleita laajalla tyylikirjolla 31.1.1917 tehdystä ensimmäisestä jazzlevytyksestä tähän päivään.

We Jazz Tunes -tiliä voit seurata Twitterissä: @wejazztunes

http://wejazz.fi
http://twitter.com/wejazztunes