UMO Jazz Orchestran kevättä

1083
lukukertaa

MUSIIKKIA HILJAISELLE VIIKOLLE
UMO on konsertoinut pääsiäisen alla lähes 20 vuoden ajan erityisellä Silent Music -teemalla. Konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista. Tänä vuonna konserttien solistina nähdään laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen, joka on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin mm. SuomiLOVE-ohjelman kautta. Tämä sävykäs tulkitsija on palkittu Jazz-Emmalla 2005 ja valittu vuoden parhaaksi naislaulajaksi Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä 2006.

Konstailemattomien, hengellisten konserttien ohjelmisto tukee pääsiäisviikon harrasta tunnelmaa. Pääpaino on tutuissa ja rauhoittavissa virsissä, kuten Ystävä sä lapsien, Mä silmät luon ylös taivaaseen, Pyhäaamun rauha ja Mun kanteleeni kauniimmin, joista kapellimestari Mikko Hassinen on tehnyt sovitukset big band -kokoonpanolle.

Silent Music: UMO & Johanna Iivanainen
Ti 27.3. klo 19 // Espoon tuomiokirkko, Espoo
Ke 28.3. klo 19 // Pyhän Laurin kirkko, Vantaa
Pe 30.3. klo 18 // Mikael Agricolan kirkko, Helsinki

GRAMMY-PALKITTU VIERAILIJA
Maaliskuussa UMOlla on kunnia saada vieraakseen Grammy-palkittu trumpetisti Randy Brecker, kun ruotsalainen säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Mats Holmquist saapuu legendan kanssa Valtakunnallisille puhallinpäiville Musiikkitaloon.

UMO with Randy Brecker & Mats Holmquist
La 17.3. klo 21 // Musiikkitalo, Helsinki

KANSANMUSIIKKI KOHTAA JAZZIN
Maaliskuussa Värttinä ja UMO astuvat Savoy-teatterin lavalle! Konserttia varten Värttinän lyömäsoittaja ja UMOn kapellimestari Mikko Hassinen on sovittanut maailmankuulun kansanmusiikkiyhtyeen tunnetuimpia kappaleita, kuten Selenikoi ja Äijö. Kun UMO ja Värttinä yhdistävät voimansa, luvassa on ainutlaatuinen ilta.

UMO & Värttinä
To 22.3. klo 19 // Savoy-teatteri

KANADALAISET JAZZSISKOT
Toukokuussa UMOn vieraina nähdään kanadalaiset siskokset Ingrid ja Christine Jensen. Viimeisen 20 vuoden aikana Jensenit ovat kiertäneet yhdessä ympäri maailmaa yhdistellen rikkaita melodioita ja improvisaatiota tavalla, joka tuntuu miltei telepatialta. Kumpikin on luonut tahollaan menestyksekkään uran – Ingrid mestarillisella trumpetin soitollaan New Yorkissa ja Christine soittamalla saksofonia, sovittamalla, säveltämällä ja johtamalla omaa orkesteriaan Montrealissa.

Kun UMO ja Jensenin sisarukset astuvat yhdessä Savoy-teatterin lavalle, luvassa on matka kanadalaisen jazzsäveltäjän ja huippusolistin mielenmaisemiin. Konsertissa kuullaan Christine Jensenin sävellyksiä hänen itsensä johtamana – Ingrid Jensenin ja UMOn tulkitsemina.

UMO with Ingrid & Christine Jensen
Ke 23.5. klo 19 // Savoy-teatteri, Helsinki

JAZZ-EMMA-PALKITTU MÄKYNEN UMON SOLISTIKSI
Rumpali Teppo Mäkynen tunnetaan paitsi virtuoottisena rumpalina myös lahjakkaana säveltäjänä ja musiikkia eteenpäin vievänä visionäärinä. Kun UMO ja Mäkynen yhdistävät voimansa, luvassa on taatusti Mäkysen näköinen kokonaisuus. Konsertin keskiössä ovat Mäkysen monipuolisesta sävellystuotannosta poimitut kappaleet, joihin on tehty tuoreet big band -sovitukset. Lisäksi konsertissa kuullaan Mäkysen big band -ohjelmiston kaanonista tarkoin valitsemia kappaleita, joissa rumpalin rullaavat kompit ja ilmiömäinen ride-soitto menevät taatusti yleisön jalan alle. Jännittävän lisämausteen konserttiin tuo Mäkysen käyttämä live-elektroniikka.

Teppo Mäkynen & UMO
Pe 6.4. klo 20 // G Livelab, Helsinki
Ti 10.4. klo 14 // Vuotalo, Helsinki

LOUNASKONSERTIT TARJOAVAT TAUON ARKEEN
UMOn suuren suosion saavuttaneen lounaskonsertit jatkuvat kevätkaudella vielä kahden keikan verran. Maaliskuussa keskitytään trumpetisti, säveltäjä, sovittaja Thad Jonesin musiikkiin. Toukokuussa solistiksi saapuu trumpetisti Jukka Eskola, jonka soul- ja bossa nova -painotteiset sävellykset ovat saaneet upouudet big band -sovitukset. Muista lounasmahdollisuus viereisessä Ravintola Prestossa ennen tai jälkeen konsertin. Vapaa pääsy!

Tulevat lounaskonsertit
Ti 6.3. klo 12 Savoy-teatteri, Helsinki // UMO Plays Thad Jones Lue lisää
Ti 29.5. klo 12 Savoy-teatteri, Helsinki // Jukka Eskola & UMO Lue lisää

Katso koko kevätkauden ohjelmisto: www.umo.fi