Sunnuntaina alkavaan We Jazz -festivaaliin yksi päivä lisää

1500
lukukertaa

Yhdeksänpäiväiseksi kasvava Helsingin laajin jazzfestivaali järjestetään nyt viidettä kertaa. Tapahtuma jatkuu päivän suunniteltua pidempään hiljattain edesmenneelle Digelius Musicin levykauppiaalle Ilkka ”Emu” Lehtiselle maanantaina 11.12. omistettavan illan myötä. Ensimmäisen jazzlevynsä 31 vuoteen julkaiseva Olli Ahvenlahti puhuu uudesta albumistaan Digeliuksessa torstaina 30.11.

Kotimaisen jazzkentän kekseliäänä edelläkävijänä tunnettu We Jazz huipentaa musiikkivuoden ja tarjoaa aiemmin uutisoidun kahdeksan päivän sijaan peräti yhdeksän päivän ajan svengiä vuoden pimeimpään aikaan 3.–11.12. Jazztähdet meiltä ja muualta muuttavat Helsingin kansainvälisen huipputason jazzkaupungiksi tapahtumassa, jota on usein syystäkin kutsuttu festivaalin ohella ”installaatioksi” ja ”utopiaksi”. Monia jazzin eri tyylisuuntia heijastelevat konsertit järjestetään toinen toistaan elämyksellisimmissä ja usein varsin yllättävissä paikoissa. We Jazz 2017 -artisteihin lukeutuu suuri joukko ajankohtaisia kansainvälisiä ja kotimaisia huipputekijöitä. Tapahtuma kasvoi ennätysmittoihin lokakuussa yllättäen kuolleen Digelius Musicin Ilkka ”Emu” Lehtisen (1947–2017) muistolle omistetun illan myötä. Maanantain 11.12. Ilta Emulle -tapahtumassa Korjaamon Vintillä esiintyy Plop-yhtye ystävineen, ja lisäksi illassa kuullaan kovatasoinen jamisessio. Plopin vieraiksi keikalle ovat tähän mennessä varmistuneet saksofonisti Timo Lassy, kitaristi Teemu Viinikainen, trumpetisti Verneri Pohjola, saksofonisti Jussi Kannaste ja rumpali Tom Nekljudow.

”Emun kuolema järkytti koko jazz-yhteisöä”, sanoo tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Emu on aina ollut We Jazzin vankka tukija ja myös myynyt levyjä festivaalilla, tuoden oman lempeän läsnäolonsa osaksi tapahtumaamme. Jo nopeasti kuolinuutisen leviämisen jälkeen virisi ajatus siitä, että haluamme muistaa häntä jotenkin. Kehittelimme yhdessä saksofonisti Mikko Innasen ja Digelius Musicissa työskentelevän Risto Nevanlinnan kanssa konseptia, joka perustuu alunperin Innasen Emun kanssa Digeliukseen sopimaan Plop-julkaisukonserttiin. Uskoisin, että sen ja jamien avulla saamme festivaalille ’Emun näköisen’ päätöksen eli illan, joka heijastelee hänen elämäniloaan ja laajaa ystäväpiiriään.”

Olli Ahvenlahti kertoo levystään Digeliuksessa 30.11.

Toinen uusi lisäys We Jazz -viikkoon läheisesti kuuluvaan ohjelmaan on Digelius Musicissa torstaina 30.11. klo 18 järjestettävä levykuuntelutilaisuus, jossa pianisti-säveltäjä Olli Ahvenlahtikertoo uudesta albumistaan Thinking, Whistling. Ahvenlahti ja levyn tuottajana toiminut Matti Nives keskustelevat levystä ja kuuntelevat otteita uudelta julkaisulta. We Jazz Recordsin LP-, CD- ja digimuodossa 1.12. julkaisema albumi on Ahvenlahden ensimmäinen uusi jazzlevy 31 vuoteen. Levyllä Ahvenlahden bändinä toimii Jaska Lukkarinen Trio, eli Jaska Lukkarinen(rummut), Jussi Kannaste (tenorisaksofoni) ja Antti Lötjönen (basso). Keikkalavalla nimellä Olli Ahvenlahti New Quartet tunnettava yhtye debytoi We Jazz -festivaalilla Aleksanterin teatterissa maanantaina 4.12.

Kuuntele Olli Ahvenlahden tulevalta levyltä lohkaistu singlejulkaisu Minor Minor Spotifyssä

Thinking, Whistling -kuuntelutilaisuus Facebookissa

Helsingin laajamittaisin vuosittainen jazzfestivaali We Jazz esittelee jälleen laadukasta jazzia meiltä ja muualta tarjoten uusia esityspaikkoja jazzmusiikille ympäri Helsinkiä. Samalla tapahtuma tutkii kaupunkia tuorein silmin ja esittelee jatkuvasti uusia esityspaikkoja. 3.–11.12. järjestettävän tapahtuman koko ohjelma ja esityspaikat on nähtävissä tiedotteen alaosassa ja osoitteessa http://wejazz.fi/2017.

WE JAZZ 2017
Helsinki 3.–11.12.

KAIKKI ESIINTYJÄT
3TM
Anni Elif: Edith
August Rosenbaum (DK)
Binker And Moses (UK)
Black Motor
DJ Lander Lenaerts (BE)
Elifantree 10v
JAF Trio (FI/DK) *We Jazz Rising Star 2017*
Jaska Lukkarinen Trio
Jazz Bricks Live
Jazz kiinnostaa live
Jochen Rueckert Quartet (US)
Joonas Leppänen Alder Ego
Jukka Perko Tritone
Julia Hülsmann Trio (DE)
Timo Lassy & Teppo Mäkynen
M.A. Numminen
Maria Faust Sacrum Facere (EE/DK/SE/IT/US)
Maria Faust Solo (EE/DK)
Maxxxtet
Megalodon Collective (NO/SE)
Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017
Milo & Moses
Mopo: Mopocalypse
Oaagaada
Olavi Louhivuori: Immediate Music I
Olli Ahvenlahti Quartet
Plop & Friends
Signe
The Necks (AU)
Verneri Pohjola Group
VIRTA
We Jazz DJs

ESITYSPAIKAT
Aleksanterin teatteri
Dubrovnik Lounge & Lobby
Elokuvateatteri Andorra
G Livelab
GLO Hotel Art
Good Life Coffee
Helsinki Contemporary
Hotel Fabian
Kahvila Sävy
Krog Roba
Kulttuuritehdas Korjaamo / Kulmasali
Kulttuuritehdas Korjaamo / Vintti
Lapinlahden Lähde
WHS Teatteri U:NI:ON
Ääniwalli

OHJELMA

SU 3.12. klo 12
Krog Roba (Jazzbrunssi)
JAZZ KIINNOSTAA LIVE (RADIO HELSINKI)

SU 3.12. klo 19
G Livelab
VERNERI POHJOLA GROUP
JULIA HÜLSMANN TRIO (DE)

MA 4.12. klo 17
Krog Roba
ELIFANTREE 10v

MA 4.12. klo 19
Aleksanterin teatteri
THE NECKS (AU)
OLLI AHVENLAHTI QUARTET
M.A. NUMMINEN

TI 5.12. klo 18
Kahvila Sävy
BLACK MOTOR

TI 5.12. klo 20
GLO Hotel Art
JUKKA PERKO TRITONE
MIKKO INNASEN MAAKUNTALAULU-UUDISTUS 2017
MAXXXTET
JAZZBRICKS LIVE
WE JAZZ DJS

KE 6.12. klo 14
Lapinlahden Lähde
OAAGAADA

TO 7.12. klo 17
Hotel Fabian
SIGNE
MILO & MOSES

TO 7.12. klo 20
WHS Teatteri U:NI:ON
AUGUST ROSENBAUM (DK)
MARIA FAUST SOLO (EE/DK)

PE 8.12. klo 18
Kahvila Sävy
JASKA LUKKARINEN TRIO

PE 8.12. klo 20
Elokuvateatteri Andorra
MARIA FAUST SACRUM FACERE (EE/DK/SE/IT/US)

PE 8.12. klo 21.30
Dubrovnik Lounge & Lobby
JOCHEN RUECKERT QUARTET (US)
MEGALODON COLLECTIVE (NO/SE)
DJ LANDER LENAERTS (BE)
WE JAZZ DJS

LA 9.12. klo 17.30
Helsinki Contemporary
JOONAS LEPPÄNEN ALDER EGO

LA 9.12. klo 20
Ääniwalli
BINKER AND MOSES (UK)
MOPO: MOPOCALYPSE
OLAVI LOUHIVUORI: IMMEDIATE MUSIC I
3TM
VIRTA
DJ LANDER LENAERTS (BE)
WE JAZZ DJS

SU 10.12. klo 12
GLO Hotel Art (Jazzbrunssi)
JAZZ KIINNOSTAA LIVE (RADIO HELSINKI)

SU 10.12. klo 16
Good Life Coffee
JAF Trio (FI/DK)

SU 10.12. klo 19
Korjaamo / Kulmasali
TIMO LASSY & TEPPO MÄKYNEN
ANNI ELIF: EDITH

MA 11.12. klo 19
Korjaamo / Vintti
PLOP & FRIENDS
JAM SESSION
WE JAZZ DJs

Tapahtuma Facebookissa

Ohjelma


#wejazz2017

Yhteistyökumppanit: Finarte, Goethe-Institut Finnland, Grotto Editions, Helsinki Design Week, Kämp Collection Hotels, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Music Finland, New Yorkin konsulaatti, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Rumba, Unifilm, Web-Veistämö, XJAZZ Berlin

Tukijat: Helsingin kaupunki, Koneen säätiö, Musiikin edistämiskeskus, Suomen kulttuurirahasto, Samuel Huberin taidesäätiö, Nordisk Kulturfonden: PULS, Taiteen edistämiskeskus, Thurings Stiftelse

LIPUT: http://lippu.fi/wejazz2017