Olavi Louhivuori aloittaa Immediate Music -sarjansa

1668
lukukertaa

Rumpali Olavi Louhivuori käynnistää viiden albumin projektin yhteistyöllä jouhikonsoittaja Pekko Käpin ja äänitaiteilija Teemu Korpipään kanssa. Musiikillista vapautta tutkiskelevan levysarjan julkaisee maineikas kotimainen levymerkki Svart Records.

Kotimaisen jazzin ja vapaan musiikin eturivistä tunnettu rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori käynnistää tänä jouluna viisi albumia sisältävän julkaisusarjan, joissa Louhivuori keskittyy tutkiskelemaan erityisesti musiikin vapautta. Ensimmäinen levy Immediate Music I koostuu Louhivuoren, jouhikonsoittaja Pekko Käpin sekä äänitaiteilija Teemu Korpipään yhteisistä improvisaatioista, ja se julkaistaan 9. joulukuuta helsinkiläisen We Jazz -tapahtuman yhteydessä Ääniwalli-klubilla. Levysarjan julkaisee kotimaiseen poikkitaiteelliseen tuotantoon erikoistunut maineikas Svart Records. Diginä sekä rajoitettuna vinyylipainoksena ilmestyvän levyn yhteydessä julkaistaan Wille Hyvösen ohjaama 20-minuuttinen videoteos sekä web-taiteilija Ville Niemen suunnittelema nettisivu.

Ensimmäisen levyn keskeisenä ajatuksena on tutkia välitöntä ilmaisua taiteessa. ”Halusin levyä tehdessä luoda ympäristön, jossa mahdollisuus omaan kontrolliini olisi minimissään”, Louhivuori kertoo uudesta projektistaan. ”Tapasimme Teemun ja Pekon kanssa yhdessä ensimmäistä kertaa juuri ennen äänitysten alkua. Musiikkimme löysi nopeasti oman värinsä, tunnelmansa ja suuntansa, ja vei meidät paikoin hyvinkin yllättäviin paikkoihin.” Sarjana Immediate Music I-V on pitkän tähtäimen projekti, jonka ytimessä on pohtia vapautta musiikissa ja taiteentekemisessä. ”Aihe laajeni nopeasti vapautta käsitteleväksi kokonaisvaltaiseksi pohdinnaksi. Haluan kutsua levysarjan jokaiseen osaan arvostamiani muusikoita vapaan musiikin saralta sekä tehdä yhteistyötä eri taidekenttien kanssa”, kommentoi Louhivuori.

Rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori (s. 1981) tunnetaan erityisesti post-rockia ja jazzia yhdistelevästä, kansainvälisestikin noteeratusta Oddarrang -yhtyeestään sekä aiemmasta soolotuotannostaan. Louhivuori on kiinteä osa myös useaa eturivin jazzyhtyettä, kuten Ilmiliekki Quartetia sekä Alexi Tuomarila Trioa. Viime vuosina nyanssirikkaasta ja kokeilevasta rumputaiteestaan tuttu Louhivuori on keikkaillut maailmalla Tomasz Stanko Quintetin rumpalina sekä esiintynyt useiden kansainvälisesti merkittävien artistien, kuten Lee Konitzin, Anthony Braxtonin ja Marilyn Crispellin kanssa.

Olavi Louhivuori: Immediate Music I
Svart Records 2017 (koodi, julkaisupäivä 9.12.2017)
Jakelija: Svart Records / Supersounds

1. Immediate Music Part I / 2. Part II / 3. Part III

Sävellykset: Louhivuori / Pekko / Korpipää

Olavi Louhivuori: Immediate Music I live
pe 8.12. Pori, Validi Karkia
la 9.12. klo 20 Helsinki, We Jazz 2017, Ääniwalli, liput: 25/20 €

http://www.olavilouhivuori.com/
https://www.svartrecords.com/
http://wejazz.fi/2017/