Eclipse Jazz Clubin talven ohjelmisto

1384
lukukertaa

Eclipse Jazz Clubin talvikausi tuo Tampereen Teatterin Kulttuuriravintolaan usean konsertin verran laatumusiikkia, kärkenään uuden sukupolven nousevat tähdet.
Ennen nuoren sukupolven tähtiä nähdään kuitenkin marraskuussa debyyttikonsertissa kahden sukupolven kohtaaminen kun basisti-lauluntekijä Mikko Löytyn johdolla estraadille astuu tuore kokoonpano 5. Vuodenaika (Mikko Löytty, Arto Piispanen, Simo Laihonen, Tapio Ylinen). Yhtyeen musiikki on yhdistelmä juurevaa blues-rockia ja suomiprogea mm. Wigwamin hengessä.

Joulukuussa julkaistavan albumin ”In The Key of K” tiimoilta 19.12. Kiven näyttämölle saapuu suoraan New Yorkista kontrabasisti Kaisa Mäensivu ja tuo mukanaan nuorten huippumuusikoiden tähdittämän yhtyeensä Kaisa’s Machine, joka voitti Tamperelaisyleisön puolelleen jo viime vuoden Jazz Happengissä.

Konserttisarjaa jatketaan heti tammikuun alussa 9.1. tangon ja jazzin fuusiolla. Sole Azul kiertää debyttiikiertueellaan Suomea ja Kiven konsertissa nähdään aimo annos virtuositeettia, kun tangon maailman sukeltavat saksofonisti Pauli Lyytinen, harmonikan huippuosaaja Harri Kuusijärvi sekä mm. Moposta ja Magnetia Orkesterista tuttu basisti Eero Tikkanen.

Akustinen trio on myös helmikuun vieras Eclipse -klubilla. Kontrabastisti Jori Huhtalan (mm. Raoul Björkenheim Ecstacy) johtama trio esittelee uutta musiikkia. Solisteina yhtyeessä ovat mukana EMMA-voittaja Aki Rissanensekä saksofonisti Jussi Kannaste.

Kevättalven konserteissa nähdään jälleen uuden sukupolven komeettoja, kun Pori Jazz 2017 -festivaaleilla vuoden nousevaksi tähdeksi valittu saksofonisti Max Zenger esiintyy Maxxxtet -kvartettinsa kanssa. Maaliskuun konsertissa puolestaan nähdään paikallista väriä. Ok:ko-orkesterin saksofonistina nähdään tamperelainen Jarno Tikka.

Keväällä Eclipse-klubin vieraina nähdään vielä todellista maailmanluokan osaamista, kun kitaristi Teemu Viinikainen saapuu Kiven näyttämölle. Huhti-toukokuun konserttien aikataulu julkaistaan alkuvuodesta.

ECLIPSE JAZZ CLUB @ Kulttuuriravintola Kivi
Liput 15€ ennakkoon tai ovelta alkaen tuntia ennen konserttia.

Ennakkolippuja saatavilla osoitteesta:
https://eclipsejazzclub.bandcamp.com

Ti 14.11.2017 – klo 20.00
VIIDES VUODENAIKA
Ti 19.12.2017 – klo 20.00
KAISA’S MACHINE
Ti 9.1.2018 – klo 19.30
SOLE AZUL
Ma 12.2.2018 – klo 19.30
JORI HUHTALA 3
Ti 27.2.2018 – klo 19.30
MAXXXTET
Ti 13.3.2018 – klo 19.30
Ok:ko

Kevään konsertit (huhti-toukokuu) ilmoitetaan myöhemmin.