Jazzin legendat ja nousevat tähdet houkuttelivat katsomot täyteen Tampereella

1496
lukukertaa
Shabaka & The Ancestors. Kuva: Maarit Kytöharju.

Tampere Jazz Happening täytti Tullikamarin aukion konserttipaikat modernilla jazzilla jo 36. kerran. Valtaosa konserteista soi täysille saleille. Alustava kokonaiskäyntimäärä nousi 5300:aan ja festivaalin täyttöaste noin 98 prosenttiin. Festivaalille osallistui myös kolmekymmentä kansainvälistä toimittajaa ja promoottoria.

Happeningissa kuultiin niin kokeellista free jazzia, ekstaattista groovea kuin kuulaan kauniita melodioitakin. Lämmin ilmapiiri Tullikamarin keikkapaikoilla oli vastaanottavainen haastavammillekin musiikkityyleille, ja festivaali saikin jälleen kiitosta rohkeudestaan tarjota ”aitoa” jazzia.

Neljän päivän aikana Tampereella esiintyi kaiken kaikkiaan 25 kokoonpanoa, joista seitsemän oli kotimaisia. Kansainvälisistä artisteista yleisöä kiinnosti erityisesti perjantain Pakkahuoneen konsertti, jossa nähtiin Shabaka & the Ancestors, Steve Coleman & Five Elements ja Tony Allen, sekä lauantain Pakkahuoneen päiväkonsertti esiintyjinään Sunna Gunnlaugs Trio with Verneri Pohjola, Samuel Blaser – Early in the Morning – feat. Oliver Lake ja Erik Truffaz Quartet. Perjantain tilaisuudessa jaettiin myös Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto, jonka sai tänä vuonna trumpetisti Verneri Pohjola.

Tampere Jazz Happening järjestetään seuraavan kerran 1.–4.11.2018.