Teppo Mäkysen johtama trio 3TM julkaisee debyyttialbuminsa

2168
lukukertaa

Suomijazzin eturivin tuottaja-rumpali Teppo Mäkynen esittelee syksyllä 2017 uuden yhtyeensä 3TM, jossa monessa mukana oleva Mäkynen esittelee uudenlaisen musiikillisen maailman. 3TM on jazztrio, jossa mukana Mäkysen ohella ovat tenorisaksofonisti Jussi Kannaste ja basisti Antti Lötjönen. Mäkynen on tällä kertaa panostanut erityisesti jälkituotantoon, ja tuloksena onkin sopivasti ajasta ja tilasta irrallaan olevaa musiikkia, joka hämärtää akustisen jazzin ja kokeellisen elektronisen musiikin välisiä rajoja. 3TM:n tuoreen julkaisun materiaalia kuullaan livenä We Jazz -festivaalilla Ääniwallissa lauantaina 9.12.

Form on upea 15 kappaleen kokonaisuus, joka soljuu ensisingle Five New Dukesin luuppaavasta rytmistä avariin maisemiin, usein abstraktin elektronisen musiikin muotokieltä jazzmusiikkiin tuoden. Kokonaisuus on pohdiskelevaa, syviä sävyjä heijastelevaa nykymusiikkia vailla rajoja.

”Form on kaikista omista levyistäni henkilökohtaisin, ja näin ollen myös kertoo parhaiten ihmisyydestäni ja muusikkoudestani”, kertoo Mäkynen. ”Musiikki, oleminen ja soittaminen ovat etsimistä, johon sisältyy toivo uuden löytämisestä. Siitä tämänkin levyn kohdalla on kyse. Minua on jo 90-puolivälistä haastanut ja kiinnostanut akustisen ja elektronisen musiikin yhteensulauttaminen. 3TM on yhdenlainen tutkielma tästä: perinteinen jazztrio, jonka soundia rikastetaan sopivilla sampleilla tai itse muodostetuilla äänillä. Silti vapaus ja improvisaatio ovat musiikissa olennaisessa osassa.”

We Jazz Records julkaisee kokopitkän 3TM-albumin Form digitaalisesti, CD:nä, kasettina ja tupla-LP:nä. CD- ja LP-painoksissa mukana on lisäksi Teppo Mäkysen ottamista kuvista koostettu ”source book”, joka taustoittaa julkaisun maailmaa visuaalisesti.

Form-albumi Spotifyssä

3TM: Five New Dukes -musiikkivideo Youtubessa

”Amazing! A contender for album of the year.”
– Andreas Müller, Deutschlandfunk Kultur

3TM: Form
We Jazz Records (WJLP05/WJCD02/WJCS03, 2LP/CD/cass/digi)
Julkaisupvm 20.10. digi / 27.10. CD / 17.11. cass / 8.12. 2LP
Jakelijat: Playground Music (Skandinavia) / Herbie Martin Music (Saksa) / Kudos Distribution (muu maailma)

1. Flaig / 2. Five New Dukes / 3. Formality / 4. Stars / 5. Empty And Still / 6. Infinitum / 7. Desolation / 8. Flaigology / 9. D / 10. Winterline (1st Impression) / 11. Iris / 12. Form / 13. Winterline (2nd impression) / 14. Iran / 15. Dawn

Teppo Mäkynen, drs & sounds / Jussi Kannaste, tenor sax / Antti Lötjönen, bass
Sävellys, tuotanto ja valokuvat: Teppo Mäkynen

We Jazz 2017: 3TM ”Form” -levynjulkaisukeikka
la 9.12. klo 20 (ovet klo 19)
Ääniwalli (Pälkäneentie 13, 00510 Helsinki)
Binker And Moses (UK), Mopo: Mopocalypse, Olavi Louhivuori: Immediate Music I, 3TM, VIRTA + & DJ Lander Lenaerts (BE) & We Jazz DJs
Liput: 25 / 20 € Lippupisteestä
We Jazz 2017 -tapahtuma Facebookissa

https://www.facebook.com/teddyrokofficial/
https://wejazzrecords.bandcamp.com/album/form-2
http://wejazz.fi/2017