Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus kiertueelle maakuntiin

2431
lukukertaa

Saksofonisti Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 -kiertue käsittää 17 konserttia ympäri maata. Kiertue käynnistyy lauantaina 21.10. Pirkanmaan Mäntästä ja päättyy tiistaina 5.12. Uudellemaalle We Jazz -tapahtumassa.

Saksofonisti Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 tapahtuu ajallaan suunnitellun aikataulun puitteissa. Innanen yhteistyökumppaneineen säilyttää perinteiset maakuntarajat ja -hallintorakenteet keskittyen uudistustyössään ennen kaikkea sisällöllisiin toimiin, kärkihankkeenaan perinteisten maakuntalaulujen uudella tavalla ja uudenlaiselta arvopohjalta esittäminen. Hanke toteutetaan syksyllä 2017 mahdollisimman monessa maakunnassamme. Valmistelutyössä on käytetty pohjana sekä maakunnallista tilannetta 1928 että 2017. Vuoden 1928 tilanteesta Innaselle ovat raportoineet Jenny Elfving ja Ilmari Hannikainen. Apuna on käytetty myös yhdysvaltalaista konsulttia Albert Ayleriä, joka teki maakuntiemme tilanteesta kansainvälisen selvityksen 1960-luvun alussa.

Maakuntalauluja on ensimmäisen, Savon laulun sävellysvuodesta 1852 lähtien sävelletty ainakin yli 30, onhan monelle maakunnalle sävelletty monta kilpailevaa kappaletta. Innasella työryhmineen on hankkeessa käytössään todellinen valinnanvapaus: maakuntalauluistamme vain sopivimmat soitetaan loka-marras-joulukuun konserteissa.

Hankkeen työryhmän pätevyys on kiistaton, ovathan mukana 2008 Yrjö-palkitun itäuusmaalaislähtöisen Innasen lisäksi eteläpohjalaistaustainen harmonikkatohtori, pelimannimestari 15-vuotiaiden sarjassa 1992 Veli Kujala, Monacon kansainvälisen jazzsolistikilpailun hopeamitalisti 1999, kymenlaaksolaistunut savolaisrumpali, Mika Kallio sekä vielä hämäläisperäinen mestarituubisti Vuoden vaskisoittaja 1998 Petri Keskitalo, tämän hetken saamelaismuusikoiden parhaimmistoon kuuluva inarilaislaulaja Ulla Pirttijärvi ja ranskalais-espanjalainen maahanmuuttaja, keikkamyyjä ja kiertuemanageri, kahdesti aateloitu Charles Gil.

”Maakuntalaulujen tarina alkaa 1800-luvun puolesta välistä liittyen voimakkaasti aikakauden romanttiseen ajatukseen kansallisesta kulttuurista ja kansankunnan kohtalosta. Pystyisikö maakuntalauluja tulkitsemaan 2010-luvulla vapaana patrioottis-pateettisesta painolastista kuitenkaan menneiden sukupolvien meininkejä liiaksi mestaroimatta? Lisäksi valtiovalta on tyrinyt maakuntauudistuksen suunnittelussa ja toimeenpanossa niin pahoin, että jonkun on korkea aikaa tehdä jotain.” totea Innanen We Jazz Nr 04 -lehdessä

Työryhmä:
Mikko Innanen saksofoni, sovitukset
Veli Kujala harmonikka
Mika Kallio rummut
Petri Keskitalo tuuba
+ Ulla Pirttijärvi laulu @ Kaamos Jazz 24.11.

Kiertueohjelma 
La 21.10. klo 17 Mänttä, Serlachius museo Gösta – Kivijärvisali (Pirkanmaa) / Innanen-Keskitalo-Kallio
Ma 6.11. klo 18  Keravan kirjasto (Uusimaa) / Innanen-Kujala-Kallio
La 11.11. klo 19 Joensuu, Pakkahuone (Pohjois-Karjala) / Innanen-Kujala-Keskitalo
Su 12.11. klo 18 Kotka, Nelosteatteri (Kymenlaakso) / Innanen-Kujala-Keskitalo
Ti 14.11. klo 19 Salo, Salon taidemuseo Veturitalli (Varsinais-Suomi) / Innanen-Kujala-Kallio
La 18.11. Kuopio (Savo) / soolokonsertti (paikka ei vielä varmistettu)
Su 19.11. klo 16 Tampereen taidemuseo (Pirkanmaa) / Innanen-Keskitalo
Ke 22.11. klo 19 Jokioinen, Tietotalo (Kanta-Häme) / Innanen-Kujala-Kallio
Pe 24.11. Kaamos Jazz, Saariselkä (Lappi) / Innanen-Pirttijärvi-Kujala
La 25.11. klo 22 Rovaniemi, Kauppayhtiö (Lappi) / Innanen & Kujala konsertti työn alla
Su 26.11. Raahe (Pohjois-Pohjanmaa) / Innanen & Kujala konsertti työn alla
Ma 27.11. klo 19 Viitasaari, Miekkaniemi (Keski-Suomi) / Innanen-Kujala-Kallio
Ti 28.11. klo 19 Seinäjoki, ravintola Alma (Etelä-Pohjanmaa) / Innanen-Kujala-Kallio
Ke 29.11. klo 19 Pori, Validi-Karkia klubi (Satakunta) / Innanen-Kujala-Kallio
To 30.11. klo 19 Turku, Turun seudun musiikkiopisto (Varsinais-Suomi) / Innanen-Kujala-Kallio
Pe 1.12. klo 19 Loviisa, Keskus Centralen (Itä-Uusimaa) / Innanen-Kujala-Kallio
Ti 5.12. klo 20 Helsinki, GLO Art Hotel / We Jazz 2017 (Uusimaa) / Innanen-Keskitalo

 

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet – Charles Gil
Kiertuetta tukee MES  Musiikin edistämissäätiö.
Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017 on osaa Suomi 100 -ohjelmaa.

http://www.vapaataanet.fi/