Balázs Elemér Groupin Kodály-etnojazzkonsertti Kulttuuritalo Martinuksessa

2070
lukukertaa

Kodály-muistovuoden kunniaksi arvostettu ja taiturimainen jazzyhtye Balázs Elemér Group esiintyy Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36, Vantaa) keskiviikkona 29.11. klo 19 alkaen. Ohjelmistossa kuullaan etnojazz-sovituksia Zoltán Kodályin keräämistä unkarilaisista kansanlauluista.

Lippuja (20 / 15 €) voi ostaa sivulta www.ticketmaster.fi.

Unkarin suosituimpiin jazzyhtyeisiin lukeutuvan Balázs Elemér Groupin perusti vuonna 2000 kansainvälisestikin kuuluisa jazzrumpali Elemér Balázs. Loistavista jazzmuusikoista koostuva yhtye on saavuttanut menestystä kotimaassaan (mm. Fonogram-palkinto vuonna 2005) sekä arvostetuilla eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla vaikuttavien esitystensä ansiosta (mm. Wienissä, Lontoossa, Berliinissä, Haagissa, Prahassa, Bratislavassa ja Skopjessa). Yhtye on kehittänyt oman silmiinpistävän uniikin melodisen tyylinsä, johon kietoutuu kiehtovia rytmikuvioita. Lisäksi nais- ja miesvokalistien kontrasti luo musiikille jännittävän rakenteen. Balázs Elemér Groupin musiikki on jazzin ja kansanmusiikin näppärän sekoittamisen ansiosta erittäin monipuolista.

Balázs Elemér Groupin musiikki on etnojazzia parhaimmillaan – siinä on vaikutteita hyvin erilaisista musiikkikulttuureista. Tämä monimuotoisuus kuvaa hyvin neljää albumia, jotka yhtye on tähän mennessä julkaissut. Kukin albumi luo täysin omanlaisensa tunnelman, oman musiikkimaailmansa. Kriitikkojen mukaan Balázs Elemér Groupin musiikista voi nauttia missä vain mielentilassa ja tilanteessa. Viimeisimmällä levyllään yhtye on yhdistellyt loistavasti kotimaansa Unkarin kansanlauluja omaan omalaatuiseen tyyliinsä.

”Elemér on mielestäni tämän hetken parhaita rumpaleita. Hänen soittoaan siivittää upea musikaalisuus ja hienous. Elemérin jokaisessa musiikin hetkessä tapahtuvan spontaanin päätöksenteon ansiosta kaikki hänen kanssaan soittavat ovat parhaimmillaan. Hänellä on lisäksi loistava ote soittimeensa – nautin aina hänen kanssaan soittamisesta ja hänen kuuntelemisestaan.” – Pat Metheny