DJ Bunuel juhlistaa 40-vuotista uraansa yli viiden tunnin konsertilla

10649
lukukertaa

Kulttuuritalolla 21.10. nähdään laaja kattaus maan parhaita artisteja Kingston Wall Left Oversista Rinneradioon, Melrosesta Giant Robotiin ja Emma Salokoskesta Veljekset Von Hertzeniin. Yhteensä illan aikana lavalle kiipeää yli 30 artistia.DJ-kulttuurin uranuurtajana DJ Bunuel (Måns Strömberg) on tutustuttanut suomalaisia uusiin musiikkityyleihin baareissa, ravintoloissa ja radioaalloilla 70-luvulta saakka.

DJ:nä hänet tunnetaan kokonaisvaltaisesta uppoutumisestaan keikkatilanteeseen, sekä hetkittäin erittäin filosofisestakin suhtautumisestaan levyjen soittoon. “Itselleni nämä eivät ole juhlat minun kunniakseni, vaan suomalaisen musiikin ja DJ:n työn”, Bunuel sanoo. “Usein ei ymmärretä, kuinka luova ja vaativa duuni se voi olla. Kaikkea muuta kuin napin painamista.”Bunuelia eteenpäin ajava voima on aina ollut lapsenomainen innostuminen musiikista ja uuden löytämisestä. Eri tyylien välillä kameleomanttimaisesti liikkuvan taiteilijan käsitys musiikista rakentuu lokeroimattomuudelle – musiikki ei ole eri genrejä, vaan kappaleita. Kaikki musiikki on alkanut siitä että joku löi kädet yhteen tai kopautti puunrunkoa, loppu on jatkumoa.

Ennakkoluuloton suhtautuminen on ulottunut myös omaan työskentelyyn. Paitsi DJ:nä ja muusikkona, Bunuel tunnetaan radiotoimittajana, tapahtumatuottajana, ravintoloitsijana ja juontajana. Hän on soittanut levyjä niin yritystilaisuuksissa, underground-klubeissa kuin Hurriganesin kiertue-DJ:näkin. 1990-luvulta alkanut yhteistyö muusikkojen kanssa on ulottunut Mieskuoro Huutajista Pekka Kuusistoon, Avantista Timo Lassyyn, Kingston Wallista ja XL:stä Mikkelin kaupunginorkesteriin.“Bunuel on osa Helsingin nykyisen olemuksen perustaa. Hän on muokannut kaupunkia ja sen kulttuuria lukuisin keinoin, mutta pääosassa ovat musiikki, uteliaisuus ja ihmisten yhteen tuominen. Bunuel on kiinnostava hahmo ja taiteilija yli genre- ja ikärajoitteiden”, sanoo Art Goes Kapakan perustaja ja Pluto Finlandin toimitusjohtaja Mikko Leisti.

Kohti valoa -konsertti valtaa Kulttuuritalon 21.10.Iso osa Bunuelille läheisistä muusikoista vuosien varrelta nähdään Kulttuuritalon lavalla 21.10. Yli viiden tunnin konsertissa esiintyy yhteensä yli 30 artistia.

“Artistilista piti lopettaa kun paperi loppui. Yhteistä kaikille esiintyjille on, että minulla on heihin hyvin henkilökohtainen suhde. He ovat inspiroineet tai opettaneet minua, heidän musiikkinsa on kantanut yli vaikeiden aikojen”, Bunuel sanoo. “Haluan rakentaa konsertista radiolähetyksen kaltaisen ainutlaatuisen kokonaisuuden.”  Musiikillisten elämysten lisäksi halukkaille on tarjolla villiyrttiasiantuntija Sami Tallbergin tekemä kahden ruokalajin menu. Konsertin jälkeen Alakulttuuritalon jatkoilla juhlitaan tarkoin valittujen DJ:den siivittäminä aina aamuneljään.

”Bunuel on yksi sukupolvensa vahvimpia DJ-hahmoja. Hän on keikoillaan ja radiolähetyksisssään toiminut uranuurtajana jakaen urbaanin rytmimusan monipuolista ilosanomaa jo 80-luvulta lähtien ja näin ollut merkittävässä roolissa kasvattamassa seuraavien sukupolvien musamakua. Tämäntyylisellä pohjatyöllä on varmasti ollut vaikutusta siihen että esim. Flow-festivaalin ja Radio Helsingin kaltaisia ilmiöitä on päässyt syntymään.”
– Timo Lassy, saksofonisti

Kohti valoa 21.10. klo 15
Kulttuuritalo, jatkot: Alakulttuuritalo & Kitchen (Sturenkatu 4, 00510 Helsinki)Artistit, konsertti: Bossapoika, Cool Sheiks, Don Johnson Big Band, Emma Salokoski & Jarmo Saari, Eternal Erection,  Fat Beat Sound System, Giant Robot, Hannu Leidén (Havana Black), Hell of a Band,  Iro Haarla & Aniida Vesala, Jo Buddy’s Trio Riot, Jone Takamäki, Jukka Eskola, Jukka Orma, Jukka Perko, Kalle Salonen, Kari Tapiiri, Kepa Salmirinne (Zero Nine), Kim Lönnholm, Kingston Wall Left Overs, Marzi Nyman, Melrose, Paleface, Pietarin Spektaakkeli, Rinneradio, Slow Hill, Spigu, Super Janne, Timo Lassy, Tuomo Prättälä, Valtteri Laurell Pöyhönen, Veljekset Von Hertzen, XL, Yona

DJ:t, jatkot: VG+Slow, Alimo, Dijcka, Borzin, Bunuel, Magic Sam, Lord Fatty, Mikke Stenberg, Gorgeous Georg, Didier + AnonymousLiput: 35-64 €, pelkät jatkot 10-12 €, Tiketti, www.tiketti.fi, puh. 0600-1-1616

DJ Bunuel (Måns Strömberg)
Måns Strömbergin ensimmäinen DJ-keikka oli koulun urheilukerhon diskossa vuonna 1977. Radiotyöskentely alkoi 1984 Ylen ruotsinkielisessä radiossa, minkä jälkeen Bunuel on tehnyt jazzohjelmia Ylelle jo toistakymmentä vuotta ja Kohti valoa -ohjelmaa Radio Helsingissä vuodesta 2009. DJ Bunuelina hän alkoi työskennellä 80-luvun lopulla helsinkiläisessä Radio Ettanissa. Lempinimen antoi alunperin Remu Aaltosen veli Ari Aaltonen. TV-puolella Bunuel on työskennellyt mm. MTV3:lla sekä Suomen virallisen Top 40 -ohjelman juontajana. Ravintoloiden äänisuunnittelijana DJ Bunuel on yksi Suomen edelläkavijöistä ja suunnitteli mm.  Ravintola Meccan ja koko senaikaisen Palace-ketjun taustamusiikin 2000-luvun alussa. Hän on ensimmäinen Art goes kapakan Helsinki hauskemmaksi  -palkinnon saaja ja palkittu myös mm. Yle Svenskan Radiopalkinnolla sekä Funky Amigosin jakamalla Funky Awardsilla.  Bunuel on ollut mukana perustajana ja osaomistajana 14 vuotta toimineessa Bar Maryssa Porvoossa.

www.djbunuel.com