Kesän viimeinen Summer Jazz Club Popparissa

1432
lukukertaa
Antti Lähdesmäki. Kuva: Heta Nykänen.

Jyväskylän jazzkesä huipentuu tiistaina 22.8., kun heinäkuussa uuden yleisöennätyksensä tehnyt Summer Jazz Club valtaa Popparin vuoden viimeisen kerran. Ilta on samalla klubin perustajan, Antti Lähdesmäen viimenen kerta tapahtuman johdossa, ja kautensa päätöksen kunniaksi pianisti on kasannut Summer Jazz Club All Stars -kokoonpanon esittämään juuri tälle klubille sävelletyn teoksen. Ensi vuodesta eteenpäin klubien järjestämisestä vastaa uusi, nuorista jyväskyläläismuusikoista koostuva työryhmä, ja niin ikään nuorista, paikallisista jazzareista koostuu myös illan toinen bändi, Lime Quartet.

Lime Quartet on viime vuonna perustettu jyväskyläläinen yhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa keväällä 2017. Bändin muusikot ovat viime vuosina vuoron perään vieneet nimiinsä Popparin Vuoden tulokas- ja Vuoden muusikko -palkinnot, ja ovat nuoresta iästään huolimatta tuttu näky Jyväskylän jazzpiireissä. Oman musiikin lisäksi kokemusta löytyy mm. Jyväskylä Big Bandin riveistä. Lime Quartet on toinen yhtyeistä, joka on valittu klubien ohjelmistoon yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa järjestetyn demokarsinnan kautta, ja jäsenet edustavat sitä nuorten, jyväskyläläisten jazzmuusikoiden ryhmää, joka tulee ottamaan Summer Jazz Clubien järjestämisen haltuunsa.

Modernia mainstream-jazzia soittava yhtye luottaa perinteiseen svengiin, joka taatusti tempaisee mukaansa. Lime Quartetin energia ei varmasti jätä kuulijoita kylmäksi, ja vaikka välillä rauhoitutaan maalailevampiin bossa nova -tunnelmiin, päästään lopulta taas täyteen vauhtiin.

Tag a Mate -levy Spotifyssa:
https://open.spotify.com/album/3OARQShp0lWnhS0ufpAnHu
https://www.facebook.com/limequartetfin/

Summer Jazz Club All Stars on Antti Lähdesmäen johtama, parhaimmillaan lähes kymmenhenkiseksi kasvava kokoonpano, joka esittää klubien perustajan jäähyväiskonserttiin sävelletyn teoksen. Malmön musiikkikorkeakoulussa pianonsoittoa ja sävellystä opiskellut Lähdesmäki on vuoden 2017 alkutalvesta saakka työstänyt materiaalia soitettavaksi klubille, johon huipentuu hänen nelivuotinen kautensa Summer Jazz Clubin johdossa. Nyt kuultavaa, noin 45-minuuttista teosta esittämään on kasattu yhteen joukko muusikoita, jotka ovat viimeisten neljän kesän aikana olleet vahvasti mukana kehittämässä ja toteuttamassa klubeja.

Yhtye toimii kuin Summer Jazz Club pienoiskoossa; eri ikäpolvien muusikot Jyväskylästä ja muualta Suomesta kokoontuvat yhteen soittamaan uutta ja mielenkiintoista jazzmusiikkia. Summer Jazz Club All Stars luo musiikillisia tunnelmakuvia, joissa liikutaan tunteesta toiseen, mutta kuten klubeillakin, päättyy kaikki lopulta iloon sekä rauhaan.

Summer Jazz Club Jyväskylän Popparissa tiistaina 22.8.2017 kello 21.00.
Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.
Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

Lisätiedot:
www.facebook.com/summerjazzclub