Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri julkaisee debyyttinsä Pori Jazzeilla

1500
lukukertaa

Saksofonisti Pauli Lyytisen johtama ja Verneri Pohjolan tähdittämä kvartetti juhlistaa esikoislevynsä julkaisua Pori Jazz 2017 -festivaalien pääohjelmiston konsertissa 14.7.2017.

Eclipse Musicin julkaisu kantaa nimeä ”I”. Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri teki musiikkiaan tunnetuksi jo syyskuussa 2016 Jazzliiton kiertueella ja kiilasi heti kiinnostavimpien uusien kotimaisten jazzbändien joukkoon. Finnvox-studiolla äänitetty esikoislevy laajentaa konserttien ohjelmistoa entistä kiinnostavampaan suuntaan. Pori Jazz -julkaisukeikan lisäksi yhtye esiintyy myös Jazz Espan konsertissa 31.7. ja on jälleen kotimaan kiertueella syyskuussa 2017.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti, joka aloitti toimintansa keväällä 2015. Lyytinen sai inspiraation orkesterin perustamiseen trumpetti-saksofoni-kontrabasso-rummut instrumentaation kiehtovasta ja avoimesta soinnista. Juuri kyseisten soittajien valikoituminen yhtyeeseen – vahvojen omien tyylien lisäksi – oli jokaisen maanläheinen ja puinen soundi. Yhdessä kvartetti soikin odotetun täyteläisesti ja lämpimästi. Lyytisen sävelykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, että haastavat yhtyettä ottamaan haltuun myös entuudestaan tuntemattomia alueita.

Pauli Lyytinen (s. 1983) on aktiivinen suomijazzin eturiviin nousevan ”kolmikymppisten sukupolven” edustaja. Vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina tunnettu Lyytinen on tullut viime vuosina tutuksi mm. yhtyeistä Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Kauhukakara, Equally Stupid, Raoul Björkenheim eCsTaSy ja Mikko Innanen 10+.

Verneri Pohjola on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikkojamme, jonka viimeisin levytys ”Pekka” on osoittautunut täysosumaksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Eero Tikkanen tunnetaan erinomaisena improvisoijana on niittänyt mainetta mm. Mopo-yhtyeessä. Mika Kallio puolestaan on yksi keskeisimpiä jazzrumpaleitamme, joka soittaa tällä hetkellä aktiivisesti mm. Verneri Pohjola Groupissa, Esa Pietilän yhtyeessä, Mikko Innasen Gourmet -kokoonpanossa ja monissa muissa.

PAULI LYYTINEN MAGNETIA ORKESTERI
Pauli Lyytinen – saksofonit
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – kontrabasso
Mika Kallio – rummut

www.paulilyytinen.com