Taavitsainen, Jonne: Leap of faith

2222
lukukertaa
Cover art by Anniina Lius ; cover design by Nina Sangenstedt.

Jonne Taavitsainen Threedom: Leap of faith
2017 Ozella Music OZO69CD

1.New page (Parvamo, Taavitsainen, Tuuri)
2.Moment 1 (Taavitsainen)
3.Leap of faith (Parvamo, Tuuri, Taavitsainen)
4.Moment 2 (Parvamo, Tuuri, Taavitsainen)
5.Falling (Parvamo, Tuuri, Taavitsainen)
6.Moment 3 (Parvamo, Taavitsainen)
7.Beatrice (Sam Rivers)
8.Moment 4 (Parvamo, Tuuri, Taavitsainen)
9.Roads that never were (Parvamo)
10.Home (Taavitsainen)

Jonne Taavitsainen (drums), Joel Parvamo (guitar), Joonas Tuuri (bass).

Produced by Jonne Taavitsainen
Recorded 9/2015 at Finnvox Studios in Helsinki, Finland
Mastered by Pauli Saastamoinen

Arvio: 3,5 tähteä

 

Rumpali Jonne Taavitsaisen johtama trio tyytyy tiiviiseen ensijulkaisuun, albumin mitta jää hieman alle puolen tunnin. Momentseiksi eli hetkisiksi nimetyt kappaleet ovat lyhyitä improvisatorisia välisoittoja, jäljelle jäävistä kuudesta pidemmästä kappaleesta puolet on merkitty koko kolmikolle, mikä voisi merkitä jammailun ja yhteisimprovisaation isoa roolia prosessissa.

Joel Parvamon kitara on soundeiltaan pehmoinen ja hillitty, ja olen kuulevinani soittotyylissä kumarruksen Jim Hallin ynnä John Abercrombien suuntiin. Paremmin kitarajazzia tuntevat saavat kaikin mokomin oikaista nämä luulot. Basisti Joonas Tuuri ja Taavitsainen kulkevat tasan Parvamon rinnalla rauhallisesti etenevissä, melodisissa tunnelmissa.

Sen verran seesteistä meno on, että levyä voisi sovitella myöhäisillan tai ylipäätään rauhoittumisen hetkiin. Kokonaisuus on niin ehjä, että tämän täytyy olla Taavitsaiselta visusti harkittu linjaus. Jään kuitenkin kaipaamaan edes pientä rosoa tai voimallisempaa rykäisyä sinänsä hienosti toteutetun albumin aikana.

Soitannollisesti Leap of faith on todella tyylikäs, mutta etenee maaliinsa sittenkin turhan tasaista polkua pitkin. Niinpä tällä kertaa valikoidut pienet annokset tuottavat herkullisemman vaikutelman kuin koko levyllisen hotkaisu kerralla.