We Jazz esittelee nousevia jazzkykyjä Lonnan saarella

3934
lukukertaa
Bowman Trio.

Kolme heinäkuista keskiviikkoa Lonnan saarella tarjoavat maistiaisia suomijazzin nousussa olevan nuoren polven tekemisistä. Esiintymässä nähdään JAF Trio, Maxxxtet ja Bowman Trio. Levymusiikista vastaa We Jazzin deejiikollektiivi.

Kotimaisen jazzkentän edelläkävijänä tunnettu helsinkiläinen We Jazz järjestää kolmen tapahtuman sarjan Lonnan saarella heinäkuussa. Koko perheelle soveltuvien jazz-iltapäivien sarja alkaa 5.7. ja pitää kullakin kertaa sisällään nuoren kotimaisen huippukokoonpanon live-esiintymisen ja We Jazzin DJ-kollektiivin levyvalinnat. Esiintymässä Lonnassa nähdään tänä kesänä vuoden alussa keikkalavoilla debytoinut JAF Trio, saksofonisti Max Zengerin kvartettikokoonpano Maxxxtet, ja We Jazz -levymerkin kautta debyyttilevynsä julkaissut Bowman Trio. We Jazzin toiminta Lonnan saarella on jatkoa viime kesänä suuren suosion saavuttaneelle konserttisarjalle. Tapahtumiin on vapaa pääsy ja lautta Lonnaan kulkee Kauppatorilta.

”Jazztapahtumat Lonnassa lukeutuvat tähän asti pidetyimpiin ja toivotuimpiin konsepteihimme”, toteaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”On hienoa päästä esittelemään yleisölle kolme mielestämme keskeisiin nuoriin kotimaisiin jazz-yhtyeisiin kuuluvaa kokoonpanoa, joilla on kullakin oma toisistaan poikkeava soundinsa.”

Sarjan avaava JAF Trio on tuore kokoonpano, jossa mukana ovat saksofonisti Adele Sauros sekä tanskalaismuusikot Adrian Christensen (basso) ja Frederik Emil Bülow (rummut). Maxxxtet puolestaan on debyyttilevynsä hiljattain julkaissut kvartettikokoonpano, jossa mukana ovat Max Zenger (saksofonit), Tomi Nikku (trumpetti), Teemu Åkerblom (basso) ja Joonas Leppänen (rummut). Bowman Trio julkaisi debyyttinsä niin ikään syksyllä 2016 ja trumpetisti Nikun, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Sami Nummelan muodostama kolmikko on saavuttanut ”loft jazz” -soundillaan suosiota jo kansainvälisesti, kun mm. saksalainen mahtilehti Der Spiegel ylisti huhtikuussa Bowman Trion levyä.

Tapahtumat järjestetään Lonnan viime kesänä avatulla makasiiniterassilla ja huonomman sään sattuessa sisällä Lonnan makasiineissa. Yleisö pääsee Lonnaan alle 10 minuutissa Kauppatorilta JT-Linesin lautoilla.

Viime kesän We Jazz X Lonna -sarjasta sanottua:

”Aurinkoa, merituulta, hyviä ihmisiä ja elävää musiikkia – sunnuntai-iltapäivä Lonnan saaressa on täydellinen.”
– Katri Kallionpää, HS/Nyt 14.6.2016

”We Jazz -kollektiivi on jo monesti näyttänyt sopivansa tämän päivän helsinkiläiseen kaupunkikulttuuriin kuin soolot jazziin ja tämänkin kesän We Jazz -tarjonta on hyvin ajan hermolla.”
– Pasi Virtanen, Jazzpossu-blogi 13.6.2016

We Jazz X Lonna 2017
Lonnan saari, Helsinki

ke 5.7. klo 17–21
JAF Trio
We Jazz DJs
Tapahtuma Facebookissa

ke 19.7. klo 17–21
Maxxxtet
We Jazz DJs
Tapahtuma Facebookissa

ke 26.7. klo 17–21
Bowman Trio
We Jazz DJs
Tapahtuma Facebookissa

Vapaa pääsy!

JT-Linen lauttalippu Kauppatorilta Lonnaan ja takaisin maksaa 4,5 €.

Lautan aikataulut