Itämeren suojelua avantgarde-jazzin keinoin Aurajoessa!

1327
lukukertaa
Kuva: Elina Perttula.

Flame Jazz toteuttaa 20.-22.7.2017 ensimmäistä kertaa Aurajoessa Itämeri-aiheisen taidetapahtuman, joka yhdistää luovasti jazzmusiikkia, kuvataidetta ja ympäristötaidetta. Itämeren saastuminen koskettaa vahvasti myös 100-vuotiaan kotimaamme saaristoa.

Kuvataiteilija Reima Nurmikko loi Itämeren suojelusta inspiroituneena Turun Aurajokeen lintuaiheisia taideteoksia osana Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkihanketta. Vuosittain muuntautuneet haahkat ovat siitä lähtien ottaneet kesäisin kantaa Itämeren haastavaan tilanteeseen. Vuoden 2016 kesällä teossarja kulki nimellä The Plastic Sea Ipohtien jätemuoviongelmaa Itämeressä. Kesällä 2017 teos kulkee nimellä The Plastic Sea II, ja mukaan liittyy energinen jazzyhteisö Jazz City Turku.

Työryhmä rakentaa Aurajoessa kelluvien haahkojen joukkoon tuodulle jätemuovilautalle poikkitaiteellisen spektaakkelin. Vuoden 2017 Flame Jazz –artisti Mikko Innanenkuljetetaan kolmena päivänä lautan päälle kertomaan oman musiikillisen näkemyksensä Itämeren tilanteesta. Noin tunnin mittainen teos herättää keskustelua ympäristönsuojelusta koskettavalla ja konkreettisella tavalla. Esitettävä musiikki on Suomi 100 -teeman mukaisesti merellistä suomalaista modernia jazzmusiikkia.

Itämeren suojelua avantgarde-jazzin keinoin: The Plastic Sea II
Aurajoen haahkat, Kirjastosillan lähellä, vapaa pääsy

Mikko Innanen – saksofoni
Reima Nurmikko – haahkat ja muovilautta

To 20.7. klo 17.00
Pe 21.7. klo 17.00
La 22.7. klo 14.00

Saksofonisti Mikko Innanen konsertoi lisäksi perjantaina 21.7. klo 19.30 maineikkaan PLOP-yhtyeensä kanssa jokirannan liepeillä Bar Ö:ssä. Turkulaislähtöinen kontrabasisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa Kälviältä tunnetaan energisestä esiintymisestään ja saumattomasta yhteispelistään. Yhdessä Innasen kanssa tämä kolmikko muodostaa yllätyksellisen ja näkemyksellisen yhtyeen – PLOP on kotimaisen jazzin ehdottomia helmiä!

Mikko Innanen – saksofoni
Ville Herrala – basso
Joonas Riippa – rummut

Flame Jazz: PLOP
Pe 21.7.2017 klo 19.30
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 16,50 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,50 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18.30 alkaen.