Jazz ja kansanmusiikki mukaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen valtakunnalliseen opetusyhteistyöhön

1226
lukukertaa
Rumpali Jaska Lukkarinen.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin ja kansanmusiikin koulutuksen edustajat vierailevat Mikkelissä opettamassa ja konsertoimassa helmikuussa. Hankkeeseen osallistuvat nyt ensimmäistä kertaa muutkin kuin klassisen musiikin edustajat. Vierailut ovat osa Sibelius-Akatemian ja Suomen Kulttuurirahaston kolmevuotista hanketta, jolla tuetaan Sibelius-Akatemian ja suomalaisten musiikkioppilaitosten yhteistyötä.

Kansanmusiikkiyhtye Armas sekä Jussi Kannasteen, Ape Anttilan ja Jaska Lukkarisen muodostama jazztrio vierailevat Mikkelin musiikkiopistossa 21. ja 22. helmikuuta. He pitävät Mikkelin musiikkiopiston ja Päämajakoulun musiikkiluokkien opiskelijoille työpajoja, joiden kantavana teemana on yhteissoitto ja improvisointi. Kansanmusiikin työpajoissa tutustutaan oppilaiden kanssa paimenmusiikkiin, paimensoittimiin, sävelmistöön. Jazzmusiikin työpajoissa aiheina ovat muun muassa rytmisektiotyöskentely, kommunikaatio, improvisaatio ja jazzohjelmiston hallinta. Työpajojen yhteydessä kokoonpanot konsertoivat Mikkelin musiikkiopiston salissa. Konserttiohjelmiin panoksensa antavat myös työpajoihin osallistuneet lapset ja nuoret. Vierailut ovat myös osa Mikkelin musiikkiopiston Meidän musiikkiopisto -viikon ohjelmaa.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia käynnisti syksyllä 2016 Suomen Kulttuurirahaston tuella laajan valtakunnallisen yhteistyön musiikkioppilaitosten kanssa. Tarkoituksena on tukea musiikkikulttuuria monipuolisesti ja turvata korkeatasoinen musiikin harrastaminen kaikkialla Suomessa. Kolmivuotisen hankkeen kuluessa Sibelius-Akatemian opettajat vierailevat eri musiikkioppilaitoksissa. Opetus järjestetään yhteistyössä paikallisten opettajien kanssa, ja kurssien sisällöt räätälöidään kunkin oppilaitoksen tarpeiden mukaan.

Ti 21.2. klo 18.00 Karjasoitto
Mikkelin musiikkiopiston sali (Maaherrankatu 10, vapaa pääsy)
Armas-yhtye ja työpajoihin osallistuneita opiskelijoita.
Armas: Olli Kari (haitari, kellot, puhaltimet ja laulu), Samuli Karjalainen (kielisoittimet, puhaltimet ja laulu), Mimmi Laaksonen (puhaltimet, harmooni ja laulu), Kirsi Ojala (puhaltimet, laulu ja udu) ja Kirsi Vinkki (viulu, alttoviulu, jouhikko, puhaltimet ja laulu)

Ke 22.2. klo 18.00 Trio Kannaste-Anttila-Lukkarinen
Konsertti, Mikkelin musiikkiopiston sali (Maaherrankatu 10, vapaa pääsy)
Jussi Kannaste, saksofoni, Ape Anttila, basso, Jaska Lukkarinen, rummut. Mukana mahdollisesti myös työpajoihin osallistuneita oppilaita.