Malmitalolla huima jazzkevät

1741
lukukertaa
Mopo on yksi Malmitalon kevään helmistä.
Mopo on yksi Malmitalon kevään helmistä.
Mopo on yksi Malmitalon kevään helmistä.

Tiukkaa jazzia – nuoria ja konkareita – moneen jazzmakuun! Näin lupaa Malmitalo, eikä tänäkään keväänä petä odotuksia.

Malmitalon kevätjazzit 2017

OMINTAKEISET

Vapaat äänet tuo jälleen estradille artisteja, jotka tekevät uudenlaista eurooppalaista urbaanijazzia: ke 8.2. klo 19 Equally Stupid & Matthieu Metzger. Kokeilevaa ja innostavaa nähdään myös sunnuntaina 26.2. klo 17, kun rumpali Mika Kallio improvisoi resonoiden tanssija Satu Rinnetmäen liike-energian kanssa. Toukokuun lopulla su 21.5. klo 17 Romus–Koskinen–Innanen vieraanaan Teppo Hauta-aho puhaltaa intensiivisesti yhteen hiileen remuten ja improvisoiden muusikon sydämensä kyllyydestä. Sellaisessa konsertissa voi pitää hauskaa; jopa soitinvalikoimakin on sekä kekseliäs että yllättävä.

NUORET

Nuorta jazzelinvoimaa tuo lauteille Saksofoniseuran kevätkonsertti ti 21.3. klo 19, jossa jazzosuuden tähti on Adele Sauros yhtyeensä kanssa. Kukahan pokkaa seuran stipendit? Se on vielä salaista tietoa. Jazz’n Jam esittelee sekä nuoren jazzpolven svengitaiturit Martti Vesala Soundpost Quintetin (su 26.3. klo 17) että energisen Mopon uudet biisit (su 23.4. klo 17), ehkä uusi levykin jo julkistetaan – kuka tietää, tekeillä ainakin on. Intensiivistä ja yllätyksellistä lupailee Sointi Jazz Orchestran uusi albumikin Syntymä ja samoin sen julkaisukiertue, joka alkaa – yllätys, yllätys – Malmitalosta ke 5.4. klo 19.

ISOT ORKESTERIT

Big bandit ovat täyttä kamaa ja niistä Malmitalon yleisö suuresti tykkää – täysille saleille soittelee pääsääntöisesti varsinkin The Great Helsinki Swing Big Band, jonka loppukevään konsertit Malmitalossa ovat ke 15.2., ke 15.3., ke 12.4. ja ke 17.5. klo 19. Mosabacka Big Band ja UMO esiintyvät myös hyvin ahkerasti Malmitalossa. Uusi vieras on DDT Jazzband, jolla on Tribute to Eddie Condon -konserttinsa lauantaina 4.3. klo 17.

MALMITALON JAZZIT LISTANA:

ke 8.2. klo 19
Vapaat äänet 2017 -kiertue:
Equally Stupid & Matthieu Metzger
Omintakeista urbaanijazzia Euroopasta.

Kiitetty suomalais-sveitsiläis-islantilainen trio Equally Stupid syventää persoonallista ja urbaania ilmaisuaan. Trion toinen albumi Escape from the Unhappy Society julkaistaan Eclipse Music -levymerkille tammikuussa 2017, juuri kiertueen alla. Ranskalainen fonistilahjakkuus Matthieu Metzger kokkaa kotitekoisia, runollisia ja oudon kauniita luomuksiaan elektroniikan keinoin. Tässä katu-uskottavassa keittiössä syntyy tulevaisuuden eurooppalaista jazzia.

Matthieu Metzger Self Cooking
Matthieu Metzger (FR) – sopranino- ja alttosaksofoni, elektroniikka

Equally Stupid
Pauli Lyytinen – tenori-, basso ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson (IS) – baritonikitara, sävellys
David Meier (CH) – rummut
Liput 12 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä Vapaat äänet, Suomen Jazzliitto ja Helsingin kulttuurikeskus

– – – – – – – – –

ke 15.2. klo 19
The Great Helsinki Swing Big Band: teemana Monica Zetterlund
Solistina laulaja Susanna Eronen ja kapellimestarina Erno Tiittanen.

Eronen tulkitsee Monica Zetterlundin ohjelmistoa Swing Big Bandin kanssa tarjoten viihdyttävän ja monipuolisen konserttielämyksen. Illan aikana kuullaan Monica Zetterlundin ikimuistoisimpia hittejä sekä ruotsiksi että englanniksi. Upeat sävykkäät tulkinnat ja sovitukset vievät nostalgisiin tunnelmiin vuosien taa.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 21,50 €
Lipunmyynti p. 09 31012000 ja Lippupiste
Järj. The Great Helsinki Swing Big Band Ry

– – – – – – – – –

su 26.2. klo 17
Jazz’n Jam: Impulsion – Mika Kallio ja Satu Rinnetmäki

Soolorumpalin ja tanssijan improvisoidun teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet.

Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion-soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia -orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelancetanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2015. Rinnetmäki on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa – mm. Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, UrbanApa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali. Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash Land ja POST POST NATURE.

Mika Kallio – rummut, kellot, gongit
Satu Rinnetmäki – tanssi
Kesto noin 1h, ei väliaikaa
Liput 6,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

– – – – – – – – –

la 4.3. klo 17
DDT Jazzband feat. Riitta Paakki
Tribute to Eddie Condon

”Swengin Vanhemmat Valtiomiehet”, kuten he itseään tituleeraavat on ehkä pitkäikäisin ja kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä dixielandin sanansaattajista. Olennaiseen keskittyvä jazzyhtye on sekä instituutio että legenda – hyvät naiset ja herrat: DDT Jazzband.

DDT:llä menee juhlavuosia toisensa perään, mutta aina säilyy musiikin soitannollinen riemu.

DDT:n tavaramerkkinä on ollut lähes alusta lähtien erityinen soundi. Tunnusomaista siinä on vahva swing-painotteinen svengaava komppi.

Tässä konsertissa DDT kunnioittaa soitollaan Eddie Condonia (1905–1973), joka oli yksi jazzin tärkeitä vaikuttajia aikanaan ja mm. myötävaikutti vahvasti dixieland-boomin leviämiseen maailmalla.

Pianossa vierailee muusikko Riikka Paakki.

Soittajat: Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman – klarinetti, Pelle Näätänen – pasuuna, Pekka  Mesimäki – banjo ja kitara, Riitta Paakki –piano, Pentti Mutikainen – basso, Thomas Rönholm – rummut

Kesto 75 min, ei väliaikaa.
Liput 10,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä DDT Jazzband ja Helsingin kulttuurikeskus

– – – – – – – – –

ke 15.3. klo 19
The Great Helsinki Swing Big Band
100 vuotta suomalaista svengiä

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisen taipaleen kunniaksi Swing Big Band soittaa suomalaista swing-musiikkia. Konsertissa käydään läpi 1900-luvun suomalaisen populaarimusiikin merkittävimpiä kappaleita, säveltäjinä mm. George De Godzinsky, Usko Kemppi, Erik Lindström, Pentti Lasanen ja Toivo Kärki.

Sanaa ”jazz” käytettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 1919. 1920-luvun loppupuolella ”jazz” liitettiin yleisesti johonkin moderniin ja kaupunkilaiseen. Ajan merkittävä suomalainen yhtye oli Dallape, jonka foksit muistuttivat 1930-luvun vaihteessa rytmillisesti saksalaisia marsseja, mutta saksofonien myötä yhtye alkoi svengata paremmin.

Laulusolistina loistaa Minna Lasanen ja kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 21,50 €
Lipunmyynti p. 09 31012000 ja Lippupiste
Järj. The Great Helsinki Swing Big Band Ry

– – – – – – – – –

to 16.3. klo 15
UMO feat. Max Zenger: West Coast Jazz

UMOn kevätkauden toisessa matineasarjassa liikutaan Yhdysvaltain länsirannikon cooleissa musiikillisissa maisemissa. Luvassa on musiikkia merkittävältä länsirannikon jazzsovittajalta Marty Paichilta sekä Bill Holmanilta, jonka ura on jatkunut menestyksekkäänä jo seitsemän vuosikymmentä. Muita säveltäjä- ja sovittajanimiä ovat mm. Bob Brookmeyer ja Gerry Mulligan.

Solistina konserteissa nähdään Turusta, Suomen länsirannikolta, kotoisin oleva alttosaksofonisti Max Zenger. Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskeleva Zenger on kotonaan niin perinteisen swingin kuin kokeellisemman modernin jazzin parissa. Hänet voi nähdä mm. Maxxxtetin ja Aura Flown riveissä. Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Kesto noin 1h, ei väliaikaa
Liput 10 / 5 €
Lipunmyynti p. 09 31012000 ja Lippupiste
Yhteistyössä UMO-säätiö ja Helsingin kulttuurikeskus

ENEMMÄN IRTI ESITYKSESTÄ:
Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään konserttitalon ravintolassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Max Zenger kertoo esityksen taustoista.

– – – – – – – – –

ti 21.3. klo 19
Suomen Saksofoniseuran kevätkonsertti

Jazzosuudesta vastaa tällä kertaa Adele Sauros Quartet. Helsinkiläinen yhtye soittaa omaleimaista jazzia rennolla otteella yhdistäen erilaisia tunnelmia. Sävellykset ovat pieniä tarinoita elämän varrelta. Sävellyksistä ja sovituksista vastaa Adele Sauros. Adele Sauros – tenori- ja sopraanosaksofonit, Vili Itäpelto – piano, Kaisa Mäensivu – kontrabasso ja Ville Luukkonen – rummut.

Konsertin ulkomaisena tähtivieraana esiintyy armenialainen saksofonisti Koryun Asatryan. Hän on useasti palkittu eri maissa ja todellakin maailmalla (USA, Kanada, Argentiina, Brasilia, Uruguay, Syyria, Libanon, Kypros, Venäjä, Korea, Japani, Saksa, Itävalta, Sveitsi…) esiintymässä kiertänyt 1985 syntynyt nuori artisti, jolle ovat käyneet tutuiksi niin festivaalit kuin kuuluisat konserttihallitkin. Hän on paitsi kamarimuusikkona esiintynyt usein myös arvostettujen sinfoniaorkesterien solistina. Levytyksiäkin on jo useita. Asatryan toimii nykyisin opettajanakin Münchenin musiikkiakatemiassa (Hochschule für Musik und Theater München).

Lisäksi kuullaan suomalaisia huippusaksofonisteja kuten vuoden 2017 Josef Kaartinen ja Åke Forsell -stipendien saajia.

Kesto noin 2h, väliaika on
Liput 21,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä Saksofoniseura ja Helsingin kulttuurikeskus

– – – – – – – – –

la 25.3. klo 17
Mosabacka Big Band: Sven Nygårdin Juhlakonsertti

Nyt juhlitaan – Sven ”Nago” Nygård (s. 1931) täyttää 85 vuotta. Onneksi olkoon! Hän on sodanjälkeisen sukupolven eturivin jazzmuusikko, joka tunnetaan parhaiten saksofonistina, mutta jonka instrumentti itse asiassa on orkesteri. Hän on instrumentalisti, orkesterinjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi. Hän kuuluu siihen musiikin sovittajien harvalukuiseen kärkeen, joiden työ ei näy, vaan kuuluu yleisölle ja jonka työn tuloksista on voitu nauttia niin levyillä kuin livenä jo 1950-luvulta saakka. Mosabacka Big Band kunnioittaa 85-vuotiasta, entistä johtajaansa soittamalla konsertin hänen sovituksiaan.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 13,50/16,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä Mosabacka BB ry ja Helsingin kulttuurikeskus

– – – – – – – – –

su 26.3. klo 17
Jazz’n Jam: Martti Vesala Soundpost Quintet

Yhtye esittää nuoremman polven helsinkiläisen trumpetistin ja säveltäjän Martti Vesalan säveltämää modernia svengaavaa jazzia.

Vuonna 2011 perustettu kvintetti koostuu nuorista suomalaisista jazzin huippuammattilaisista. Tärkeimpinä tyylillisinä esikuvina bändillä ovat Miles Davisin 1960-luvun kvintetin dynaaminen groove, saman aikakauden kokeellinen yhdysvaltalainen jazz sekä saksofonisti/säveltäjä Wayne Shorterin elegantti sävelkieli.

Martti Vesala Soundpost Quintetin debyyttilevy Helsinki Soundpost julkaistiin 16.9.2016 saksalaisella, jazziin erikoistuneella Ozella Music -levymerkillä. Yhtye on Suomen Jazzliiton järjestämällä kiertueella tammikuussa 2017.

Martti Vesala Soundpost Quintet: Martti Vesala – trumpetti, Petri ”Pope” Puolitaival – tenorisaksofoni, huilu, Joonas Haavisto – piano, Juho Kivivuori – kontrabasso ja Ville Pynssi – rummut

Kesto noin 1h, ei väliaikaa.
Liput 6,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

– – – – – – – – –

la 1.4. klo 16

TixiBand
Filmihelmiä

TixiBand sukeltaa tänä keväänä elokuvien maailmaan. Luvassa on upea kattaus svengaavimpia ja tunnelmallisimpia elokuvasävelmien aarteita. Solistiksi saapuu upea Riina Ammesmäki, joka hurmasi sekä yleisön että tuomariston Voice Of Finland 2015 -kisassa. Odotettavissa on upeita tulkintoja juuri tätä konserttia varten käsinpoimituista helmistä, elokuvien parhaita orkesterinumeroita unohtamatta.

Konsertin johtaa TixiBandin tuore kapellimestari Panu Matilainen.

Kesto noin 70 min, ei väliaikaa
Liput 16,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Järj. Tikkurilan Soittokunta ry

– – – – – – – – –

ke 5.4. klo 19
Sointi Jazz Orchestra: Syntymä

Ainutlaatuisen 18-henkisen orkesterin konserttiohjelmisto koostuu viime vuosien mielenkiintoisimmaksi big band -levyksi tituleeratun debyyttialbumi Syntymän (2016) kappaleista sekä uusista ennen esittämättömistä sävellyksistä. Nuorista freelancemuusikoista koostuva Sointi Jazz Orchestra on tullut tutuksi yllätyksellisistä ja intensiivisistä konserttikokonaisuuksista, joiden musiikki on juuri tälle kokoonpanolle räätälöityä. Luvassa on suuria elokuvallisia soundeja, hiottuja sovituksia sekä taidokkaita improvisaatioita – polveileva musiikkitarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tämä konsertti on myös lähtölaukaus yhtyeen huhtikuiselle Suomen kiertueelle!

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 13/7 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä Sointi Jazz Orchestra ry ja Helsingin kulttuurikeskus
Suomen Jazzliitto tukee kiertuetta ja Helsinki Jazz ry Malmitalon-konserttia

– – – – – – – – –

ke 12.4. klo 19
The Great Helsinki Swing Big Band: Julie London Song Book

Vierailevana solistina Aili Ikonen!

Julie London oli yksi tunnetuimpia Hollywoodin näyttelijöitä ja laulajia. Hänen ensilevytyksensä Julie Is Her Name oli menestys ilmestyessään vuonna 1955; albumille sisältyi muun muassa artistin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuva Cry Me a River. Näyttelijänä hän tuli 1970-luvulla tunnetuksi televisiosarjasta Emergency! Julie Londonin tuotantoa tulkitsee Suomen eturivin jazzlaulaja, huippulahjakas Aili Ikonen. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 21,50 €
Lipunmyynti p. 09 31012000 ja Lippupiste
Järj. The Great Helsinki Swing Big Band Ry

– – – – – – – – –

su 23.4. klo 17
Jazz’n Jam: Mopo

Kolmen lahjakkaan ja energisen muusikon Mopo-kollektiivi perustettiin syksyllä 2009. Trio ammentaa musiikkinsa jazzista, punkista ja luonnosta. Se on julkaissut kolme levyä, Jee! (2012), Beibe (2014) ja Laivalla (2016) yhdessä laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen kanssa. Beibe palkittiin vuoden parhaan jazzalbumin Emma-patsaalla 2015. Mopo työstää neljättä levyään, jonka on määrä ilmestyä keväällä 2017 – kenties juuri sopivasti Malmitalon-keikalle.

Kulttiyhtyeen maineen saanut trio on kovaa vauhtia kaasuttamassa kotimaamme lisäksi myös ulkomaille. Muuntautumiskykyinen yhtye on valloittanut yleisöjä Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla eri puolilla Eurooppaa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa.

Linda Fredriksson – saksofonit
Eero Tikkanen – kontrabasso
Eeti Nieminen – rummut

Kesto noin 1h, ei väliaikaa.
Liput 6,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

– – – – – – – – –

ke 26.4. klo 15
UMO feat. Tomi Nikku: Broadway and Broader

Kevätkauden kolmannessa matineassa UMO ottaa käsittelyynsä jazzia merkittävästi rikastuttaneen Broadwayn laajan musiikillisen valtatien, jonka varrelta on poimittu monia unohtumattomia sävellyksiä.

Konsertin solistina nähdään Tomi Nikku, jonka otteessa trumpetti ja flyygelitorvi soivat herkästi ja lämpimästi. Nikku tunnetaan mm. Bowman Trion, Mikko Sarvanne Hip Companyn ja Sointi Jazz Orchestran riveistä. Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

Kesto noin 1h, ei väliaikaa
Liput 10 / 5 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä UMO-säätiö ja Helsingin kulttuurikeskus

ENEMMÄN IRTI ESITYKSESTÄ: Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään konserttitalon ravintolassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Tomi Nikku kertoo esityksen taustoista.

– – – – – – – – –

la 13.5. klo 17
Mosabacka Big Band: Lasse Liemola Hits

Vierailevana laulusolistina kukapa muu kuin Lasse Liemola!

”Nuorisoidoli” Lasse Liemola on kahdeksankymppisenä hurjassa vedossa ja uudet sovitukset big bandin säestämänä antavat hänen hiteilleen vielä lisää potkua. Liemola levytti parissa kymmenessä vuodessa yli 60 kappaletta ja ne soivat ja jäivät sen aikaisen nuorison tajuntaan.

Lasse Liemola levytti ensimmäiset kappaleensa nuorisokulttuurin murroksessa 1957 noin 60 vuotta sitten. Jazzmuusikot johtivat levy-yhtiöitä ja ihmettelivät, miten nuorison nopeasti soittama blues yhtäkkiä valtasi markkinat. Vanhempi muusikkopolvi luuli hallitsevansa tämänkin genren ja sovitti rockkappaleita suurille kokoonpanoille, mutta toisin kävi – nuoriso muutti kaiken: laulajat, soittajat, musiikkityylin ja kokoonpanot. Lasse Liemola oli tämän murroksen ensimmäinen esikuva ja ilmentymä. Energisen iloinen esiintyminen ja dynaaminen ote ja komea ulkonäkö yhdistettynä helposti tunnistettavaan ääneen sulatti teinityttöjen sydämet. Lasse oli ilmeinen luonnonlahjakkuus ja uran ensivaiheissa esiintymisissä kuvastui nuoruuden herkkyys & kokemattomuus. Lähestymistapa musiikkiin oli tuore. Lassen ensimmäiset levytyskappaleet olivat tuttuja ikivihreitä kertoen erinomaisesti siitä, miten levy-yhtiö oli pihalla uuden ilmiön kanssa. Lassen laulamasta englantilaisesta skifflestä ja Paul Ankan kappaleista muodostui lopulta Lassen oma ohjelmisto ja se sai huiman suosion. Tähti on vuosien myötä kypsynyt tulkitsijana ja Markku Renko on sovittanut Lassen tunnetut kappaleet uuteen loistoon.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 13,50/16,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Yhteistyössä Mosabacka BB ry ja Helsingin kulttuurikeskus

– – – – – – – – –

ke 17.5. klo 19
The Great Helsinki Swing Big Band: George Gershwin – ajaton mestari

Harvalla säveltäjällä on yhtä paljon tunnettuja maailmanluokan hittikappaleita kuin George Gershwinillä, mm. The Man I Love, Summertime, Oh Lady, Be Good, But Not For Me ja Our Love Is Here To Stay. Vain 38-vuotiaana kuolleen George Gershwinin kuolemasta tulee kesällä 2017 kuluneeksi 80 vuotta. Swing Big Band haluaa kunnioittaa tätä ajatonta mestaria konsertilla, jossa esitetään monipuolinen valikoima hänen säveltämäänsä musiikkia. Solisteina toimivat Swing Big Bandin omat kokeneet solistit, laulajat Juki Välipakka ja Annimaria Rinne. Konsertin johtaa Antti Rissanen.

Kesto noin 75 min, ei väliaikaa
Liput 21,50 €
Lipunmyynti p. 09 31012000 ja Lippupiste
Järj. The Great Helsinki Swing Big Band Ry

– – – – – – – – –

su 21.5. klo 17
Jazz’n Jam: Romus–Koskinen–Innanen
feat. Teppo Hauta-aho

Rent Romus, Mikko Innanen ja Heikki ”Mike” Koskinen muodostavat puhallintrion, joka ammentaa inspiraationsa vapaasta improvisoinnista. Vaikutteita saadaan niin Kellari Triosta, johon osa trion muusikoista kuuluu, kuin Koskisen ja Romuksen pitkäaikaisesta yhteistyöstä San Franciscon lahtialueella, jossa kumpikin heistä asuu. Konsertin kokoonpanon musiikin ytimestä löytyy kollektiivinen improvisaatio, joka perustuu muusikoiden intensiiviseen toistensa kuunteluun ja jonka lomaan voidaan lisätä sävellettyjä teemoja. Soittimina kuullaan monenlaisia puhaltimia elektronisista akustisiin, myös yllätyksellisiä ”sovellettuja” instrumentteja. Lisäksi valikoimaan kuuluvat kantele, piano ja Hauta-ahon kontrabasso.

Rent Romus on kolmannen polven suomalaisamerikkalainen, syntynyt Michiganissa 1968 ja asuu San Franciscon lahtialueella. Romus on saksofonisti, multi-instrumentalisti, säveltäjä, yhtyejohtaja, musiikin tuottaja. Hänen soittoaan on kutsuttu mm. ”hurjaksi”.

Mikko Innanen (synt. 1978) kuuluu suomalaisen jazzin nuorempaan, kansainvälisesti mainetta niittäneeseen sukupolveen. Koko foniperheelle omistautuneen Innasen loputon luovuus ja verevästi sielukas sointi ei jätä kylmäksi.

Mike Koskinen, toinen San Franciscon vieras, on tehnyt yhteistyötä Romusin kanssa monissa yhteyksissä lahtialueen jazzpiireissä. Muusikonuransa hän aloitti Suomessa 70-luvulla, jolloin hän soitti mm. Edward Vesalan, Heikki Sarmannon, Paroni Paakkunaisen, Eero Koivistoisen ja Pekka Pöyryn kanssa. Koskinen muutti 1973 opiskelemaan Bostoniin ja sieltä matka vei San Franciscoon.

Rent Romus (USA) – saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiot
Heikki “Mike” Koskinen – e-trumpetti, huilut, perkussiot
Mikko Innanen – saksofonit, huilut ja muut puhaltimet, perkussiot
Teppo Hauta-aho – kontrabasso

Liput 6,50 €
Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste
Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

– – – – – – – – –

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi