Turussa mahtava levynjulkkari ja The Doors -jazzinnos samana iltana

1252
lukukertaa
Johanna Iivanainen laulaa Turku Jazz Orchestran solistina. Kuva: Juha Reunanen.

Jazz City Turku tarjoaa monipuolisen musiikkiperjantain Turku Jazz Orchestran ja italialaistrumpetisti Luca Aquinon seurassa. Perjantaina julkaistaan kauan odotettu Turku Jazz Orchestran ja Turun filharmonisen orkesterin yhteistyössä tuottama suomalaisen elokuvamusiikin levytys.

Sulle salaisuuden kertoa mä voisin -levy tunnelmoi suomalaisten elokuvasävelmien parissa 

Turku Jazz Orchestra julkaisee yhteistyössä Turun filharmonisen orkesterin ja Alba Recordsin kanssa suomalaisen elokuvamusiikin klassikoita ja unohdettuja helmiä sisältävän levyn, jonka solisteina kuullaan jazzlaulaja Johanna Iivanaista ja saksofonisti Jukka Perkoa.

Turku Jazz Orchestralla ja Turun filharmonisella orkesterilla on ollut ilo saattaa levylle suursuosion saavuttanut suomalaisen elokuvamusiikin kokonaisuus. Loppuunmyyty levynjulkaisukonsertti on perjantaina 25.11. Turun konserttitalolla. Konsertin ja levyn sävellykset on sovittanut kapellimestarina toimiva Vellu Halkosalmi. Halkosalmen lisäksi sovittajatiimissä ovat vaikuttaneet Artturi Rönkä, Ville Vannemaa ja Tero Lindberg.

Levy julkaistaan Suomen satavuotisjuhlavuoden kynnyksellä ja se tekee omalta osaltaan kunniaa suomalaiselle elokuvamusiikin perinteelle sekä suomalaisen laulunkirjoittamisen taiteelle. Levyn tuottamisesta vastaa Alba Records.

Sinfoniaorkesterille ja big bandille sovitettujen kappaleiden joukossa on sekä vanhoja hittejä että unohdettuja helmiä suosikkielokuvista, kuten Nuoruustango elokuvasta Kreivi (1971), Väliaikainen elokuvasta Kaksi Vihtoria (1939) sekä Balladi elokuvasta Klaani (1984).

Laulusolistina on sävykkäästä äänestään tunnettu jazzlaulaja Johanna Iivanainen, joka tunnetaan myös muun muassa SuomiLOVE -ohjelman solistina yhdessä Osmo Ikosen kanssa. Lisäksi levyllä kuullaan solistina Suomen menestyneimpiin jazzartisteihin lukeutuva saksofonisti Jukka Perko.

Levy on saatavilla Turku Jazz Orchestran konserteista sekä lisäksi 25.11. alkaen mm. Alba Recordsin verkkokaupasta, Alba Recordsin ja Ars Musican pop up -myymälästä Kauppakeskus Hansasta (auki jouluun saakka), Soitin Laineelta ja Ars Musicasta.

Levynjulkaisukonsertti: Sulle salaisuuden kertoa mä voisin 
Pe 25.11.2016 klo 19.00
Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9, Turku
Turku Jazz Orchestra
Turun filharmoninen orkesteri
Johanna Iivanainen – laulusolisti
Vellu Halkosalmi – kapellimestari
Liput: 31 € / 26 € / 19 €
S-Etu 28 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) etu vain Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynnistä.
Konsertti on loppuunmyyty. Peruutuspaikkoja voi tiedustella konserttitalon lippukassalta.

Eteläeurooppalaista huippujazzia perjantain iltakonsertissa 

Legendaarisen rockbändi The Doorsin musiikki taipuu trumpetisti Luca Aquinon käsittelyssä jazzklubi Monkissa!

Flame Jazz saa perjantaina lisää kansainvälisiä huippuvieraita, kun italialaistrumpetisti Luca Aquino tuo kvartettinsa Turkuun Luca Aquino OverDOORS -projektinsa myötä. Kulttiyhtye The Doorsin musiikki oli Aquinon uran alkutaipaleella yksi suurimpia inspiraation lähteitä. Tribuutti yhtyeelle on trumpetistin tuore projekti, joka esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Viime vuonna ilmestynyt OverDOORS on miehen seitsemäs omalla nimellä julkaistu albumi.

Luca Aquino (s.1974) on työskennellyt useiden maailman jazztähtien kuten Roy Hargroven, Paolo Fresun ja Nils Petter Molvaerin kanssa. Manu Katchén yhtyeessä hän nousi hiljattain lavalle itsensä Stingin kanssa! Vasta 19-vuotiaana trumpetinsoiton aloittanut Aquino listaa suurimmiksi esikuvikseen ja innoittajikseen sekä Miles Davisin ja Chet Bakerin että The Doorsin, AC/DC:n ja Jefferson Airplanen, mikä osaltaan kertoo siitä, että Aquinon musiikki leikittelee sujuvasti eri tyylilajeilla. Kriitikot ovat ylistäneet italialaisen innovatiivisuutta, luovuutta ja yksilöllistä soundia, ja mies tunnetaankin myös epätavallisten levytys- ja esiintymispaikkojen kokeilevana mestarina!

Jazzklubi Monkiin ehtii hyvin vielä suoraan konserttitalolta, aloitusaika on siksi hieman normaalia myöhemmin!

Flame Jazz: Luca Aquino OverDOORS (IT)
Luca Aquino – trumpetti
Antonio Iasevoli – kitara
Dario Miranda – basso
Lele Tomasi – rummut
Pe 25.11.2016 klo 21.30 (ovet klo 20.30)
Jazzklubi Monk, Humalistonkatu 3, Turku
Liput: 15 € / 10 €
Ennakkoliput: 8raita ja Tiketti (+palvelumaksu)
Lipunmyynti myös ovella klo 20.30 alkaen.