Neljä päivää jazzia ja hyvää ruokaa

1170
lukukertaa

 

Jazz City Turku -toimijat ja ruokafestivaali Food & Fun tarjoavat yhteistyössä kotimaista huippujazzia ja kansainvälistä ruokakulttuuria neljän päivän ajan 5.-8.10. Herkullinen jazzviikko käynnistyy keskiviikkona anniskelukahvila Tiirikkalassa, kun kansainvälisesti menestynyt suomalais-ruotsalainen Elifantree esiintyy intiimissä klubitunnelmassa. Jazzia, kokeellista poppia ja elektroniikkaa yhdistelevä yhtye valloittaa kuulijat intensiivisellä musiikillaan. Torstaina Tiirikkalan lavalle nousee kotimaisen jazzin ja progen suurmies Jukka Gustavson. Legendaarisen Wigwamin riveistä tuttu Hammond-taituri tuo Turkuun upean kvintettinsä. Virkatyöstään hiljattain vapaaksi taiteilijaksi siirtynyt UMO:n perustajajäsen Pentti Lahti ilahduttaa turkulaisyleisöä odotetulla vierailullaan.

Viikonlopun jazztarjonta käynnistyy perjantaina Börs Night Clubissa Timo Lassy Bandin tulikuumalla keikalla. Lassy esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Turussa menestysalbumi Love Bulletin julkaisun tiimoilta. Brittilehti Sunday Times valitsi levyn vuoden 2015 kymmenen parhaan jazzalbumin joukkoon. Lassyn mukaansatempaava lavaenergia ja huippuyhtyeen tulituki takaavat täydellisen jazznautinnon. Illan aloittaa hiljattain debyyttikasettinsa Taco Taco Taco! julkaissut nuorten leijonien urkutrio Buba Wii Aa. Yhtye inspiroituu 1960-luvun San Fransiscon rantabulevardien aurinkoisesta ja tupakankatkuisesta tunnelmasta.

Lauantaina on ohjelmassa paikallisen Turku Jazz Orchestran odotettu kantaesitys. Playing Reality on Vellu Halkosalmen säveltämä tilaustyö vibrafonisti Panu Savolaiselle ja big bandille. Konsertissa myös big bandin soittajat pääsevät heittäytymään luvan kanssa leikin maailmaan, sillä Halkosalmi pohtii sävellyksessä leikin olemusta ja leikin kautta oppimista. Teoksen osissa käsitellään tietoisuuden kehittymistä lapsuusajan suuren seikkailun aikana – kokeilua, haparointia, leikkiä ja kasvua. Vibrafoni on tämän kaiken keskellä kasvavan ihmisen ääni ja orkesteri muu maailma.

Ennen konsertteja yleisöllä on mahdollisuus nauttia kansainvälisten keittiömestareiden herkuista turkulaisissa ravintoloissa. Pöytävaraukset tehdään osoitteessa www.foodandfunfinland.fi.

Food & Fun 2016 / Jazz City Turku -ohjelma:
Ke 5.10. klo 20 Food & Fun: Elifantree (SE/FI), Tiirikkala (Tiketti)
To 6.10. klo 20 Food & Fun: Jukka Gustavson Organ Fusion Band, Tiirikkala (Tiketti)
Pe 7.10. klo 21 Food & Fun: Timo Lassy Band + Buba Wii Aa, Börs Night Club (Tiketti)
La 8.10. klo 20 Food & Fun: Turku Jazz Orchestra & Panu Savolainen: Playing Reality, Logomo, Logi 3 (Lippupiste)